15 Şubat 2018 Perşembe

Izmir foça gezilecek yerler

Atatürk Heykeli İzmir İli, Türkiye 25. Daha Fazla Bilgi Edinin Voodoo Beach. Eski adıyla Phokaia da denir. Taş evlerin verdiği huzur, masmavi denizin şırıltısı, bozulmamış yapısı ile antik bir balıkçı.


Izmir foça gezilecek yerler

Denize karşı dikdörtgen yapıda inşa edilen ve dikdörtgen kuleler ile desteklenen kale köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Balık restoranları, limana yanaşmış rengarenk sandalları ile keyifli bir öğleden sonra geçirmek için ideal. Balıkçılarından, dondurmacılarına, limanlarından, denizlerine aradığınız ne varsa burada bulabilirsiniz.


Hem tarihi evleri, hem plajlarının güzelliği ile yerli turisti büyülüyor. Taş evleri, masmavi denizi, el değmemiş doğası ve kültür varlıkları ile her daim görülmesi gereken önemli bir merkezdir. Türkiye’nin en önde gelen turistik merkezleri için bir başlangıç noktası burası. Rüzgarı bol, kahvesi köpüklü: Cafefe Gramafon. Nostaljik görüntüsüyle dikkatinizi hemen çekecektir zaten.


Burada sadece şu yapılır gibi bir önerimiz yok. Sazlıca Plajı Kamp alanı. Daha önce de dediğim gibi aklımda kalsın sonra tekrar gittiğimde ne çekeceğime dair bir fikir versin diye üstteki kareyi çektim. Gezilecek Yerler Listesi. Foça’da Nerede Ne Yenir?


Popülerlik yaz tatili yapılacak yerler oluyor genellikle. Yani yaz turizminin başta gelecek beldelerinden birisidir. Ama öyle her şey dahil yan gel yat, bir yemek saatinden diğerine koştur. Antik dönemde iyonlar tarafından bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiştir.


Izmir foça gezilecek yerler

Sizde gezilerde yazdığınız makalenizi resimlerle bizlere mail atabilirsiniz. Trend olan Plajlar, sahiller, koylar, mesire alanları, şelaleler. Taş evler ve bozulmayan yapılar içinde meydana getirilen yürüyüşlerle ve güzel deniziyle huzuru çağrıştıran bir yerdir.


Bu rahatlık veren kasabaya ilk kez gideceklerin keşfe çıkarak, kesinlikle görmeleri ihtiyaç. Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte artan nüfus ve oluşan kalabalık ortam ile birlikte geceler daha renkli bir hal alır ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Bu huzur veren kasabaya ilk kez gideceklerin keşfe çıkarak, mutlaka görmeleri gereken pek çok yer vardır. Sessiz, sakin, birazda soğuk olduğu için tertemiz ve durgun bir su karşılıyor bizi.


Seyahat etmek dışında hiçbir kuvvet herhalde beni o saatte uyandırmayı başaramaz. Görülmesi Gereken Tarihi Yerler 1- İzmir Saat Kulesi. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Yurt dışı seyahat rehberiniz.


Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Sözün gümüş, sükûtun altın olduğu yer. Güneşin dalgalarla dans ederek yerini Ay’a bıraktığı topraklar. Belki taşı toprağı altın değil ama medeniyetler görmüş geçirmiş bir yer.


Phokaia olmasının sebebi ise deniz bölgesinde yaşayan fok balıklarıdır. FOÇA GEZİLECEK YERLER NELERDİR ? Turistik ilçeleriyle ün kazanmış olan İzmir, merkezinde de harika vakit geçirebileceğiniz yerleri barındırıyor. Smyrna’da doğan ve Kadifekale’de gelişen Ege’nin İncisi İzmir gezilecek yerler listesinden de anlayabileceğiniz üzere Helen Uygarlığı’ndan cumhuriyet tarihine kadar olan geniş dönemde pek çok uygarlığın yoğun ilgi gösterdiği bir kent olmuş. Dalga ve rüzgarın aşındırmasıyla meydana gelmiş olan Siren Kayalıkları, aynı zamanda mitolojik kehanetlere ev sahipliği. Foca gezi turu yapmadan önce gezilecek görülecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz,Foca gezi rehberi sayfamızdan gezilmesi gereken yerler ile ilgili önerilere ulaşabilirsiniz.


Açıkçası artık tatil planı falan yapmıyorum. O kadar alıştım ki bu duruma evde sürekli hazır bekleyen bir valizim oluyor. Sadece gideceğim yere göre elbise, pantolon gibi kıyafetlerde oyuncu değişikliği yapıyorum o kadar.


Izmir foça gezilecek yerler

Diğer elemanlar sabit valizde yola çıkacakları günü. Eğer isterseniz aşağıdaki linke mutlaka tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar