30 Ağustos 2018 Perşembe

Seferihisar urla gezilecek yerler

SEFERİHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER. Denk gelirseniz Kale Meydanı’nda yazın konserler de oluyor. Daha Fazla Bilgi Edinin Usca Winery İzmir 12.


Seferihisar urla gezilecek yerler

Sahilde, harika bir gün batımına sahip limanını çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi. Urla’da Gezilecek Yerler. Ziyarete sürekli açık olan antik kent doğal ve tarihi yapısı ile oldukça dikkat çekici bir yerdir. Akarca bölgesi sakinliği sevenler için doğru adres çünkü yazlıklar genelde o bölgede. Seferihisar’da mavi bayraklı plajı var, hepsi birbirinden güzel.


Yavaş şehirler (cittaslow), güzel tarihi mimarisi ile, yerel mutfakları bizim özellikle gezmeyi çok sevdiğimiz yerler. Yaz aylarında burayı tercih edecekler huzur dolu günler geçirebilir, denizin ve güneşin tadına varabilirler. Merak etmeyin, öyle olmadığı gibi, size yürüyen TL işareti gibi davranılan Şirince Köyü gibi falan da olmayacak, aksine şöyle yavaş yavaş. Yürüyüş için uygun olan bu iskelede denizin temiz havasında dinlenebileceğiniz bir yer.


Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1yer. Dış turizm ise ilçe kıyılarındaki tesislerin tur bağlantıları kapsamında veya bireysel olarak yaz aylarında gündeme gelir. SIĞACIK’TA GEZİLECEK YERLER: GİTMEK İÇİN NEDEN.


Antik Kentinden Biri: Teos ve Lebedos. Dionysos’un oğlu Athamas tarafından M. Teos, Roma ve Helenistik döneme ait kalıntılarıyla bölgenin en eski yerleşim yeri. Her devlet tiyatrosunda olduğu gibi burada da önceden epey bilet almanız gerekebilir. Oyunları internetten takip edebilir sezonda iyi oyunlar izleyebilirsiniz.


Seferihisar urla gezilecek yerler

Bu güzel ilçenin yaz aylarının yanı sıra bahar aylarında da gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bir yer olduğuna karar veriyoruz. Izmir’de yaşayanlar için de haftasonu gezilecek yerler listesine eklenebilecek çok iyi bir alternatif. Akşamları kurulan Çeşmealtı pazarından alışveriş yapabilir, Özbek köyünde bulunda yüzyıllık ağaçları görebilirsiniz. Ne guzel okumus geri bildirimde bulunmussunuz tesekkur ederim. Bergamayi cok sik ziyaret ediyorum hatta gunubirlik gezilecek yerler yazimda bergama,asos.


Yaziyi yayinladigimda eksik kalan seyler olursa mutlaka yine yorum isterim ona gore. Söz konusu İzmir olduğunda gezilip görülecek yerler saymakla bitmez. Birçok ilimizde belli başlı birkaç ilgi çekici nokta varken İzmir’de onlarca güzellik yer almaktadır.


Sessizliği ve yavaşlığı, sanırım emekli aileleri tarafından çok tercih edilmesiyle bağlantılı. Burada yaşayanlar yörelerinin hep böyle yavaş kalmasından, kimsenin bu hızlandırmamasından yanalar. Bunun yanında, müstakil yazlık evleriyle ünlüdür.


Bunun için arabayla gelmenizde fayda var. Ama uzun yol yapmak istemiyorsanız uçakla İzmir’e gelip araba kiralayabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla gezmek isterseniz biraz daha. Ege mutfağının hakim olduğu bu sofralarda belki de adını ilk defa duyduğunuz ama yedikten sonra uzun süre tadı damağınızda kalacak birbirinden leziz bir çok tat sizi bekliyor.


Seferihisar urla gezilecek yerler

Aynasız 4K kamera ve çekime uygun ekipman. Ege kıyılarının en güzel sahil bölgeleri, tertemiz sahili ve şirin kasabaları ile İzmir’de birçok tatil yeri vardır. Diğer Gezilecek Yerler başlığının altındaki yerler için de araba kiralayarak gezimizi gerçekleştirdik. Tabi gezimi yine sevdiğim adamla yapmanın da dayanılmaz mutluluğunu yaşayarak gerçekleştirdim. Cittaslow ilginç bir şey.


Daha detaylı bilgi ise cittaslow seferihisar sayfasında bulunabiliyor. Ardından, Yat Limanını inceliyor, Turuncu Salyangoz Figürü ile tanışıyoruz. Aslında insanın doğasında sürekli yeni ve doğal ve tarihi güzelliklere bir açlık var. Yalı caddesine yakın konumdaki çakıl zeminli plaj yaklaşık km.


Sığacık pazarı ne zaman?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar