6 Şubat 2018 Salı

Seferihisar ürkmez nüfusu

Günümüzde, İzmir’in ilçesinden birisidir. ZMİR PLAJLARI – YÜZMEK İÇİN GÜZEL KOY yazımıza göz atabilirsiniz. Yılın yarısında denize girme imkanı sunan iklimiyle Ürkmez, masmavi denizi ve İpekkum gibi plajlarıyla Ege kıyılarında denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Kuzeyde Urla, Doğuda Menderes, batı ve güneyde Ege Denizi ile çevrilidir. Doğanbey-Payamlı ve Ürkmez olmak üzere beldesi ve köyü bulunmaktadır.


Seferihisar, İzmir’in batısında yer alır. Yerleşik nüfusu bin olan Ürkmez, yaz aylarında özellikle hafta sonları birçok yerli turist. Sığacık, Akarca ve Ürkmez gibi mavi bayraklı plajlara sahip önemli beldesi mevcuttur.


Ilıman bir iklime sahip olan bölgede 6-ay denize girmek mümkün. Türkiye İstatislik Kurumu verilerine göre ilçemizde bin 634’ü erkek, bin 326’i kadın olmak üzere bin 9kişi yaşıyor. Yılı Genel Nüfus Sayımı`na göre toplam nüfusu 34. Antik çağların en ünlü kentleri arasında yer alan Efes, Roma nın imparatorluk devrinde dünyanın. Kısık Yarımadası olarak anılan yarımada üzerinde yer alan antik lebedos kentinin yerleşim.


Merkeze km uzaklıkta olmaktadır. Yüzölçümü ve nüfusu açısından İzmir’in en küçük ilçeleri arasındadır. Yaklaşık bin civarında nüfusu olan SEFERİHİSAR yaz aylarında bunun katı insanı barındırmaktadır. SIĞACIK, AKARCA ve ÜRKMEZ gibi önemli tatil beldeleri ve burada mavi bayraklı plajları mevcuttur.


Anadolu’ nun ege deniziyle kucaklaştığı batı kıyılarında yer alan 30. Cumhuriyet mahallesi ise oldukça uzun bir plaja sahiptir. Alaçatı, Foça gibi popüler tatil beldelerinin gölgesinde kalsa da İzmir turizminin yeni gözdesi olan bu hat, mavi ile yeşilin kucaklaştığı koyları, temiz havası, mis kokulu mandalinaların. Bölge turizm faaliyetleri ile ünlenmiştir.


Seferihisar ürkmez nüfusu

Kış aylarında nüfusu çok düşmekte olan bu mahallenin nüfusu yaz mevsiminde oldukça fazla artmaktadır. Lebedos Antik Kenti de bu mahallenin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Doğanbey ve Ürkmez’in eşsiz güzelliklere sahip kilometrelik sahilinde “Sahilden ayrılırken, geride, ayak izinizden başka bir şey bırakmamanızı rica ediyoruz” sloganıyla “Çöp Taksi” hizmeti başlatıldı. ZMİR HARİTASI SEFERİHİSAR Sığacık Mah.


Türkiye’nin ilk Citta Slow’u yani “Sakin Şehri” dir. Lebedos antik kentinin bulunduğu alan Ürkmez yakınlarında küçük bir yarımada üzerinde ve çevresindedir. Belde ayrıca kaplıcaları ile tanınır. Sessizliği ve yavaşlığı, sanırım emekli aileleri tarafından çok tercih edilmesiyle bağlantılı.


Seferihisar ürkmez nüfusu

Burada yaşayanlar yörelerinin hep böyle yavaş kalmasından, kimsenin bu hızlandırmamasından yanalar. Bunun yanında, müstakil yazlık evleriyle ünlüdür. Taksi de yeni uygulamalarımızdan bir tanesi. Etkinlik kapsamında pazarda 100’ün üzerinde stant kuruldu. Sakin şehir demek: şehirleşme ve küreselleşme karşısında, mimarisi, kültürü, gelenekleri, zanaatleri bozulmadan bugüne gelen, nüfusu binin altındaki yerleşkeler demektir.


Beyler, Orhanlı, Gödence, Çamtepe ve İhsaniye köyleri orman köyleridir. Para geçmeyen pazarda yüzbinlerce yerli tohum birbirleriyle takas edildi. Mahalle Haritası Mersin alanı mah.


Seferihisar ürkmez nüfusu

HABER SPOR FİNANS VİDEO YEMEK OYUN KADIN MAGAZİN TREND SİNEMA SEYAHAT EĞİTİM. Havası ve suyu ile tam yaşanacak bir yerleşim yeridir. Bende bu köyden bir yer alıp ev. Sığacık’taki pazar çok işlevli ve renkli bir yer bu bakımdan.


Burası çok göç alan bir yer, biliyorsunuz. Rahat bir hayat geçirmek amacıyla gelen, emekliliğinden sonra burada dinlenelim diye gelen insanları bile pazarda görmeye başlıyoruz. Seferhisar Sahillerinde Çöp Taksi Hizmeti Başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar