17 Ekim 2014 Cuma

Aliağa dan eski foça ya nasıl gidilir

Yol Haritası İzmir Aliağa İzmir Foça. Yol haritası ve yol tarifi ile hepsi aşağıda. Büyükşehir Belediyesinin yaz aylarında Foça’ya direkt vapur seferleri de var.


Bu yüzden artık eskisinden daha kalabalık olsa da dört mevsim gidilebilecek bir yer yine de. Foça’da ne yenir, nereler gezilir soruları kadar “Foça’ya nasıl gidilir? Foça gezi yazımda bu konuya yer vermediğim için onu da ayrıca yazayım istedim. Biz öncelikle deniz sezonunu açma isteğiyle gittiğimiz için dolmuşla direkt. Aliağa ulaşımı hakkında detaylı bilgi alabilir, yol tarifini ve yol haritasını görüntüleyebilir, Aliağa yol güzergahınızı çıkarabilirsiniz.


Gezilecek Yerler Aktiviteler Fotoğraflar Harita Aliağa Nasıl Gidilir. Foça’ya doğru ilerlerken Sarmısaklı, Burhaniye, Ören, Bergama, Aliağa derken bölünmüş yoldan ayrılıp denize paralel uzanan muhteşem manzaralı çiçek kokulu dağ yoluna sapıyoruz. Hatundere istasyonunda iner inmez yolcuları bekleyen belediye. Yukarıdan görünen ama araçla ulaşılamayan. Ege tarafından gelen misafirler ise Balıkesir üzerinden İzmir’e girebilir sonrasında ise yine Menemen ya da Aliağa üzerinden Foça’ya ulaşabilirler.


Karşıyaka’dan yaklaşık dakika, Çiğli’den ise yarım saat. Foça arası taş çatlasın saat zaten. Neyse ki Foça’da böyle bir mekan bulduk.


Burada yenilecek en güzel balıklardan biri barbundur. Yanında istiridye kabuğunda gelen mevsim salatasından mutlaka söylemelisiniz. Midye ve kalamarı da efsanedir. Foça, İzmir şehir merkezinin kuzeybatısında, Ege Denizi’nin kıyısında kurulu. Kuzeyinde Aliağa, güneyinde Menemen, batısında Ege Denizi ile çevrili ilçe, bine yaklaşan nüfusu ile özellikle kış aylarında mahalle kültürünü gözlemleyebileceğiniz, kendi yağında kavrulan bir yerleşim yeri.


Foça Uydu Görüntüleri Foça uydu görüntüleri için oluşturulan haritayı daha büyük görüntüleyebilir, zoom arttırarak ya da azaltarak detaylar hakkında daha net bilgiler edinebilirsiniz. Moovit Foça - İzmir Yolu konumuna toplu taşıma kullanarak gitmenin en iyi yolunu bulmanıza yardım eder ve Foça için güncel Otobüs, Tren veya Metro saatleri ile adım adım yol tarifi sunar. Yazıya başlamadan önce dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var.


Bunun ilerisinde ise, veya Çanakkale yönünden İzmir yönüne gelirken, yarımadaya ilk girdiğinizde. Ancak İstanbul’dan gelenlerin D2karayolu üzerinden Aliağa ve Horozgediği güzergahından devam etmesi gerekir. Acar Campig ortalama saat dakika kadar sürer. Eski ve Yeni Foça olmak üzere. Bunun yanında aradaki mesafe 4km civarlarındadır.


Foça-İstanbul arası 6km. Aliağa çevresi rafineriye yakınlığı nedeniyle en ekonomik fiyata yakıt alabileceğiniz yer. Ama Foça senin için daha ucuz, daha yakın ve daha zahmetsiz olacaktır. Hatta sana masrafı sadece lira :D Gidiş geliş lira. Foça Devlet Hastanesine yakın konumdaki İsmetpaşa Halk Plajı Foça’da denize girilebilecek yerlerdendir.


Karayolundan geçerken, ilk gözünüze çarpacak olan: uzaklardaki büyük sanayi tesisleri, küresel depoların görüntüleri. Aliağa denince, aklıma hemen bu görüntüler ve ağır sanayi tesisleri geliyor. Bu tesislerin bulunduğu yerde, deniz nasıl olur hep merak etmişimdir, gittiğimde gördüm. Deniz ne kadar temiz ve güzel denilse de, inanın hemen karşınızda duran o devasa.


Foça resimleri: TripAdvisor üyelerinin, Foça içindeki önemli yerlere, otellere ve gezilecek yerlere ait 4. Foça, kentin en sakin ve huzurlu ilçelerinden. Herhangi bir ücret ödemeden yararlanabileceğiniz plajda deniz suyu oldukça soğuk. Hamamları’nı görebilirsiniz. Koridorun sonunda iki mezar odası var. Pers Anıt Mezarları ziyaret edebilirsiniz.


Aşağıdaki resmin Kozbeyli ile hiçbir alakası yok. Nereye nasıl giderim, yol tarifi ve rota hesaplama. Bu sayfada bir yerden bir yere karayolu ile nasıl gidilebileceğini harita üzerinde öğrenebilir, yol tarifi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar