25 Temmuz 2014 Cuma

Izmir alevi nüfusu

TÜRKİYE’DE ALEVİ NÜFUSU. Isterseniz Istanbul, Izmir veya Ankara gibi yerlerde alevi oranini inceleye bilirsiniz. Ayni zamanda cok sayida köyler bosalmis ve haritadan silinmistir.


Izmir alevi nüfusu

Bir cok mezralar alevilerin yogun oldugu bölgelerde vardir, onlar köy sayilmiyorlar. Belki aleviler o kadar bölgerinden göc etmeseydiler o cok sayidaki. Türkiye’de en çok Alevî.


Dünyada Alevî nüfusu nedir? Yakın dönemde asimile olan köyler de vardır. LÇE = TUZLA - NÜFUS ) - bu mahallede devletin sonradan yaptıgı emlak konut siteleri , toki konutları , dumankaya gibi yerler de birtane alevi yoktur. Naldöken, Gökdere, Uzundere, Narlıdere gibi) alevi kökenli vatandaşların yüzlerce yıldır yaşadığı yerleşim yerleridir. Yerli halkın içinde de azımsanamayacak sayıda alevi inancına sahip vatandaş vardır da, bu kişiler ayrı bir ırk değil ki.


Izmir alevi nüfusu

Ancak bu halk kitlesinin nüfus oranı ve kompozisyonu ise her zaman tartışma konusu olmuş tam bir netlik içinde ortaya konamamıştır. Kuşadası, ilin kuzey batısında bulunuyor ve il merkezine km, İzmir il merkezine ise km mesafede. Diyarbakirda toplam tane alevi köyü var bunlardan ücü merkeze baglidir.


Erzincan da en kalabalık. Nüfusu yaklaşık olarak 10. Taşlarının biraz farklı oluşundan anlaşılıyor. Vikipedi de “Ülkelere göre Müslüman nüfusu” verilerine baktım. Bu konuda bilimsel çalışmalar ne yazık ki çok yetersizdir.


Gürgente merkez (ilçe merkezi karışıktır.merk ezde alevi nüfusu çok yoğundurönce leri köy olup sonradan merkeze mahalle statüsünde bağlanan bir çok alevi köyü mevcuttur.Akyur t ,Akören,Göller, Boğmalık, Döşek (karışık), Ağızlar mahalleleri ). Anadolu daki alevi dağılımı ve nüfusu hakkında bilgi verir misiniz? Hep birlikte basit bir hesaplama yapalım. Eskişehirde tahminim en az 20bin alevi var,bunuda alevi köylerinde kasabalarında yaşayan insan nüfusunu hesaplayarak tahmin ettim.


Tabi bide şehir dışına veya avrupaya göç eden aleviler var. Her iki alevi grup arasında kültürel farklılıklar bulunmaktadır. Sivas ilinde aleviler sünnilere göre azınlıktır. Ancak gerek İstanbul gerek Ankara, İzmir ve yurtdışında Almanya, Hollanda, Fransa. Alevilerin Ekonomik Durumu.


Halep kendini kurtaramamıştır. Osmanlı zamanında bahsettiğiniz gibi bir iskan durumu vardı. Bu kişilerin milyon 9bin 573’ü erkeklerden, milyon 6bin 297’si ise kadınlardan oluşuyor.


Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Olurlular dinden yuha insanlar olarak adalandırılırlar halen daha ve Chp ye oy verirler.


Milletvekili aday listelerinin kesinleşmesiyle birlikte CHP İzmir Örgütü listeler üzerindeki rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı. Merkez- larda Fikri saglar döneminde ki yogun göc sonrasi kürt nüfusu günümüzde merkezde tir merkezin merkez de gün gectikce yogun bir kürt artisi söz konusudur. Ayrica alevi yerlesimi mevcuttur.


Akdeniz- Akdeniz de cono ( cingene ) mahalleleri vardir nusayri yerlesimi vardir. Ancak her kentte olduğu gibi İzmir’in de görülmek istenmeyen yüzünde yaşam mücadelesi veren binlerce kişi var. Peki nereye gitti bu – milyon kişi. Hadi milyonu yurt dışında diyelim geri kalanı ne oldu.


Güzelyurt köyü,çankırı nüfusu Haritası. Arama kutusundan arama yapabilirsiniz. Yüzde olarak ise: 4erkek, 5kadındır. Ama bu kesin veri değil” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar