14 Temmuz 2014 Pazartesi

Doğu anadolu

Tabi bir de son dönemlerin vazgeçilmezi olan Doğu Ekspresi ile Kars Turları. Bir üçgeni andıran bölge yaklaşık 163. Doğu Anadolu turları ile ülkemizin en doğusuna yolculuk yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük coğrafi bölgesidir.


Birlikleri ihracatı arttırmak, ihracatçıların faaliyetlerini ve ilişkilerini düzenlemek, ihracatçılara yol göstermek ve her türlü sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulmuştur. Trabzon) Doğu Marmara Güm. Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkilerindendir.


Hareket: Siz saygıdeğer konuklarımızla 21. Anıt Devlet Tiyatrosu Önünde buluşuyoruz. Kayseri ve Sivas Güzergahını takip ederek Erzincan’a hareket ediyoruz. ERZURUM ‘a doğru yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Gün: Erzincan – Ekşisu – Girlevik Şelalesi – Tercan – Mama Hatun Türbesi – Erzurum – Çifte Minareli Medrese – Kongre Binası – Taşhan – Etnografya Müzesi – Üç Kümbetler – Erzurum Evleri Gerekli molaların ardından sabah saatlerinde Erzincan’a varıyoruz.


Doğu anadolu

Panoramik şehir turunun ardından Kaynak suları ve maden suyu ile ünlü Ekşisu Mesire alanında. Doğu’nun tüm güzelliklerini, tarihi eserlerini, ihtişamını görecek, 10’dan fazla şehir gezecek, yöresel lezzetleri tadacak, muhteşem manzaralar seyredecek ve bu coğrafyaya tek kelimeyle hayran kalacaksınız. Van - Van Gölü - Akdamar - Tatvan-Mardin - Dayrul Zafaran Manastırı - Kasımiye Medresesi-Şanlıurfa - Balıklıgöl - Adıyaman - Nemrut Dağı- Gaziantep - Mozaik Müzesi - Antakya. Aynı zamanda mevsim şartlarının da fazla elverişli olmaması nedeniyle yoğun bir şekilde tarım yapılmamaktadır. Bölge yüksek yaylalar, ovalar, tek ve sıra dağlarla çevrilidir.


Doğu-batı doğrultusunda uzanan üç dağ sırası bölgeyi baştan başa takip eder. TÜYAP Anadolu Fuarları A. Gün: IĞDIR-DOĞU BEYAZIT-AĞRI DAĞI-İSHAK PAŞA SARAYI-MURADİYE ŞELALESİ-VAN Otelimizde alacağımız erken sabah kahvaltısı sonrası Doğubeyazıt’a hareket. Resmi Gazete’de yayımlanan 6numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş 17. Tatil, otel, uçak bileti, kültür turu, yurtdışı ve gemi turları en uygun fiyat ve taksit seçenekleri ile tatilden. Tahıl, şekerpancarı, kayısı, pamuk, tütün, sebze, meyve üretilir.


Bölümde pamuklu dokuma, sigara, şeker, çimento fabrikaları vardır. Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Tatvan istikameti ile Sabah saatlerinde Van’a varış. Burada Kongre Binasını, Erzurum Evlerini, Ulu Camini, Üç Kümbetleri, Çifte Minareli Medresesini ve Yakutiye Medresesini gezdikten sonra ünlü Oltu taşının işlendiği Taş han’ı hem geziyor hem de alışveriş imkânı sunuyoruz. Kariyer Zirvesi EKZ’olarak düzenlediğimiz organizasyonumuza çok sayıda ziyaretçi, firma, kurum ve kuruluşun katılımı sağlanmıştır.


Bozkır arazilerinde yürürken karşınıza bir anda yüksek eğimli dağlar çıkabilir. Karasal iklim kışları soğuk ve karlı geçen, yazları ise sıcak ve kurak geçen iklim türüdür. Bu iklim türünde kış erken başlayarak karın gün yerin üzerinde kalmasına sebep olmaktadır.


Doğu anadolu

Ama yine de kucaklar bırakmaz bağrına basar Anadolu. Sizi gece sürecek dillere destan bir yolculuğa davet ediyoruz. KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI. Marmara ve Ege Bölgeleri hariç her bölge ile komşudur.


Suriye hariç bütün doğu komşularımızla sınırı vardır. Bu gerçek alanı ile ülkemizin ! Bu otların şifalı olduğuna inanan halk, ciriş, ısırgan gibi birçok bitkiye mutfaklarında yer vermektedir. UNESCO Dünya Mirasları Listesine girmiş. Merkez Adres: Fırat Mah. Orta Doğu Bölüm ve Programı.


Doğu anadolu

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları. BİTLİS- MUŞ - BİNGÖL -IĞDIR-ELAZIĞ-SİVAS. Bu galeride resim (harita) bulunmaktadır.


Meteoroloji sıcaklığın 5-derece artacağını duyurdu. Bölge Karadeniz, iç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgeleri komşudur. Yurt dışı tur fırsatı ve erken rezervasyon otellerini online alın.


Kuru tarıma dayalı buğday, arpa, mercimek gibi tarım ürünlerinin ekim alanı azalacak fakat üretimleri artacaktır. Barajlar suni göl fonksiyonu göreceğinden bölgenin iklimi belirli oranda yumuşayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar