12 Ocak 2016 Salı

Kırşehirin alevi köyleri isimleri

Bazen lazım oluyor ve hemen erişebiliriz bu sayfadan. Az evvel Alevi köylerine cami haberini okuyunca buradan da söylemek istiyorum. Türkiye’de en çok Sivas’ın Alevi köyleri var. TÜRKİYE ALEVİ KÖYLERİ ALEVİLER VE ANADİLLERİ dostlar daha öncede internet sayfalarından baktım ve birçok yanlış gördüm. Alevi Köyleri,Sivas Alevi köyleri,tokat alevi köyleri,alevi köyleri malatya,alevi yerleşim yeri,amasya alevi köyleri,ankara alevi köyleri,yozgat alevi köyleri.


Etiketler: çorum alevi köyleri,tokat alevi köyleri,yozgat alevi köyleri,kütahya alevi köyleri,alevi köyleri haritası Alevi köyleri haritası çıkarmış arkadaş sağolsun. Kırşehirin Alevi köyleri. Bir araştırmaya göre Alevi köyleri en fazla olan ilin Sivas olduğu belirlenmiştir.


Topoğrafyası ve Jeomorfolojik Durumu. Jeolojik Yapı ve Stratigrafi. Alevi geleneği olarak nişanda Dede “On İki İmam”ın isimleri anılarak bir dua okur, şerbet içilir, tören biterdi. Bu derece basit bir törenle sonuçlanan nişan, bütün kutsiyetini Dedenin okuduğu “Emr’i Hak”dan ve “On İki İmam”ın ismi geçen duadan almaktadır.


Dedelerin toplumsal işlevleri daha da arttırılabilir. Bu husus aynı zamanda bu boyun mensuplarından mühim bir kısmının niçin Alevi olduğunu izah edebilir. Edirne, Kırklareli, Eskişehir, Sivas, Çorum, Erzincan, Antalya ve Hatay illerinde alevi köyleri vardır. Alevilerin ve eski şaman türklerinin arasında büyük inanç benzerlikleri olduğu bilinmektedir. Orman ve kayın ağacının kutsal sayı İması, ayinde etrafa rakı veya su serpilmesi, görgü ayinlerinde nefes ve deyişlerin.


Yine aynı boylar içinde inanç olarak, Alevi, Şafii ve Hanefi inancında olan boylar da vardır. Bu da bizim büyüklüğümüzü ve zenginliğimizi gösteren ayrı bir durumdur. Bu ayrıntılar bizim birliğimizi güçlendirici unsurlar olmalıdır.


Kırşehirin alevi köyleri isimleri

Kaman Đlçesindeki Taş Ocakları Tablo B. Akçakent Đlçesindeki Taş Ocakları Tablo B. Kum Ocakları Tablo B. Dinsel içerikli olan Alevi müziğinin, Alevi ibadetinin temelini oluşturan Cem törenlerinde, ibadetin bir parçası olarak dinsel bir işlev görmesi dolayısıyla, bu müziğin eğlence ortamlarında çalınıp söylenmesi Alevi toplumunca hoş karşılanmamaktadır. Search the history of over 3billion web pages on the Internet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar