22 Şubat 2016 Pazartesi

Kıymalı menemen

Kıymalı menemen

Yazar: Mine Yalcin Budak. Sen de üye ol, beğendiklerini tarif defterine ekle, sevdiğin yazarları takip et, yeni tarifleri kaçırma. Sade olduğu kadar, kıymalı olarak, sucuklu olarak, sosisli olarak, pastırmalı olarak, kaşarlı olarakta damak tadınıza göre tercih edilebilir. Yağı tavaya alalım ve üzerine ince doğranmış olan soğanı ekleyip, biraz tuz ile kavuralım.


Kıymalı menemen

Soğanlar pembeleşince, iki çeşit biberleri küçük küçük doğrayıp kavuralım. Menemeni sevmeyen yoktur. Sucuklu, kaşarlı, kavurmalı, pastırmalı, kıymalı, soğanlı menemen.


Biraz daha tuz ilave edelim ve yine pişmeye bırakalım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekliyoruz. Kıymada kavrulduktan sonra küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Ben kıymalı acı yapıyorum aslında anneannem yapıyo da çok güzel oluyor. KIYMALI MENEMEN Malzemeler: 2gram orta yağlı koyun kıyması, adet yumurta, orta boy kuru soğan, 3-adet yeşil sivribiber, yarım demet maydanoz, kaşık yağ, 2-diş sarımsak, yeterince tuz ve karabiber.


Hazırlanışı: Soğan ve biber doğranarak yağ ile hafif kavrulur. Genellikle kıyma ilave edilmeden. Bol sebze ve yumurta içerdiğinden besleyici ve doyurucu bir yemektir.


Protein ve lif açısından zengindir. Bir hamburgeri sağlıklı hale getirebilecek malzeme. Her hamburger sağlıksız ve kaçamak olmak zorunda mı? Yoksa seçimlerimiz diyet düşmanı diye bilinen. Türk mutfağının değişmez lezzetlerinin arasında yer alan bir tariftir menemen… Her öğünde de yenebilir.


Kahvaltıdan tutun akşam yemeğine kadar yapıp yiyebiliriz. Belki bu kodar kolay tarif verilirmi diyeceksiniz. Zira tereyağın verdiği lezzeti hiçbir yağ vermiyor.


Kırmızı Biber Domates Baş Kuru Soğan Diş Sarımsak Yumurta Pul Biberi Fesleğen Tuz. Soğan, kırmızı biberleri ve küçük küçük kestiğimiz sarımsağı zeytinyağında kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun. Malzemeler 2gram kıyma adet soğan adet yeşil biber adet domates Tuz Karabiber adet yumurta Yapılışı Orta boy sahanda kıyma.


Kıymalı menemen malzemeleri 2gr kıyma veya dilimlenmiş sucuk, sosis, dilimlenmiş pastırma. Geleneksel ve çabuk yemek statüsünde çok özel tatlarımızın olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu tarifi bilmeyen mi var.


Neden şimdi bunu veriyorsun derseniz. Yani bilmeyenlerin sayısı da az değil… Yemek olmadığında bizi kurtaran en önemli yemeklerden birinin tarifi bu… Ya da hafta sonu kahvaltıları için. Günün her saati yenebilen harika bir lezzet. Güncel yemek videolarımızdan haberdar olmak için abone lütfen abone olunuz.


Resmi internet sayfamızı d. Malzemeler: adet yumurta su bardağı tozşeker yemek kaşığı kakao Yarım çay bardağı su tepeleme yemek kaşığı un paket ka. Soğanı, biberleri ince ince doğrayalım. Bir kaseye yumurtaları, tuzu, kırmızı pul biberi koyalım ve çok hafif karıştıralım. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük şekilde doğrayalım. Tavaya soğanı, tereyağını koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.


Ellerine sağlık Saniye teyzemizin. Kıymalı değil de halis mulis hakiki kıymasız menemen tercihimdir. Kıymamızı büyükçe bir tavaya koyup kavuralım. Daha sonra adet domatesi doğrayalım ve tavaya ekleyelim. Sivri biberleri de ince ince doğrayıp kavuralım.


Tava içerisine soğanı koyup, pembeleşinceye kadar kavuralım. Fırında kıymalı makarna tarifi. Tavanın içine sıvı yağı koyalım, üzerine doğradığımız soğanları biraz kavuralım.


Kıyma kavrulduktan sonra doğradığımız biberleri ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar