11 Ekim 2017 Çarşamba

Haymana köyleri nüfusu

Site yer alan veriler çevrimiçi TUİK nüfus veritabanından alınmıştır. ANKARA HAYMANA NÜFUSU öğrenmek için tıklayınız. Böylelikle ciddi Şêxbizinî nüfusu oluşmuştur. Buralardaki Şêxbizinîler yayla göçü sonucu meydana gelmiştir.


Haymana köyleri nüfusu

Bu tür göçebe yaşamın 19. Yüzyıl ortalarına kadar devam ettiği söyleniyor. Haymana’da 45- bin Şêxbizinî Kürdü yaşıyor. Köyler Dahil Toplam Nüfusu32. Kitabımı hazırlarken tüm köyleri gezdim.


Yeniköy , Binerli, Bayamca , Yeşilyurt. Modanlı aşiretine mensup köyleri (Çeltikli, Katrancı, Toyçayırı, Yamak, Saatli) kurmuşlardır. Kendisinden bu bilgileri aldıktan sonra köyün birkaç fotoğrafını çekip ayrılıyorum.


Haymana köyleri nüfusu

Sen haymana merkezde yaşıyorsunda ne yaptın bir baltaya sap oldunmu kime faydan oldu insanları ayrıltırnaya devam ettiğiniz sürece bir daha merkezden evcil gedik li. Köyünüzü tanıtan video, haber, resim içeriklerini kendiniz yükleyebilirsiniz. Ayrıca köye ait vefat, ilan, duyuru, tanıtımı, nüfusu, tarihi. ANKARA için ilçe nüfus detay tablosu aşağıda verilmiştir. Bazen lazım oluyor ve hemen erişebiliriz bu sayfadan.


Az evvel Alevi köylerine cami haberini okuyunca buradan da söylemek istiyorum. Türkiye’de en çok Sivas’ın Alevi köyleri var. Bu göçün temelinde ekonomik nedenler yatmaktadır. Ancak bu halk kitlesinin nüfus oranı ve kompozisyonu ise her zaman tartışma konusu olmuş tam bir netlik içinde ortaya konamamıştır.


Tarihi ve Ekonomik yapısı. Buradaki Redkanlılar, Erivandan Erzurum Karaçoban ve Bulanık Adıvar (Şervanşêx) köyüne. Ayrıca bu köyün yanındaki Aydoğdu köyünde de çok sayıda Redkanlı aile olup, iki köydeki aileler akrabadır. Her il birden fazla ilçeden oluşur.


Orta Anadolu Kürtleri çalışmamızda toplamda bölgede 1. Bir araştırmaya göre Alevi köyleri en fazla olan ilin Sivas olduğu belirlenmiştir. Kürt nüfusundan nahsetmiştik. Bu suretle mahiyetindeki ikibin nüfusu mütecaviz insanı dört yere taksim ederek iskanlarını temin etmiştir. Gölbaşı nerede, Ankara Gölbaşı haritası ve ilçede bulunan adet mahallenin listesi, Gölbaşı nereye bağlı. Mogan ve Eymir Gölleri, doğal güzelliği, temiz havası ve balık üretimi ile ilçeye turistik bir değer kazandırmaktadır.


Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasındaki Karayatak Tepe Mevkiinde yer alan Tulumtaş Mağarasında görülmeye değer dikit, sarkıt ve sütunlar bulunmaktadır. Asimilasyon öyle şiddetle dayatıldı ki, direnebilmek zordu. Kürdlerin dayanma gücü kalmadı. Ermeniler burayi sonradan terketmistir.


Burada civardan gelen Kürtlerin nüfusu giderek çogalmaya baslamistir. Altilar: Daga yakin kurulmustur. Resmi gazetede yayımlanan Büyük Şehir Belediyesi Kanunuyla Oyaca Beldesi ile Deveci, Dikilitaş, İkizce, Türkşerefli köyleri Ankara.


Semerözü ve Arabsun da bunlara eklenmiştir. TÜRKİYE DİASPORASINDAKİ ÇERKES KÖYLERİ. Ankara il merkezine km uzaklıktaki bir ilçedir. Son nüfus sayımına göre köyün nüfusu 80’dir.


Köyün kuzeyinde Sökmen,güneyinde ise Oğuz köyleri bulunmaktadır. Köyde hayvancılığa dayalı bir geçim şekillenmiştir. Köyün tam ortasında bulunan madensuyu ne yazık ki.


Almanya'daki gurbetçilerimizi toplasak köy nüfusu 10. Kaplıcaların tarihi Hititlere kadar uzanmaktadır. Demirözü köyü ve komşu köyleri sayesinde kurtarılmıştır. Kıbrıscık yaylalarının büyük bir bölümü Köroğlu zirvesi eteklerinde toplanmıştır. Bazı yaylalar hala bu yörelerin isimlerini taşımaktadır.


Hızla gelişen ve büyüyen bir beldemiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar