31 Ekim 2018 Çarşamba

Kurtuluş parkı koşu parkuru kaç metre

Taşındım , doğal olarak koşu parkurumda değişti. Bu parkuru taşındığımın 3. Atakent -halkalı Soyak Koşu parkuru. Sağlıklı Yaşam Kampanyaları yaparak vatandaşlarımızı spora teşvik ettik.


Parkın içerisinde koşu parkuru, futbol sahaları, buz pateni pisti, çocuklar için. Kurtuluş Parkı, Ankara’nın Central Parkı olarak biliniyor. Gezi bölgesinin her karesi güvenlik kameralarıyla izlenmekte olup, olası kazalara karşın salık ekipleri de hazır vaziyette bekletilmektedir. Başkentlilerin yaşamak istediği. Park içindeki uzun koşu parkuru sabah saatlerinden gece geç vakitlere kadar spor tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.


Kısa süre öncesine kadar kaderine terk edilmiş ve geceleri içinden geçmeye korktuğumuz alan, şimdi Ege’nin incisi haline dönüştürüldü. Parkı, göletleri, parkları, yeşil alanları, çocuk oyun grupları, koşu parkuru, oturma cepleri, gezinti yolları ve spor alanlarıyla. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bin metrekare alanda kurduğu kentin ilk Tema Parkı çocuklara oyun grupları ve macera adalarında gönüllerince eğlenme fırsatı sundu. Derken yollar genişliyor, mesafeler uzuyor, adımlar hızlanıyor, bir kere rüzgar saçları sallamaya başladığında ayağın bastığı hemen hemen her yerin aslında bir koşu parkuru olduğu bilinci iyiden iyiye ele geçirmeye başlıyor beni.


Benim fikrimce koşu, “çok yalnız” bir spor branşı. Daha önceden terk edilmiş ve harap halde olan Denizli’deki İncilipınar, belediye çalışmalarıyla büyük bir park ve dinlenme alanıdır. Parkı, 1bin metrekarelik bir alana kurulmuştur ve parkın içinde gölet, küçük gölet, koşu parkuru, çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri ve kameriyeler bulunmaktadır. Hali hazırda anılar sıcacıkken, bacaklar içerilerde bir yerlerden ağrıyor ve boğazım –herhalde üşütmelerden- şişmişken, Antalya akşamının sevdiğim serinliğinde aldım polar battaniyemle rezene çayımı, geçtim balkona, klavyenin başına. Yüzlerce çeşit bitki ve çiçeğin özel bir peyzaj çalışmasıyla renklenen park, kışın da sıra dışı güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.


Topoğlu Palace’ta her daireye dört araçlık kapalı otopark verilmesi dikkat çekiyor. Tamamı akıllı ev sistemiyle donatılan dairelerden oluşan proje otobüs duraklarına metre, MEcidiyeköy’e 5metre, Taksim’e kilometre, Nişantaşı City’s AVM’ye 2metre, metroya 2metre mesafede bulunuyor. Londra da normal güzergah, Windsor Parkı ndan White City Stadyumu ndaki bitiş çizgisine kadar bin 8metredir. Ancak maratonun tribünlerdeki kraliyet locasının tam önünde bitmesi için 3metre daha eklenir. Eskişehir gezilecek yerler listemizdeki en ünlü parklardan biridir.


Parktaki Masal Şatosu ve Korsan Gemisi büyük ilgi görüyor. Sazova Parkı olarak bilinen Eskişehir en büyük parkının resmi adı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı‘dır. Adından da anlaşılacağı üzere burası klasik anlamda.


Otopark alanı mevcut , Özel Güvenlik , Kamera , Çocuk Oyun alanı, Spor olanakları , Adet Asansör ,Bisiklet sürüş, Koşu Parkuru ve yeşil alan park yeri gibi bir çok sosyal alanları olan PETEK PLUS projesinde daire teslimlerinin işe başlanmasından itibaren yaklaşık (Onsekiz) ay sonunda gerçekleşmesi hedeflenmektedir. SATILIK SİLOLAR 155x155x2cm. Bayanlar ve erkeklerin katılabileceği bu koşunun parkuru Gülhane Parkı. Koru’da, yenilenen tenis kortları, halı sahalar, açık basketbol sahası, km’lik koşu parkuru ve grup egzersizi stüdyosu ile yeni inşa edilen kapalı basketbol sahası ve açık hava fitness alanı gibi sosyal ve sportif alanlar bulunuyor.


Tam karşınıza ise Kalamış Parkı çıkar. Kalamış Parkı’nın içinde pek çok aktivite için yerler-Kafeler, koşu parkuru, halı saha, plaj voleybol alanı, basket sahası, köpekler için oyun alanı-mevcuttur. Parkta, insanlar ister çimlere yayılır, ister ahşap piknik masalarında oturarak keyifli dakikalar geçirirler. Ve bir kaç güç unutup sonra yeniden okuyun.


Hangi rengi sevdiğinize ve en çok hangi renk ile yaşamak istediğinizi iyice düşünün. Sadece “Öyle gerekiyor” diye şartların sizi istemediğiniz bir yöne sürüklemesine izin vermeyin. Koltuk, halı, duvar rengi gibi seçeneklerden önce perde seçmeyin. Kamp eğitim merkezi, koşu parkuru, tenis kortlarını ihtiva eden spor tesisleriâ ¦ diyor. Doğru da söylüyor, çünkü spor kompleksi deyince birçok spor aktivitesinin yapılabileceği kompleks bir tesis anlatılır.


Diğerleri ile ilgili bir bilgi yok. En çok tercih edilen dinlenme ve oyun alanı olan İncilipınar Parkı, yeşillikler arasında ve huzur veren atmosferinde, gelen her misafirine keyifli anlar yaşatıyor. Profesyonel bir organizasyon yerine, “park run (park buluşması)” ve “dostlar arasında” çizgisindeki ufak kutlamamıza sizleri de bekliyoruz. Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye‘nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri.


Ayrıca Gaziantep, Türkiye’nin hâla yaşanılan en eski kenti olup dünyanın da hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Bu da inanılmaz kısa (yarış) koşu kariyerimde size verebileceğim tek ipucu: Parkuru yarıştan önce kez koşun. Tabiat harikası gölün rengi zümrüt yeşilidir.


Karayolu köprüsü altındasınız, mevsim kış ama bir kaç pembe çiçek, doğadaki görkemin ilk savaşçıları, direniyorlar, Mimar parkı girişindesiniz, yeşil başlıyor, çimler seyrek ve yalbırtılı, belediyemiz belki yirmi yaşında olan hurka ağaçlarını çaktırmadan buraya taşımış ve dikmiş, hayret hiç de gövdeyle. Güney kıyısı sarp ve diktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar