11 Aralık 2017 Pazartesi

Urla karantina adası

Avrupa ve Asya’da veba ve kolera başta olmak üzere pek çok salgın hastalık görülür. O dönemlerde bu hastalıklardan korunmak amacıyla tüm şehirlere giriş çıkışlar sıkı bir denetim altında tutulmakta ve bu salgın. Karantina Adası, hiç dalgalanmayan antik plajı ile ünlüdür.


MÖ 2yılında Büyük İskender tarafından yapılmıştır. Adanın kuzey burnunda gün ışığına çıkarılmayı bekleyen Antik Dönem’e ait 5. Doğusunda Güzelbahçe ve. Kafa dinlemek ve huzur bulmak isteyenlerin uğrak adresi olan Urla’da keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik bulunmaktadır.


Bademler köyü ve Barbaros köyünde organik lezzetleri deneyebilir, asırlık çınar ağaçları altında çayınızı yudumlayabilirsiniz. Urla Devlet Hastanesi olarak. Buradaki görevli de size hem antik kentin özelliğini anlatıyor, hem de. Oldukça yakın tarih aslında.


Urla karantina adası

Türkiye’nin karantina adası restore ediliyor Osmanlı döneminde İzmir Urla’daki adada bulaşıcı hastalığı olanların karantina altında tedavi edilmeleri için kullanılan tarihi. Kuzeyinde Ege denizi, güneyinde Düden denizi ve Seferihisar, batısında Çeşme ilçesi, doğusunda Güzelbahçe (Klizman) yer alır. Burada ilaçlı sularla duş aldırılır, kıyafetleri yüksek sıcaklıklarda temizlenirmiş. Kontrol esnasında hasta olanlar tespit edilirse gemiler uzaklaştırılır.


Büyük İskender Dönemi’nde ana kara ile bağlantısı sağlanan adada Fransızların inşa ettiği Tahaffuzhane adı verilen bir hastane bulunuyor. Kuyularından da tatlı su çıkması üzerine evlerin yapımı hızlanır ve arka arkaya yeni evler oluşur. Bu tesislere bakanlığa bağlı çalışanlar ve kamu personeli girebiliyor.


Adaya geçtiğinizde yol ikiye ayrılıyor. Güvenilir haberin kaynağı. Anadolu Ajansı, Türkiye, dünya, ekonomi, spor, sağlık ve teknoloji alanlarındaki haberleri, fotoğraf ve videoları okurlara sunuyor.


Rambo Sağlıkçıları Hamiyet Hemşire Yetiştiriyor. Ağaçlı yolun (Mithat Paşa Caddesi) İskele tarafında batısında. Mübadelede Girit’ten İzmir’e İlk Adım” etkinliğinde buluştu. Tarihi boyunca her zaman önemli bir yerleşim yeri olan Urla, ev sahipliği yaptığı uygarlıklardan kalma pek çok eseriyle İzmir’in tarihî ilçelerinden biridir.


Osmanlı Dönemi’nden kalma camiler, hamamlar ve kervansaraylar bugün hâlâ ayakta olup görülmeye değer özelliktedir. Bu ada, Anadolu kıyısına bir mil mesafededir. O bir millik mesafe de, döküntü taşlarıyla hristiyanlardan kalma adeta bir köprü gibidir. Ancak o köprünün binası bozulmuştur. Urla’da Klazomenai’den başka Airai ve Hipekeranos antik kentleri bulunuyor.


Airai, Urla’nın güney kıyılarında ve bir ada üzerinde kurulmuş. Osmanlı zamanında karantina bölgesi olarak kullanılan ada, adından da anlaşılacağı üzere bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için Fransızlar tarafından kurulmuş. Kemik ve Mafsal Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülen karantina, yıl sonra devlet hastanesi haline getirilmiş. Köklü bir tarihin emanetçileriyiz.


Urla karantina adası

Güncel hareket ve varış saatleri ile ayrıntılı ve kolay yol tarifi almak için aşağıdaki başlangıç noktalarından birisine tıklayın. Bu tarihi yer Urla’da iskele mevkiinde ve karantina adası taraflarında. Klazomenai” kazıları kadar önemli Urla’daki bir diğer kazı çalışması ise “Liman tepe” kazıları. Tahaffuzhane içerisindeki sterilizasyon malzemeleri, rıhtımdaki raylı sistem, etüv kazanları, duş kabinleri ile canlı bir tarihi andıran merkez, müze olması durumunda yerli ve yabancı turistlere açılacak.


Klazomenai Antik Kenti, dağınık bir şekilde gün yüzüne çıkarılmış olsa da günümüze kadar getirdiği kalıntılarla görülmeye değerdir. Ada, isminden de anlaşılacağı gibi Osmanlı Devleti döneminde. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir protokolü de kulaç atacak.


Gelenler bulaşıcı bir hastalık taşıyorsa burada teşhis konulur ve tedavi edilirmiş. Giritli mübadillerin torunları Aralık Pazar günü saat 13. Find the travel option that best suits you.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar