7 Haziran 2017 Çarşamba

Sığacık nereye bağlı

Seferihisar Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u yani sakin şehri. Nereye bağlı olduğunu bulun. Aramış olduğunuz yerin nereye bağlı, nerede olduğunu bulabilirsiniz.


Doğu gps koordinatlarıdır. Siz de seyahatinizi farklı dokunuşlarla renklendirmek isterseniz bu etkinlikleri. Komik, esprili sahneleriyle olduğu kadar duygu yüklü sahneleri ile dikkat çeken dizinin detayları araştırılıyor.


Sahilde, harika bir gün batımına sahip limanını çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi. Yine bir karakışı sağ sağlim atlattık şükür. Tatil planları yapmaya başlayabiliriz o zaman. Hani dost sohbetlerinde, hayal kurulurken anlatırız, gitsek sakin sessiz bir Ege köyüne diye.


Mahalle dediğime bakmayın. Paşalimanı Koyu’nda daha serin bir su ve kum yerine çakıl taşlı bir deniz bulabilirsiniz. Burada Quente Beach Club ve Aquente havuzlu bar gibi popüler işletmeler var. Uzungöl Trabzonun çaykara ilçesine bağlı olmakla birlikte bir doğal oluşum olan etrafı çam ormanlarıyla çevrili bir gölden oluşmaktadır. Uzungöl‘ü yılda on binlerce turist ziyaret etmektedir bu turistlerin çoğunluğu yabancı olmakla birlikte oldukça fazla türkiyenin her şehrinden gelen turistler vardır.


Dar sokakları ve özgün mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan bu köyde çok sayıda tarihi yapı ve plajlar bulunmaktadır. Ahlak bile magazine bağlı bir borsa gibi. Boğulur gibi olduğunuzda da “nefes almak” için sığının. Ayrıca Türkiye’nin ilk sakin şehir (Citta Slow) unvanını alan yerlerinden birisidir. Sığacık’ta nerede kalınır?


Arabanız ile gidecekseniz zaten problem yok İzmir ‘den km. Büyük ve renkli bir mahalle burası. Karaya birkaç yüz metre karayolu ile bağlı.


Ada, çam ve palmiye ağaçları ile kaplı, Urla Devlet Hastanesi olarak hizmet veriyor. Her yıl gideriz burada evimiz var. Denizi ve yeşiliyle sakin, huzur dolu bir kasaba. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı.


Bu yüzden tatil için nereye gitsek diye düşünenlere, Kurban Bayramı tatili için hala planı olmayanlara benden bir. Tatil yerleri araştırmasını yaparken birçok tatil yerini listenize ekler ve araştırmanızı öyle yaparsınız. Aslında o listeye baktığınızda fark etmişsinizdir ki şehirlere bağlı ve gerçek bir tatil merkezi olan yerler genellikle tatil beldeleridir. Burası, doğanın içinde keyifli kahvaltısı ve doğa. Yeni Havalimanı’na İETT otobüsleriyle ulaşım.


Son yıllarda Çeşme çok popüler ancak biraz pahalı gelebilir. Burası biraz Alaçatı’nın Çeşme’nin eski halini andırıyor gibi. Vatandaşlar tatil için geldikleri İzmir çevresi gezilecek yerlerini gezmek için araştırmaya başladı. SÖĞÜTÖZÜ YERLEŞKESİ Söğütözü Mah.


Deichmann İzmir mağazaları adres ve telefon numarası gibi iletişim bilgileri ile burada yer almaktadır. Balıkesir’e bağlı bir ilçe olan Erdek, Kapıdağ Yarımadası’ndaki Erdek Körfezi’nde yer alıyor. Hep İzmir için ‘Ege’nin incisi’ denir ancak belki de daha fazlası… İzmirseverlere ya da İzmir sakinlerine bu yazımızda bu civarda yer alan en popüler tatil yerlerinden bahsedeceğiz. Memleketimizin her yeri ayrı bir cennet.


Ege Bölgesi tabiat ana tarafından sanki biraz daha kayırılmış gibi. Bu şirin şehir eski bir yerleşime sahip. Hatta bu sakinliği Türkiye’nin ilk “Yavaş Şehir” ünvanını almasını da sağlamış. Küçük çok küçük sakin kafa dinlemelik bir sahil kenarı yer sığacık ve çok değişik bir özelliği yok bence. Hatta bir sürü noktasında sakin şehri simgeleyen salyangoz çizimlerini görebilirsiniz.


Yunanistan’ın AB’ye bağlı olması sebebiyle Yunan konsolosluğundan alacağınız bir Schengen vizesi sizin işinizi görecektir. Ancak yapılan son ikili anlaşmalarla birlikte adaya Türk turistlerin gelebilmesi adına Kapıda Vize uygulaması. Ufak bütçelere ev yemeği kısmı iyi aslında.


Maya Takvimi’ne göre kıyametin kopacağına inanan yerli ve yabancı birçok turist İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyüne akın etmişti. Doğal liman olması sebebiyle çok eski zamanlardan bu yana gemilerin sığınağı olmuş bu yüzden de bu adı almıştır. Kanuni Sultan Süleyman zamanından kalmış kalesi kasabanın ortasında hala dimdik ayakta gelen misafirlerini ağırlamakta.


Turgut Köyü Turgut Köyü’ne ulaşım. Nohutalan Kavun Festivali, bu sene Ağustos tarihinde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar