16 Ocak 2017 Pazartesi

Antalya isminin efsanesi

Bergama Kralı Attalos II. Gidin, bana bu yeryüzü üzerinde öyle bir güzel yer bulun ki. Bolkeseden salla gitsin. Ama ve dolu isimleri kullanılarak uydurulmuş hikaye. Konstantiniyye deniliyordu.


Antalya isminin efsanesi

Tarihi ve kültürel zenginliği, kalabalık nüfusu, dinamizmi, gece-gündüz ve iş yaşamının yanı sıra sorunlarıyla da dünyanın önde gelen metropolleri arasında sayılan İstanbul, semt isimleri ve bunlarla ilgili anlatılan efsanelerle de dikkati çekiyor. Anadolu isminin resmi kaydı yok zaten. Efsaneleri Yöre: İstanbul. Gaziantep ismine akrostiş şiir örneklerini elimizden geldiğince sunmaya çalıştık. Yorumu gönderen: sibel :))))), 06.


Ankara İsminin Kader Sayısı ve Uyumu. Soyisimleri ile birlikte kader sayısı hesaplayıp, bu sayıya göre tablodan kader yorumuna bakmalılar. Mardin’in bulunduğu bölgeye yerleştirilen “Marde” kavminden geldiği, bu bölgeye hükmeden bir kralın Mardin isminde oğlunun hastalanıp havası ve suyu iyi olan Batı Kalesine gönderildiği, burada iyileşmesi üzerine Kale’nin bulunduğu yerde Mardin isimli şehrin kurulduğu, Süryânice mukaddes “Mara” kelimesinden. Ardından ise Adalia, Antalia ve son olarak Antalia ismini almıştır. Batman: Bu şehrin isminin tam olarak nereden geldiği bilinememektedir.


Ancyra adını biri uluslararası mecralarda anarsa o zaman yanlıştır. Tokat isminin gerçek menşeiyse Bizanslılara âit “Comano Pontica” kalesini kuşatan Selçuklu ordusunun kumandanı Melik Danişmend Gâzi, kale hakkında bilgi almak için bir Türk askerini kaleye gizlice gönderdi. BURDUR, TEKELİOĞLU EFSANESİ VE ARTVİN, ANTALYA, ANKARA EFSANELERİ.


Keşenöz isminin Keşanos tan geldiği söylenir. Keşanosun vakti zamanında bir rum beyi olduğu ve şimdi Yeşilözün bulunduğu yerde kurulu bir beyliği olduğu rivayet edilir. Rivayet odurki bu beyin İstanos, Minaros ve Girindos isminde üç oğlu vardır. Her karış toprağı bir efsaneyi dile getiren bu ülkenin de diyeceği vardır elbet. Türkiye’de birçok efsane anlatılmaktadır.


Antalya isminin efsanesi

Her yörenin kendine özgü efsaneleri dilden dile geçmişten bugüne kadar anlatılmış ve anlatılmaya da devam edecektir. Adıyaman’da da birçok efsane anlatılmaktadır. Bu gölümüzle ilgili şöyle bir efsane anlatılmaktadır: Vaktiyle güzeller güzeli bir kızla, yiğit mi yiğit yakışıklı bir genç varmış. Bu gençler, birbirlerine sevdalanmışlar.


Yıllar geçse de lezzet ve harika ekip asla değişmez. Restoranın üçüncü nesil temsilcisi Mehmet Akdağ, gastronomi eğitimini ve becerisini işletmenin markasını bir adım ileri taşımak için kullanıyor. Gelin kayası efsanesine inanan köylüler, davul çalındığında başlarına bir felaket geleceğine ve köyde türbesi bulunan Oruç Gazi hazretlerinin davul sesinden rahatsız olacağına inanıyor.


Antalya isminin efsanesi

Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki İkon sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Mitolojide bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bu hikâyelerden birinde anlatıldığı üzere, kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. SİVAS Bu gün kullanılan Sivas isminin.


Atlantis İsminin hakkını veriyor. ANTALYA'da hizmet veren Mehmet Restaurant, yöreye özgü ürünlerle hazırlanan 650'nin üzerinde farklı yemek çeşidiyle damaklarda iz bırakıyor. Antalya’ ya km uzalıkta bulunan.


Kurtlar Vadisi efsanesi yeni ismiyle ekranlara geri dönüyor! Bu üç kız kardeşten yalnızca yilan saçlı. Aşk efsanesi Amanos Dağları. Amik Ovası ve Asi nehri ile bütünleşen Amanos Dağlarının isminin geldiği o aşk efsanesi.


Adana‘yı da gezmeyi unutmayın. Karaağaç arasında bulunun geniş yaylanın adıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar