12 Aralık 2017 Salı

Nemrut harabeleri hangi ilimizdedir

Nemrut harabeleri hangi ilimizdedir ? Coğrafya Değerlendirmeler cevaplar Tarih 18. Hristiyanlığa hem de diğer inançlara dair kalıntılar bulunmaktadır. Kentin tarihini daha iyi çözebilmek için yapılan kazı ve araştırma çalışmaları hala devam etmektedir.


Kahta, malatya, nemrut, nemrut dağı hakkında kısa bilgi, nemrut dağı hangi ilimizdedir, nemrut dağı heykelleri, nemrut dağı nerede, nemrut dağı resimleri, nemrut dağının efsanesi, Unesco Dünya Miras. Efes Antik Kenti hangi ilimizdedir? Roma kenti olan antik bir Yunan kentiydi. Safranbolu dünyaya mal-olmuş bir şehrimizdir. Siz bir yatırımcı olsaydınız, hangi bölgemize nasıl bir tesis kurardınız?


Adıyaman hava alanından ulaşım oldukça rahat ve kolaydır. Bölgemiz Antep fıstığı, Diyarbakır karpuzu ve Kahramanmaraş dondurması ile adını duyurmaktadır. Toros dağ silsilesinde bulunur. Aspendos Tiyatrosu ülkemizin Akdeniz Bölgesinde bulunur.


Hasankeyf ilçesi özellikleri, hakkında bilgi. Hangi öğrencinin verdiği yanıt doğrudur? Talip b) Kamil c) Şükriye d) Oğuzhan 16. Bu konu altında yazalım.


Buyrun arkadaşlar masaya davetlisiniz. Pamukkale travertenleri III. Ani Harabeleri, Sarıkamış Kayak Merkezi, Kaşar Peyniri. Efes antik şehri Yukarıdaki turistik mekânlardan hangisi veya hangileri tarihi yapıya sahiptir? Aşık Veysel’in doğduğu ilin adı nedir?


Efes Harabeleri hangi bölgemizdedir? A) Ege B) Marmara C) İç Anadolu D) Akdeniz 14. Aşağıdakilerden hangisi Dünya Miras Listesinde değildir? Dünyanın en eski batık kenti yurdumuzun hangi ilindedir? A) Mersin B) İzmir C) Çanakkale D) Antalya 16.


C - Alaaddin Camî - Konya. A - Türk milletinin temel özelliklerini yansıtan birisidir. B - Her zaman savaşmayı seven birisidir. Balıklı Göl, (Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri ) Urfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Urfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerleridir.


Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Kanaatimce Theodosius uyurlar uyandıktan sonraki hükümdar olabilir. Anadolu’da ne kadar saçma sapan tapınak varsa yıktırmış, mermerleriyle kilise, manastır vs. Saltanat aşağıdaki tarihlerin hangisinde kaldırılmıştır?


Güneşli bir havada bahçeye astığımız çamaşırların eve astığımız çamaşırlara göre daha çabuk kuruması hangi bilimsel gerçeğe dayanır? C) Kitabeler D) Denizler. Sıcaklık arttıkça buharlaşma hızlanır.


Su her sıcaklıkta buharlaşır c- ) Sular yoğuşurken ısı verir d- ) Buharlaşma sıvının yüzeyinde olur. Minareli Medrese hangi ilimizdedir? Erzurum 17-Kültürel özelliklerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? Bölgeden bölgeye farklılıklar gösterir B. Giyim tarzı,mimari,yemek çeşitleri kültürün parçasıdır C. Noel Baba Kilisesi hangi ilimizin sınırları içerisindedir? Reşadiye Camii hangi ilimizdedir?


A) Tevhid-i Tedrisat Kanunu(Öğretimin Birleştirilmesi) B)Yeni Türk Harflerinin Kabulü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar