28 Ocak 2016 Perşembe

Haymananın kaç kürt köyü var

Bu köylerin 47’si Kürt, tanesi Alevi, tanesi Abdal Serinyayla (Çekirge) tanesi Türk (tanesi Türkmen+tanesi Modanlı= 11), tanesi Çerkez, tanesi Boşnak, tanesi Tatar, tanesi Bulgar Göçmeni, tanesi de Diğer Aşiretlere ve Kabilelere mensup köylerdir. Bugün elde edilen bazı veriler, sadece İç Anadolu’nun kırsal kesimlerinde 300′den fazla Kürt köyü bulunduğunu ortaya koymaktadır. Anadolu’da şehir merkezlerinde yaşayan Kürtler de göz önüne alındığında yaklaşık olarak milyondan fazla Kürd’ün İç Anadolu’da yaşadığı tahmin edilmektedir. Murad döneminde yaşamış hayırsever Melike (Melek, Meleki) Hatun’un Medresesinin vakfına aittir. Ravlı köyü 19yılında resmi gazete.


HAYMANA’YA İLK KEZ GİTMEK Nisan 20Haymana’ya ilk kez gitmek; “İş içindir”. Evet Haymana’ya, Mart 20günü ‘Ankara’ya gelişimin 42. Yok eğer kastın Sedat Çevik ise çok ayıp nankörlük yapma.


Kürt türk köy ayrımı yapmadı en ücra köylere dahi asfalt yaptırdı. Benim köy kürt köyü ve haymanaya babayiğit bir tanımla 45-km. Ne kadar nankör insanlarız gerçekten.


Bu makalede ilk İnen Ayetler Hakkında Bilgi ve kurdun Yuvasına Ne Ad Verilir hakkında kısa kısa bilgiler bulabilirsiniz. Son yıllarda İlçe mer­kezinde de Kürt nüfus artmaya başladı. Kayabaşı köyü hariç diğer bütün köyler Kurmanci Kürtçesini konuşurlar.


Haymana ve Yunak Kültlerinden de göç alınmaktadır. Bölge Kürt toplumuna yönelik bir derginin. Yerleştirilenler Haymananın şeyhbizeyni (Ş8xz0ni) Kürtleıiydi. Oturduklan mahalleye Esentepe adı verildi. Küçükhasan köyü Türkleşti.


Merkez ilçe hariç ilçeye bağlı kasaba köyün kasabası ile köyü Kürt’tür. Geri kalan kasaba köy tiırk, köy de Orta Asya göçmeni olan Tatar köyüdür. Kürt kasaba ve köylerinin toplam nüfusu 2943O’dur. Bu rakama merkez ilçedeki Kürt nüfusu dahil değildir. Rişvan Aşireti hakkındaki en eski bilgiler 16.


Osmanlı tapu tahrir defterleri sayesinde mümkün olmuştur. Aynı zamanda Şeyh Baba Yusuf ve Şeyh Hedayi cami leri birer ölmez abidelerdir. Bir çok zamanlar şrkdan garbe ve garpten şarka giden yolların, burası yakın zamana kadar tran sit merkezi idi. Mihalıççık ve Y una k nahiyeleri askerî teşki­ lâtla bağlı olduğu gibi Haymananın tiftiği burada satılır. KÖYLER ŞEHİR OLSUN Kİ,ŞEHİRLER KÖY OLMASIN (Mustafa BOZYEL) MUSTAFA BOZYEL http://www.


Gerekli Tarama Gereksiz taramalardan kaçınan site. Ana Sayfa; Nasıl Yazılır; Academia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar