9 Haziran 2017 Cuma

Ankara efsaneleri

Ankara efsaneleri

Bir zamanlar, burada, bir köyde yaşayan Monza ve Ganey adında iki genç, birbirlerine aşık olurlar. Bakar ki müritler tarladadır. Ama, her iki gencin aileside, bu sevgiye karşı çıkar. Mogan gölünün, basit bir oluşum efsanesi var.


Ankara efsaneleri

Bunun üzerine, iki genç, evlerinden kaçarlar ve birbirlerinden habersiz. Ankara ve Çankırı Gelin Kaya Efsaneleri. Facebok’tan paylaşılan rivayetlere göre, cüppeyi giyen davayı. Rüyalar insan beyninin yansımalarıdır.


Hele bazı rüyalar vardır ki insan o rüyanın gerçek olmasını o kadar diler ki… Türkiye’de de kimilerinin rüyaları kolayca gerçekleşirken, kimilerinin rüyaları her zaman rüya olarak kalmaya devam eder. Bu şehir sana mutluluk getirecektir. Bulunduğunuz Bölgedeki Efsaneleri Derleyin Bulunduğunuz bölgenin, şehrin, kasabanın, yörenin kültürel tanıtımına katkıda bulunmak istiyorsanız, yörenizdeki efsâneleri, anlatıları derleyip bize gönderin.


Bir zamanlar burada bir köyde yaşayan Monza ve Ganey adında iki genç birbirlerine aşık olurlar. Topraklarında bir gemi çapası ara. Onun bulunduğu yere bir şehir kur. Hukuk okudu, hukuk okurken sinemaları, kitapçıları gezdi.


Mezun olduktan sonra gazetecilik yaptı. Emekliliğinden beri yazıyor. Amasya Efsaneleri Amasya’da yüzyıllardır anlatıla gelen efsaneler vardır. Bizim aklımıza gelen tanesini sizler için yazdık. Programda, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, genç hükümlülerle bir araya geldi.


Her şehrin kendi efsanesi var. Bakhus ve tanrı Pan Bronz heykel, MÖ. Yerine geçecek varisi de yoktur. Frig Kralı bir gün ölür. Kendisine danışılan kahin ertesi sabah kente ilk kim arabasıyla gelirse kral odur der.


Ertesi sabah Gordios adlı çiftçi kağnısıyla kente girdi ve kral olduğunu öğrendi. Yalan Ve Gerçeğin Efsanesi. Yaratılış Efsaneleri – (Efsaneler) Yaratılış Efsaneleri (Efsaneler) Orta Asya’da yaşayan Türk toplulukları arasında dünya ve insanın yaratılışı hakkında birçok efsane saptanmıştır. Bu efsaneler yakın çağlarda derlendikleri için İslamlık, Hıristiyanlık, Budizm, Maniheizm gibi dinlerden etkiler taşımaktadırlar.


Ankara efsaneleri

Alanya Kalesi, Antalya‘nın ilçesi Alanya’nın simgelerinden biri haline gelmiş tarihi bir kaledir. Denizden 2metreye kadar yükselen yarımada üzerindeki kalenin surlarının uzunluğu 6. Yarımadanın tarihi dokusu 13. Anadolu Bölgesinin Efsaneleri nelerdir Anadolu Efsaneleri İç Anadolu Efsaneleri. Lydia Kralı Midas’ın babası Gordios bir çiftçiydi.


Bir sabah erkenden kentin alanına yük arabsıyla girdiği için Phrygia kralı oldu. Kral Midas Efsaneleri Midas Dokunuşu (Altın Dokunuş) Efsanesi. Efsaneye göre, şarap tanrısı Dionysus (Bacchus diye de bilinir), müritleriyle birlikte dağ tırmanışı. Avustralya Aborjinlerinin efsaneleri binlerce yıl önce gerçekleşen meteor düşmesi gibi doğa olaylarına dair izler barındırıyor.


Lokman Hekim ve Adana Efsaneleri. Kuzey Bölgesinde bulunan. Yaratılış Efsaneleri Leyla ile Mecnun Efsanesi Ferhat ile Şirin Efsanesi Kerem ile Aslı Efsanesi Kız Kulesi Efsanesi Balıkesir Efsanesi Sarıkız Efsanesi.


Ben bu güzel efsaneleri sizlere sundum. Ama özellikleri hakkında bilgi bulamadığım için yazamadım. Bazı şehirlerimiz ve isimlerinin efsaneleri şöyledir. Sivas İsminin Efsanesi Sivas ismi ile ilgili en çok bilinen efsanelerin başında Sivas adının Sipas kelimesinden geldiği ile ilgilidir.


ANKARA KURTULUŞ LİSESİ EFSANELERİ has 3members. Sayın başvuru sahibi,KURTULUŞ LİSESİ EFSANELERİ grubuna girmek için en başta KURTULUŞ okullarından. Efsaneleri Tarihi çok eskilere dayanan, Dünya tarihinde çok önemli roller oynamış İstanbul’un elbette hakkında anlatılmış birçok İstanbul efsanesi bulunmakta.


Biz de İstanbul hakkındaki efsaneler arasından ufak bir derleme yaptık. Bununla beraber bazı eskiçağ efsaneleri ve rivayetler şehrin adının geldiği noktayla ilgili fikir vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar