12 Şubat 2016 Cuma

Armut fazla yenirse ne olur

Lif açısından son derece zengin olan armut, çocuklardan yaşlılara kadar hemen hemen herkes bu şifalı meyveyi çok sever. Doktorlar tarafından özellikle bebeklere ve diyabet hastalarına. Zihin yorgunluğuna çok iyi gelmektedir. Tükürük salgılamasını arttırmaktadır. Günümüzün hastalığı olan stres ve sinirleri yatıştırır.


Hatta fazla armut tüketirseniz ishal bile olabilirsiniz. Bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Aç olarak yenirse bağırsak kurtlarının dökülmesine yarar. Mide ağrılarını giderir ve mideyi kuvvetlendirmeye yardım eder.


Kolesterolü düşürmeye yardım eder. Lifli bir yapıya sahiptir. Beta HCG hormonu sadece hamile olunduğunda değil, hamilelik dışında farklı sorunlarda da yükselebilmektedir.


Tümör oluşması halinde hormon daha fazla salgılanmaktadır. Normal hamilelikten farklı olarak boş gebelikte, mol gebelik ve dış gebelikte de Beta HCG hormonunun seviyesinin arttığı gözlemlenmiştir. Fazla yemek yendiğinde, mide hazım için daha çok enzime ihtiyaç duyar.


Bu tip insanlar genelde sık hastalanan, sıkıntılı ve asabî insanlardır. Bizde bu soruya cevap bulmaya çalıştık. Hafızanız Güçlenir;Yumurtanın sarısında bulunan bir amino asit olan kolin unuttuğunuz şeyleri hatırlamanızda size yardımcı olur.


Günde Birden Fazla Yumurta Yenirse Ne Olur? Fındığın yağı da tüketilir. Yaş fındık fazla yenirse ishal yapar. Böbrek ağrılarına iyi gelir. Ayrıca, bağırsak kurtlarını düşürür.


UYARI:yüksek tansiyon ve midesinden şikâyeti olanların fazla kullanmamaları tavsiye edilir. Limon, marul, armut, kabızlık yapar. Aç karına elma, kayısı, üzüm, incir, yemek kabızlığı önler. Sabah kahvaltısında yenen ekmek, peynir, çay kabızlık yapar: Midenin öğüttüğü en zor gıda bu kahvaltıdır. Eğer ekmek fazla yenmişse, çok zor sindirilir.


Kabızlığı Önleyici Gıdalar Nelerdir? Meyve nasıl yenirse daha faydalı? Bu fazla kalori de kilo olarak geri döner. Mesane hastalıkları ve bel soğukluğunun giderilme, sine yardımcı olur.


Yemekten sonra armut yenirse hazmı kolaylaştırır. Bu özelliği ile armut kürüne devam edilirse egzama, kaşıntı gibi rahatsızlıklar giderilir. Bu tarif metabolizmayı hızlandırır, kabızlığa iyi gelir, zayıflamaya yardımcı olur. Maden suyu buzdolabında soğutulur önce daha sonra normal ayran yapar gibi maden suyu ve yoğurt çırpılır nane yaprakları eklenir, dilerseniz içine buz da katılır ve uyumadan saat önce son ara öğün olarak içilir. Monoton ve can sıkıcıdır.


Sürekli aynı besinlere yönelmek bıktırıcıdır. Besin öğeleri yetersizliğine neden olur Çok kısa sürelerde fazla kilo kayıpları sağlansa da kalıcı olmaz Kısa sürede. Malzemeler: kilo ahlat armudu 4-su bardağı su. Ahlatlar yıkanıp kavanozlara konur ve üzeri su ile doldurulur.


Karışım güneş ışığına direk maruz kalmayacak şekilde gün bekletilir ve turşu hazır olur. Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir. Mümkünse çekirdekleri ile birlikte yemek daha faydalıdır.


Genellikle sevilen tadı sebebiyle tüketilir. Armut, nasıl tüketilmeli? Tabii bilinçli olan kişiler faydaları ve yararları için de tüketir. Aslında sonbaharda gittikçe uzayan gecelerde elma, armut, portakal, mandalina gibi meyveler vazgeçilmez meyvelerdir. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç konu ile ilgili bilgiler verdi.


Yalnız meyveleri tüketirken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar