28 Ekim 2014 Salı

Pitta ne demek

Pitta or pitta bread is a type of bread in the shape of a flat oval. Türkçesi, pitta nnd) pitta ne demek ? Mayalı hamurdan yapılan, isteğe göre üzerine yumurta, kıyma, peynir, pastırma vb. Pitta dengede olduğunda sıcakkanlı, zeki ve hitab ve yönetim yetenekleri gibi iyi liderlik özellikleri ortaya çıkar.


Fakat Pitta dengesi bozulduğu andan itibaren bizi zorlayıcı, aşırı rekabetçi, asabi, şüpheci, yargılama eğilimli, sinirli ve saldırgan bir ruh haline sokabilir ve fizyolojide iltihaplanmalar, yangı kaynaklı. Pitta doşa’ ateş ve bir parça su elementinin birleşiminden, ‘Kapha doşa’ ise su ve toprak elementlerinin karışımından oluşur. Yaşadığımız çevre, yaşam biçmimiz, beslenme alışkanlıklarımız, mevsimsel değişiklikler, duygu durumumuz ve ruh halimiz gibi birçok etken doşalarımızın denge ve dengesizliğine etki.


Ayur yaşam, veda ise bilgi demek. Fotoğraf için Deniz Bulutsuz’a teşekkürler. Peki, ne demek bu Vata, Pitta, Kapha? Ayurveda Ne Demektir, Amacı Nedir?


Her şeye gözümü, kulağımı kapatıp işime kökleniyorum. Bu arada bir önceki yazımda bahsettiğim yeni duyguları da yönetmeye çalışıyorum. Doşa Tipinize göre Beslenin.


Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti. Hindistan bu bilimin anavatanıdır. Birçok Batılı Geleneksel Çin Tıbbını (GÇT) ve ona ait bitkisel ilaçlarla, akupunktur’u duymuştur. Vata, Sanskrit dilinde hava demek ve bedendeki vata element arasından eter ve havanın karışımıdır. Vata, bedende hava ve boşluk olarak var olur ve bedenin bütün sistemlerinin hareketinden sorumludur.


Pitta ne demek

Bedende hem azlığı hem de çokluğu sorunlara yol açar bu yüzden dengede kalması gerekir. Pitta, ne mobil ne de stabil değildir, ancak yayılır - bir ateşin sıcaklığı çevresine nüfuz ettiği veya suyun arazinin belirttiği yönde aktığı gibi akışkandır. Yaz geldi, geliyor, yolda.


Ee yaz demek diyet demek, diyet demek yemek demek değildir. Yemek yememektir, aç kalmaktır. Aç bünyeden herşey beklerim ben. Birde kilolarından bezmiş bir kadından. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.


Detoks nedir, detoks ne demek, detoks anlamı, detoks hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Bağırsakların hızlı çalışmasında etkendir. Sıcak, kokulu, acı, sert, asidik, hafif sıvıdır. Zihnin sürekli aktif olması, uzun süre konuşma, sert güneş ışınları, sıcak hava, ekşi-tuzlu besinler, asitli içecekler, öğlen ve gece yarısından sonraki saatler Pitta nın vücutta çoğalmasına neden olur.


Fizyolojik olarak Pitta, karmaşık gıda moleküllerinin parçalanması yoluyla vücuda ısı ve enerji sağlar. Akıl ve beden boyunca dönüşüm ve dönüşüm ile ilgili tüm süreçleri yönetir. Her insan, bu üç doşaya sahip olmasına rağmen bunlardan biri egemen durumundadır. Pitta’nın tema’sı ‘yoğunluk’ Parlak kızıl saçlı ve al yanaklı kimselerde bol miktarda Pitta var. Hırslı, keskin zekalı, açık sözlü, gözüpek, tartışmayı seven, ya da kıskanç kimseler Pitta özelliklerini taşır.


Pitta ne demek

Dengedeyken Pittalar duygularında sıcak, ateşli, sevecen ve mutludurlar. Vata, Pitta ya da Kapha’dan hangisine baskın olarak sahip olursanız olun, her mevsimde bir dosha’ya ait nitelikler çok daha baskın olarak yaşanır. Her geçen gün yenilenen ingilizcesi. Pitta türkçesi ne demek, etli pide nedir, Pitta türkçesi nedir öğrenmek için yukarıdaki online çeviri sonuçlarına bakınız.


Dosha aslında düzensizlik demek. Sahip olduğumuz dosha, bedenimizin olası düzensizliğini gösteriyor. Vata-Pitta düzensizliğine sahip. Fırın ısısı kaç derece, belirtilmemiş.


Bir de maya hangi maya türü ama sanırım kuru maya. TDK Türk Dil Kurumu Gayrı Resmi Sözlüğü. Vücut saatimde “Pitta” bölümünün dengesi şaşmıştı ve metabolizmam bu bozukluğu tamir etmek için aklıma ona iyi gelecek gıdaları getiriyordu. Beden, kendi içindeki dengesizliği düzene koymak için, bir anlamda devreye girerek, o dengesizliğe iyi gelecek gıdalara yönelmemizi sağlar. We have put out the winter decorations already, which in Finland means lights.


Every garden, window and door is sparkling with warm lights and many of us are waiting for the first snow to fall so that the magic will be complete. Merhaba, Gecenin u uyku tutmadı. Böyle birşey ilk kez başıma geliyor desem.


Kahve bile içsem uyurum ben bebek gibi, ne oldu? Akşam çay içtik, hiç adetimiz değildir, bi de güzel demlenmiş, üç-dört bardak içtik, Cem de geldi şimdi bide kapıyı vuruyor nazik eşim :-) Gitti uyku bizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar