23 Ocak 2017 Pazartesi

Ödemiş birgi köyü nasıl gidilir

Ödemiş birgi köyü nasıl gidilir

Aydın otoyolundan giderken Ödemiş sapağından ayrılarak gidiliyor. Havaalanı tarafından gelecekseniz İZBAN trenlerine binebilirsiniz. Birgi’ye minibüs kalkıyor.


Bu minibüslerle ulaşım sağlanabilir. Oldukça eski bir geçmiş sahip olan köy, eskiye uzanan mazisinde, Aydınoğlu Beyliği’ne başkentlik yapmış ve Bergama, Pers krallıklarının hakimiyetine girmiş. Tren yolunu tercih edecekseniz İzmir Basmane’den Ödemiş’e trene binerek saatte ulaşabiliyorsunuz. BİRGİ GİDEN ESHOT OTOBÜSLERİ.


Buraya ulaşmak için ilk önce Ödemiş’e ulaşmak gerekir. KIŞLAKÖY KÖYÜ nasıl gidilir? Merkezi’ne uzaklığı 1KM’dir. Köyü, eski adıyla Hacıilyas Köyü, Ödemiş halkının Yunan İşgal güçlerine karşı, örgütlü olarak karşılık vermesi açısından önemli bir yere sahiptir. Küçük Menderes Havzasının kültür, inanç turizmi.


Aşağıda yer alan haritadan. Peki Ödemiş nerede nasıl gidilir? Her birisi birbirinden özel ve keyifli olan bu mekanları görmeden Ödemiş’ten ayrılmamak gerekiyor.


Karayolu hem de demiryolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Otogarından (Yeni garaj) kalkan otobüslerle doğrudan ulaşmanız mümkündür. KONAK-OTOGAR hattı ile Yenigaraj’a ulaşabilirsiniz. Köy, eski zamanlarda Frig, Lidya, Pers, Bergama krallıkları, Roma ve Bizans İmparatorluklarının hakimiyetine girmiş ve Aydınoğlu.


Konaklı Beldesi’nin 700m. Güneydoğusundaki Soğukluk Deresi’ndeki kanyonda bulunan kaya altı sığınandaki şematik kazıma figürlerdir. Alman Pastasi Lambada Pastasi Lambada Schnitten Önce yumurtalar ilik su ile cirpilirSeker ilave edilip devam. Sessiz derken, yazın yoğun gelen turları ve kalabalık kafileleri bu söylem dışında tutuyoruz.


Alaşehir, Salihli, Selçuk ve Kuşadası’ndan Ödemiş’e doğrudan otobüs seferleri olduğunu da belirtelim. Yaklaşık olarak 1bin civarında bir nüfusu vardır. Ege denizine sahili ve sınırı bulunmadığı için Halk çoğunlukla tarım ile geçimini sürdürmektedir.


Ödemiş birgi köyü nasıl gidilir

Oradan da iki alternatif var. Birinci Torba’dan ayrılarak yola devlet karayolundan gitmek. Kampanya ve duyurularından haberdar olmak için mekanı takip edin, yorum yazın ve puan verin. Bu nedenle, köyde her yıl Mayıs ayının son haftasında, “İlk Kurşun Bayramı” adı altında kutlamalar yapılıyor. Yılı Genel Nüfus Sayımı’na göre toplam nüfusu 128.


Türkiye’nin en kaliteli patatesini burada yiyebilir. Ege efelerinin piri Çakırcalı Mehmet Efe’nin mesken tuttuğu, haşmetinden sual olunmaz Bozdağlar’ın eteğinde, bereketiyle dünyada ilk üçe giren bir ovanın üzerinde yükseliyor Ödemiş. Uçak Bileti, En Ucuz Ödemiş Uçak Bileti Ucuz uçak bileti mi lazım?


Türk Hava Yolları (THY), Pegasus, Anadolujet, Atlasglobal, Borajet, SunExpress vb. Yerleşke Konumu Belediyeye Çok Yakın (Mücavir Alanı)dır. MUHTARLIĞIMIZ TEK BİR KÖYDEN OLUŞMAKTADIR. Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok. Ankara tarafından yola çıkmışsanız, il merkezine varıp daha sonra Gaziemir üzerinden giderek Tire’ye ulaşabilirsiniz.


Hangi köyü görmeli, haftasonu nereye kaçmalı, neler yemeli hepsi bu listede. Dolaylar Köyünün nereye bağlı olduğunu öğrenin. Daha sonra doğru Lokomotif Müzesini gezmeye gidilir.


Meryem Ana yada Şirince köyü ile birleştirince tüm günü doldurabilirsiniz. Bademli beldesi de ülkemizdeki bu güzellilerden biri sadece. Bademli’nin doğusunda Beydağ, batısında Ovakent, kuzeyinde Kaymakçı, güneyinde ise Aydın ilinin Köşk ve Sultanhisar ilçeleri yer alıyor. Bir tutam tuz ve yemek kaş.


Gölcük Yaylası’na çok yakın. Küçük Açmalar Tüm malzemeleri yumurta ve susam haricinde olanları karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar