4 Haziran 2015 Perşembe

Phpmyadmin kurulumu

Sıkıştırılmış klasör içinde bulunan dosyaları açarak web sunucusu klasörüne kaydetmek yeterlidir. Yukarıdaki komutu çalıştırarak phpmyadmin kurulumu yapmış oluyoruz. Apache sunucusuna sahip olmanız gerekiyor. Haliyle komut satırı arayüzüyle de aşina olmanız gerekmekte.


Phpmyadmin kurulumu

Bu şekilde artık, ciddi güvenlik çıkarımlarına veya çeşitli kırılmalara neden olabilen, dizinde çalışmayan kod bırakmayacaksınız. Tabi bu programların da dezavantajları var. Ama bu dökümanı okuduktan sonra manuel olarak istediğiniz gibi kurulum yapabileceksiniz.


Kurulumu istediğiniz gibi yapamıyorsunuz. AppServer kurulumu yaptim. Bu yüzden videoda digitalocean’dan ilk olarak centos sunucu alarak başlıyorum. Localhost kurulumu, wamp server kurulumu, apache server kurulumu, localde wordpress çalıştırma, localde php çalıştırma, phpmyadmin kurulumu.


Phpmyadmin kurulumu

Merhaba, izmir web tasarım takipçileri. Bu yazımızda, web tasarım, wordpress gibi konulara yeni başlamış olanların en merak ettiği sorulardan birisi olan,. Burada Install MYSQL Products seçeneğini tıklayarak kurulumu başlatıyoruz. MyAdmin’in Belgelerine Hoş Geldiniz! MYSQL hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Apache, Mysql ve PHP’yi manuel olarak kurmak için bu makaleyi inceleyebilirsiniz. Bu cümleden de anlaşılacağı üzere hali hazırda kurulu bir MySql’inizin olması gerekmektedir. Eğer yoksa hemen ilgili yazımıza bakabilirsiniz. Gerekli yazılımların kurulması ile ilgili video serisinin son bölümü bu video arkadaşlar. Bundan önceki paylaşımlarda php programcının kurması gereken temel yazılımları ayrı ayrı bölümler şeklinde anlatmaya çalıştım.


Phpmyadmin kurulumu

Pardus için mysql phpmyadmin apachekurulumu. Alan adlarınızı, harika kontrol panelimiz sayesinde online yönetebilirsiniz. Dns kayıt ve yönlendirme, Kimlik koruması, Park sayfası v. Bilgisayara appser kurulumu sonrasında wordpress, scripti veya başka joomla gibi kurulum için sql kurulumu gerekecektir. Bunun için şimdi yapılacak işlem geçiyoruz.


IIS uzerinde PHPMYADMIN kurulumu Daha önceki makalelerde PHP ve MYSQL kurulumlarını görmüştük. MYSQL’in yönetim paneli olan Phpmyadmin kurulumunu gerçekleştirelim. SQL linki ile açarakişlemlerimizi yapabiliriz. Karşımıza çıkan ekranlar birinie benzer ekranlardır.


Hayır diyerek yolunuza devam edin. Configure database for phpmyadmin with dbconfig-common? Eğer yanlışlıkla evet derseniz, düzeltmek için şunu yapın. Başlıca kullanım alanı internet üzerinden MySQL veritabanı yönetimidir. Next” düğmesine tıklayın.


Finish” butonuna tıklayın ve kurulumu. XAMPP kurulumu phpmyadmin video eğitimini izleyerek, XAMPP kurulumu phpmyadmin konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. MySQL Veritabanı Yönetimi konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için, eğitim içeriğinde yer alan tüm videoları seyredin. Web uygulamaları ve scriptler üzerinde çalışıyorsanız, bunları online kullanmaya başlamadan önce, kendi bilgisayarınızda test etmeniz oldukça yararlı olacaktır. Yerel olarak böyle bir testi yapabilmeniz için sisteminizde LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) server kurulu olmalıdır.


Bu durumda, bilgisayarınızda herhangi bir web ortamını oluşturmanız ve söz konusu. Bu uygulama ile internet sitelerinin veritabanlarını yönetebilmek mümkün. Resimde gördüğünüz üzere phpmyadmin kısmına giriyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra sizden bir tane kullanıcı adı istiyor. Bu eğer değiştirmemişseniz default olarak kullanıcı adı root’tur.


Php Myadmin ne işe yarar peki ? Aşağıdaki komut ile kuruluma başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar