16 Temmuz 2014 Çarşamba

Aydın merkez gezilecek yerler

Aydın merkez gezilecek yerler

Nereler Gezilir , Nereye Gidilir? Ege Bölgesinde bulunan harika bir şehrimizdir. Aydın Hakkında Bilgiler. Merkez’de Ilıcabaşı Mahallesi içerisinde bulunan ve bodrum, giriş ve 1. Oturma bölümleri-suni havuzları ile insanların hoşça vakit geçireceği yerdir. Doğanın kültürle kucaklaştığı ve Türkiye’de turizmin başladığı ilk şehirlerden biridir.


Büyük Menderes Vadisi geniş alan kaplar. Ovalık alanları da bulunur. Tarihi olarak da önem taşıyan Efeler’de gezilecek yerler listesini sizler için sıraladık. Park görünen yerler tertemiz mükemmel bence ama tuvaletler hayal kırıklığı kesinlikle bakımlı temiz tutulmalı elden geçirilmeli o güzelim parka yakışmıyor. Ben bu yazı dizimde Didim’de gezilecek yerler nereler?


Konusunu kaleme almak istedim. Sahip olduğu inanılmaz güzellikteki plajları, berrak suyu ve dümdüz alanları ile tatile gitmek isteyenler için mutlaka gidilip görülmesi gereken en iyi yerlerden biri olduğunu. Selçuk Merkez’ ini geziyoruz.


Bodrum, Bodrum Gezilecek Yerler, Bodrum Gezilmesi Gereken Yerler, Bodrum Gezi Rehberi, Bodrum nerede, Bodrum görülmesi gereken mekanlar hakkında. Bu koca ağın bir iki ayağı da Bodrum’da. Bodrum merkez dışında pek bir yerde hayat olmuyor.


Denizli gezilecek yerler içerisinde Türkiye tanıtımlarına konu olmuş harika noktalar olunca, gezi de haliyle dolu dolu geçiyor. Masal kahramanı gibi hissettiğim Pamukkale Travertenleri’nden tutun UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan birçok antik kente kadar büyülenerek gezdim bu güzel şehirde. Müthiş lezzetli Denizli Kebabı ayrı güzeldi, Kaleiçi Çarşısı’ndaki. Ankara - Çankaya Şehir Rehberi. Yorum Gönderin Cevabı iptal et.


Muğla’da gezilecek yerler listemizde bir başka yer Saklıkent Kanyonu. Arazi kalkerli bir arazi olma özelliğine sahiptir. Arazi, sular ile kolaylıkla aşınmış ve biraz da fay çatlamaları yardımı ile gelişerek bir kanyon halini almıştır.


Menderes caddesi üzerindeki çay bahçesi ve kafeteryalarda, mutlaka hoş zaman geçirebilirsiniz. Bu cadde üzerinde, şehrin yerlileriyle birlikte yürüyebilirsiniz. Ayrıca: daha ileri de sokaklarda kurulu tezgahlarda, el sanatları. Didim-Akbük istikametine giderken mutlaka uğradığım, hatta Pazar yerini gezmekten büyük keyf aldığı bir yer.


Bu arada: Söke denilince, ülkemizde yaşayan insanların büyük kısmı tarafından, elbette “Söke unu”nun ünü mutlaka akla gelecektir. Bunun dışında, yaz aylarında, buram buram “salça” kokar. Bu başlık altında kayıtlı bir yer yoktur. Sizi buraya yönlendirdiğimiz için özür dileriz. Arama yaparak araştırdığınız bilgiye ulaşmayı deneyebilirsiniz.


Didymaaslında bir antik kent değil, kutsal bir mahaldir. Miletos’tan gelen kutsal yol ile bağlantıya sahip Didyma bir kehanet merkezidir. Apollon Tapınağı,Yenihisar ilçe merkezindedir. Fethiye Çevresinde Gezilecek Yerler.


Aydın merkez gezilecek yerler

Bursa - Nilüfer Gezilecek Yerler. Medeniyet Beşiği olarak bilinen Ege bölgesi tarihin tüm dokunuşlarını derinden hissetmenizi sağlıyor. Tarihi dokusu ve güzellikleri ile birçok dizi ve filme de ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmekte olan Adıyaman, Doğu Anadolu Bölgemizin en nadide illerinden birisidir. Birbirinden farklı medeniyetleri ağırlamış olan Adıyaman’da birçok tarihi eser bulunmak ile birlikte aynı zamanda doğal güzellik açısından da zengin yerler bulunmaktadır.


Adana‘da gezilecek yerler ve görülecek çok fazla tarihi veya turistik yerler veya yapılar yok. Ama sanırım günlük bir program yapılıp, şimdi sayacağım yerler görülse yeter diye düşünüyorum. Tahmini bir rota çıkarıp, aşağıya ekliyorum.


Bolu Göynük Gezilecek Yerler yazımızda, Göynük, Göynük Nerede, Göynük Kanyonu, Göynük Evleri, Göynük Akşemsettin Türbesi, Göynük Sünnet Gölü konularını bulabilirsiniz. Göynük, Osmanlı tarzı iki katlı ve cumbalı evleri, Arnavut Kaldırımlı dar sokakları ile Bolu’nun en sevimli yerlerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar