10 Nisan 2017 Pazartesi

Fasulye hangi bölgede yetişir

Yetişmesi için gerekli olan şartlar az olduğu için yetiştirilme alanı çok geniştir. Burada bu bitki hakkında oldukça geniş tutulmuş bir derleme yazı bulacaksınız. Fasulye baklagiller sınıfından bir bitkidir. Aşağıda fasulye en fazla hangi bölgede yetişir kısaca olarak ele alacağız.


Tarımda önemli olan iklim, yeryüzü şekilleri ve toprak özellikleridir. Bununla beraber ısı, sıcaklık, nem, aşılama, gübreleme, sulama da tarımda etkili olmaktadır. Bunun haricinde çok seçici değildir.


Dikkat etmek gereken nokta gübrelemedir. Bu bakımdan ilkbahar ve sonbahar arasındaki devrelerde rahatlıkla yetiştirilebilir. C sıcaklıkta çiçeklerini döker ve düşük sıcaklıkta ise gelişme durur. Baklagiller daha çok kuru olarak tüketilir.


Fasulye hangi bölgede yetişir

Türkiye’de hangi baklagiller, nerede yetişir? Proteince zengin olduklarından, et tüketiminin az olduğu yerlerde önemli besin maddesidirler. Orta Karadeniz’de de ekimi yapılır. Doğu Karadeniz’de Ordu-Giresun çevresinde tarımı yapılırdı. Akdeniz Bölgesinde hızla gelişmiştir.


Fasülye nerelerde yetiştirilir? En önemli yetişme alanları kıyı bölgelerimizdeki ovalardır. Antalya ovaları ile Güney Marmara Bölümü’ndeki ovalarda fasulye tarımı yaygın olarak yapılır.


Sponsor Reklam ‘’Bölgelere göre en çok yetişen tarım ürünleri, hangi bölgede en çok ne yetişir, hangi bölge tarım ürünlerinde ilk sırada, Bölgelerin ilk sırada, birinci oldukları tarım ürünleri’’ Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Marmara bölgesi, sanayisi ile gelişmiş en önemli bölgemizdir. Bitki genel özellikleri açısından yağı ve tohumu kullanılan bir bitkidir. Tohumları fabrika işçiliğinden geçerek çekirdek olarak üretilip satışa sunulmaktadır. Yararlı olmasını dilerim. Konu ile ilgili sorularınızı ve.


Aşağıda hangi bölgede hangi tarım ürünü yetişir kısaca olarak ele alacağız. TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TAHILLAR Buğday: İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister. Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir.


Bu özelliğinden dolayı Ka. Kış ayı ile birlikte gelen ve oldukça sevilen kestane nerede yetişir, en iyi kestane hangi ilde yetişir sorularının cevabını içeriğimizden bulabilirsiniz. Kestane kış aylarında oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir.


Bu yazımızda hangi iklimde hangi meyve yetişir ksıaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere sunacağız. Bölgede en fazla fındık Ordu ve Giresun illerinde yetiştirilmektedir. Bol bol nem ve ılıman kış. Hangi Bölgede Ne Yetişir? Elma ile Meşhur ilimiz , elma nerde yetişir hangi ilde , elma hangi bölgelerde yetişir, elmanın sevdiği iklim nedir Kış Ayında yenilen önemli bir çeşittir.


Elma ülkemizde hemen hemen her mevsim tüketilen bir meyvedir. Son dönemlerde tüketim talebi artıyor. Sadece maş fasulyesine değil, börülce, barbunya fasulye gibi ürünlere de talep artıyor.


Sağlıklı beslenme bilinci arttıkça bu tür ürünlere talebin de arttığını söyleyen Reis, maş fasulyesinin tıpkı fasulye gibi her bölgede yetişebilen bir ürün olduğuna dikkat çekiyor. Her bölgede, mevsimine göre, çeşitli sebzeler yetiştirilir. En çok fasulye ile nohut yetiştirilir.


En iyi sıcak iklimlerde yetişir. Ilıman İklimi seven bir bitkidir. Genellikle yıl yaşarlar. Nektarin meyvesinin çeşidi vardır. Yarı tüylü nektarin ve tüysüz nektarindir.


Anason eski Mısır uygarlığından bugüne kadar kültürü gerçekleştirilmiş olan bir bitkidir. Avrupa’da en çok tutulan bir kavundur. Memleketimizde de bir hayli kavun çeşidinin ziraatı yapılmaktadır.


Trakya ve İstanbul bölgesinde yetiştirilen “topatan” kavunu ince ve sarı kabuklu olup dayanıksızdır. Bu bölgede yetiştirilen “çitli” denilen kavun kışa dayanıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar