9 Ağustos 2018 Perşembe

Aşk cinsellik midir

Kendimi bilmeden çocuktum tabi o zamanlar izlediğim filmlerin etkisinde kalmışım birinden hoşlandım yanı bir erkekten benden yaş büyükdü gidip. Ben de anne aşk sadece cinsellik midir ? O da evet cinselliktir dedi. Not: Soruda sadece cinsellik kelimesi geçtiği için cinsellik kategorisine ait olduğunu düşünüyorsunuz sığ kafalısınız demektir. Kişilik kategorisinde sordum herkese göre değişiklik gösterebilme ihtimaline karşılık. Ve bir gün cinsellik yasanilabileceginin umuduyla sürdürülen arkadaşlıklar sapikliktir.


Aşk cinsellik midir

Bu tür bir sapıklık kötü müdür? AŞK VE SEKS ARASINDAKİ BAĞLANTI. Buna karşın cinsellik nesneden yoksundur. Sekste iki kişi arasındaki etkileşim, hisler. Kara Sevda Beynin Kısa Devresi Midir?


Duygusal yönelimler hoşlanma, aşk, sevda ve kara sevda gibi hafiften şiddetliye doğru farklı şekillerde hayatımızdaki yerlerini alıyor. Dopamin ve norepinefrin, beyinde benzer ama farklı yapıları etkileyerek cinsel uyarılmayı ve motivasyonu artırırlar. Geçmişten bugüne uzanan erkekler ve erotizm veya erkekler ve seks, kadınlar ve romantizm veya kadınlar ve aşk eşleştirilmeleri çiftlerin cinsel yaşamını ve çatışmalarının doğasını bir hayli etkiliyor.


Erkeklerin sadece seks yapmak için kendileriyle ilgilendiklerini savunan ve bu nedenle. Gökçen Erdoğan, bu üçünün toplamının da ten uyumu. Kadının cinsellik uyarısı, beyninin duygusal yönünün harekete. Kadın erkek ilişkilerinde cinsellik, ilişkinin geleceğini nasıl etkiler?


Erkekleri anlamak isteyen kadınlara erkek ruhunun kapılarını ara. Aşırı İstek Sapkınlık mıdır? Sevgi bağı tek başına yeterli değildir.


Birbirine güvenmek, her şeyi paylaşmak, sır saklamamak zorunludur. Kazanılan paranın harcanmasında ortak karar alınması, birbirinden habersiz harcamaların yapılmaması esastır. Seks bağımlılığını psikolojik sorun olarak gördüğümüzde bununla birlikte bazen kişinin yaşadığı sorunlar da ortaya çıkıyor.


Kişinin, iş yerinde cinsellik yüzünden basılması ya da birlikte olduğu kişinin eşine yakalanması gibi… İnternet seks bağımlılığına neden olur mu? Bu soru aynı çocukluk zamanlarındaki anneni mi yoksa babanı mı çok seviyorsun sorusunun aynısı. Aşık olursun cinselliği aşkınla yoğurursun enfes olur, olursun. Tereyağsız pilavın lezzeti farklıdır, tereyağsız plavınki de. Evliliği ayakta tutan cinsellik midir?


Cinsel olarak ölüm ne zaman gerçekleşir? Ten uyumu giderek artar. Aslında cinsellik de bu kavramlardan biridir, çünkü kadın ve erkeğin doğasında olan, doğuştan gelen bir özelliktir. Hormonların rolü belki dir. Diğer herşey insanın psikolojisinin ürünüdür.


Aşk ve cinsellik yalanı. Ne aşk ne de cinsellik insanın içindeki otomatik bir güdü falan değildir, Herşeyin ama herşeyin amacı aslında insanın kendisini bulmasıdır. Birbirini çılgınca seven iki insanı sıfır noktasına getiren, çözümsüzlüğe ve dolayısıyla ayrılığa sürükleyen bir sürü neden var. Peki ya birini seviyorsak ve onun için yapmak durumunda kalırsak? Konu sürekli, cinsellik üzerinden.


Aşk cinsellik midir

Aşkı sevgiden ayıran en önemli üç özellik, sadakat, bağlılık ve şefkattir. Sevdiğine delice bir tutkuyla bağlanan âşık onun için kendi çıkarını terk eden kişidir. Kadına ‘erkeğe sadece cinsellik.


Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Aşk, bir boş zaman hobisi midir? Kur’an’da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler, dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor. Arap edebiyatında 4 gibi sayılar, daha çok, bir şeyde fazlalığı ifade eder, çokluktan kinayedir. Hadiste, cinsi münasebetin dünyadakinden daha lezzetli olduğunun ifade edilmesi.


Zamanımızın Kimi Gülünçlükleri ve Zorbalıkları Üzerine, çev. Canan Özatalay, İletişim Yayınları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar