11 Aralık 2015 Cuma

Bilvekale tdk

Bilvekale sözlük anlamı ve Bilvekale hakkında bilgi kaynağı. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı. Tıklayın ve bilvekale kelimesinin Osmanlıca - Türkçe sözlükte anlamını okuyun.


Vekâlet ederek, vekil olarak. Online English Turkish and Multilingual Dictionary 20+ million words and idioms. HİLAFET ve HALİFELİK HAKKINDA SÖYLENEN YALAN VE GERÇEKLER * “Halife halledilmiştir. Hilafet, Hükümet ve Cumhuriyet mana ve mefhumunda esasen mündemiç olduğundan Hilafet makamı mülgadır.


Dava, vekil araclyla alyorsa, vekil olarak ( bilvekale ) arz ve talep ederim gibi bir ifade kullanlr. Tutanaklar Tutanak (zabt, zabtname) TDK szlnde Meclis, mahkeme gibi yerlerde sylenen szlerin, olduu gibi yazya geirilmesi,. Ama bilvekale takibe geçildiğinde, icra takibi dolayısıyla ikinci bir karşı vekalet ücreti mağduriyeti (karşı taraf açısından) gündeme geliyor. Bu konuda da görüşler muhtelif, dilerseniz bu konuyu ayrı bir başlık altında tartışırız.


YAZIKLAR OLSUN *** Ülkemizde siyaset hiç bu kadar dibe vurmamış ve Cumhuriyet Atatürk düşmanından bile medet umulur hale gelmemişti. Yazımızı bitirirken belirtelim ki, eleştiri ifadesi TDK’da aynen şöyle geçer:“Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi. Avukat x, Avukat y imzalı dilekçelerimizde arzetmemiz bu yüzden de düşünülemez. Arz varsa, gereğinin yerine getirilmesi zorunluluktur.


Anayasal Düzenlemeler 9. Teşkilâtı Esasiye Kanunu 9. Büyük Millet Meclisi Kararı 12. Misak-ı Milli (Ulusal Ant) Cumhuriyetin İlanı 16. Sanık ifadelerinin neticesinde yargılamanın hızlandırılması için bu aşamada esasa ilişkin hususlara girip sözü fazla uzatmadan sadece bizden önce söz alan Meslektaşlarımızın tutuklamaların haksızlığı ve hukuksuzluğu hususlarında ve delillerinin çürütülmesi konusundaki açıklamalarına katıldığımızı da beyan.


Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar