27 Ocak 2017 Cuma

Sığacık kalesi

Sığacık kalesi

Uğradığı hasarlar nedeniyle Aydınoğulları ve Osmanlı döneminde defalarda onarım görmüştür. Deniz üssü amacıyla inşa ettirilen bu kale yakın geçmişte gümrük kontrol merkezi olarak da kullanılmış. Yapı bir dış kale, bir de koğuş tabir edilen, askerlerin günlük hayatını ve eğitimini geçirdiği iç kaleden oluşmaktadır. Seferihisar ilçesine bağlıdır.


Yöresel organik ürünler bulabilirsiniz. Sakin Şehir hareketiyle birlikte kale içinde ciddi turizm hareketliliği başlamıştır. Pazar günleri düzenlenen yerel pazar, kendi tarım.


Birçok sinema ve dizi setine de ev sahipliği yapan Kaleiçi sokaklarında gezmekten yorulduğunuzda salaş balıkçılarda mola verebilirsiniz. Sığacık’ta Gezilecek Yerler. Zihninizi açacak bir yer olduğuna emin olabilirsiniz.


Kesinlikle buralara kadar gelmişken yöresel yiyeceklerden tatmayı ihmal etmeyin. Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti! Dünya üzerinde kale içi yerleşim yerleri içerisinde hatırı sayılır bir yeri var. Surlarla çevrili olup bir o kadar huzur dolacağınız sokakları gezerken burada yaşama hayallerine kapılmamak elde değil. En son sığacık kalesi haberleri anında burada.


Evler bitişik düzende olup, bazıları tek, bazıları iki katlıdır. Tarihi kalesi, enfes deniz ürünleri ve masmavi denizi, konukların kaçış noktasıdır. Tesis, merkezi konumuyla ulaşım kolaylığı sağlamaktadır. Restorasyonda sona gelindi.


Sığacık kalesi

ALTAY - SEFERİHİSAR, 7SEFERİHİSAR - ÇAMTEPE, 8CUMAOVASI AKTARMA - SEFERİHİSAR, 739. Selçuklular döneminde yapıldığı tahmin edilen kalenin burçları aynı zamanda beldenin en iyi kuş bakışı manzarasına sahip. Biletix - Eglenceye giris biletiniz. Sevimli sıcacık huzur dolu Hatice Kurt.


Huzurlu, muhteşem ,doğa ile içiçe Şule E. Tarih kokan yerler kesinlikle görülmeye değer. Sessiz , sakin olması kafa dinlendirmek isteyenler için ideal. Teos Antik Şehri Tiyatro. Günümüzde de kale içindeki evlere restorasyon çalışmaları devam ediyor ve turistler için kullanılacak bir konaklama yerine dönüştürülmesi için çalışmaları yapılıyor. X-ray cihazından geçerken.


Devamlı depreme uğrayan bölge yüzünden kale birçok kez tamir görmüştür. Kaleiçi, projenin tamamlanmasıyla birlikte içinde bulunan 2evle birlikte turizme açılıyor. Ardından balıkçı barınağı ve marinada yürüyüş yapıp tekneleri selamlayarak biraz deniz havası alın.


Kale de kapı bulunmaktadır. Hatta şimdiden Alaçatı’nın tahtını elinden almakta en büyük aday gibi gözüküyor. Aynı zamanda İtalyan Cittaslow.


Aydın oğulları daha sonra Osmanlılar tarafından tamir görmüştür. Ege denizindeki önemli stratejik konumunun Kaptan-ı Derya Piri Reis tarafından. O Foursquare usa cookies para lhe oferecer a melhor experiência possível, personalizar anúncios que você poderá ver e ajudar anunciantes a mensurar os resultados das suas campanhas publicitárias.


Kalenin içinde, surları ve kulesinden başka, Süleyman Han Camii, hamam ve mescit var. Dilersen otelde öde dilersen kredi kartıyla anında ödeme yap. Evlerin çoğu kerpiçtendir ve büyük bölümünde iç avlu bulunmaktadır. Proje dahilinde tahsis edilen AB fonu sayesinde.


Kırkayak sokan adam hastanelik oldu hastanede ikinci şoku yaşadı. Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: yaralı. Türkiye’de Sakin Şehir Ağı’nın (Citta Slow) ilk üyesi olan.


Cumartesi günü, Efes-Mimas (İyon) Yolu 11.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar