28 Şubat 2018 Çarşamba

Pamukkale karahayıt gezilecek yerler

Karahayit noktasına km mesafede. Airport Transfer Company. Antik kentleri, şelaleleri, mağaraları ve travertenleri ile harika bir liste sizleri bekliyor. Otogar şehrin merkezinde bulunmaktadır. Minibüs ve otobüs güzargahlarına ulaşmak için tıklayın.


GEZİLECEK YERLER - PAMUKKALE. Geniş bir bahçesi bir de kapalı havuzu bulunur. Hierapolis ve Laodikya Antik Kent’e de uğramayı unutmayın.


Bölge otellerinde konakladığınızda çevreyi gezmek veya il merkezine ulaşım için halk. Hepsini sırayla anlatacağım. Bu yazıda çok kısa geçtik üzerlerinden ama aslında bunlarla ilgili çok bilgilendirici tek günlük harika bir program çıkardık size.


Pamukkale karahayıt gezilecek yerler

MS 60’taki büyük depremden sonra MS 62’de yapımına başlanan tiyatro MS 206’da tamamlanmış. Kentin antik tiyatrosunun sahnesinin önemli kısmının hâlâ ayakta. Yorulduysanız oturup antik kentin görkemini izlemenin tam da zamanı. Kırmızı su travertenleri, ºC sıcaklıkta çıkan termal su çevresinde, termal suyun içindeki maden oksitleri nedeniyle kırmızı, yeşil ve beyaz renkli traverten tabakaları şeklinde oluşmuştur. Tüm dünyadan turistler hem tarihi yerleri görmek hem de bu kaplıcalarda şifa görmek için geliyor.


Travertenler yaklaşık 5m2’lik bir alandadır. Türkiye’de yaşayanlar ise turistlere nazaran. Uzaktan bakıldığında gerçekten o muhteşem beyaz görüntü insanı büyülüyor. Umarım bu beyazlık, bizlerden önce günümüze kadar olduğu gibi, gelecek nesillere de daha yüzlerce yıl sonralarına kadar aynı güzellikle, aynı beyazlıkta.


Pamukkale karahayıt gezilecek yerler

Bunun yanı sıra tam ortada yer alan gölet içerisinde kaz ve ördekleri seyretmek ve onları beslemekte ayrı mutluluk vermektedir. Zafer Gazozu’nun Tadına Bakın. Tarihle kültürün dansı, geçmişin izleri ve modernliğin armonisiyle birleşince büyüler insanı. Hani bazen olur ya ortam daralır, kaçıp uzaklaşmak isteriz kalabalıklardan.


Kaplıca suyu pek çok sağlık sorununa çare oluyor. Giriş Ücreti-Konaklama-Ne Ye İyi Gelir. Kaplıcaların çıkış noktası deniz seviyesinden yaklaşık olarak km yüksektedir.


Pamukkale karahayıt gezilecek yerler

Gezilecek Yerler : Şehrin kalbi horoz heykelininde bulunduğu Çınar diye adlandırılan semt. Kentin simgesi horozdur ve horozu da dünyaca ünlüdür. Aynı zamanda içme suyu olarak da kullanılabilen. Bodrum’da Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerler.


Birde Bogaz Yolculuğu İle Gezin. Bu bölge termal su açısından çok zengin olduğu için hemen her otelin termal havuzu. Denizli kent merkezinden akşam 20.


Ana Sayfa Yazarlar Video Galeri Foto Galeri Gazeteler Karikatürler Sayfalar Künye İletişim Sitene Ekle. Pamukkale turistler tarafından çok ziyaret edilen bir turizm noktası. Pamuk kale’ye gittikten sonra orada sadece bir gün bence yeterli değil pamuk kale ve çevresi için en az 2-gün ayırmak da büyük fayda var. Her gün termal havuzlardan yararlanmakta fayda var her şeyden önce çünkü saten Pamuk kale dendiği zaman binlerce yıldan beri gelen termal ve sağlık veren.


Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, çerezlerden ve web sitemizle nasıl etkileşimde bulunduğunuza ilişkin verileri kaydedecek araçlardan faydalanıyoruz. Natural Park Havuz Bcn Green Park Antique Pool Pamukkale Naturel Park. Suyunun bileşimi, Pamukkale kaynağına benzemektedir. Burada bulunan sular şifalıdır.


Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Pamukkale, doğanın mucizevi oluşumlarının yanı sıra hayranlık ve ilgi uyandıran bir tarihe de ev sahipliği yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar