15 Şubat 2019 Cuma

Deveci armudu kalori

Deveci armudu kalori

Besin değerleri bakımından bir adet armut, bir adet elma ve üçte bir ayva ile aynı değere sahiptir. Ayrıca, kalori bakımından şeftali, nar, çilek ve ananas da armut ile eşdeğer meyvelerdir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyvelerden biridir. Zamanı ise Ekim ayının ilk haftası gibidir.


Rakım düştüğünde hasat öne gelip, rakım arttığında. Kış armudu, bal armudu, akça armudu, limon armudu, deveci armudu ve daha sayılamayacak kadar çeşide sahip olan bir meyvedir. Elmanın kalorisi ise dir. Zayıflamak isteyenlere de meyve olarak armut önerilir. Ancak bu dengesiz şekilde armut yemek anlamına gelmemelidir.


Fakat gibi şeker ihtiva etmektedir. Bu nedenle kullanımı daha basittir. Elmadan farkı ise daha ince kabuklu olmasıdır. Ara öğünlerde 1kalorilik yiyeceklere yer vermemiz gerekir. Diğer armut türlerine kıyasla armut deveci daha yüksek oranda şeker içerir.


Deveci armudu kalori

Ancak bir armudun ortalama kalori değeri 2gram için 1kcal olduğu söylenebilir. Tatlı bir meyve olan armut, ülkemizde bolca yetiştiği için şanslı sayılırız. Yurdumuzca onlarca türü yetişmekte iken yöreden yöreye isimleri değişebilmektedir.


Dağ armudu ( yaban armudu, ayı armudu ), limon armudu, hocamız armudu, kış armudu gibi çeşitleri vardır. Meyvesi iri-çok iri, basık, alt kısmı geniş, boyunsuzdur. Meyve yüzeyi hafif girintili çıkıntılı olup kabuğu ince, zemin rengi sarı-yeşil, passız, bazen güneş gören yüzü pembe- kırmızıdır.


Meyve eti beyaz, gevrek, sulu, tatlı ve kalitesi yüksektir. Bu besinler yüksek miktarda yağ içerdiği için kalorileri çok da düşük değildir, tüketim sırasında miktara dikkat edilmeli ve çiğ olarak tüketilmelidir. Günde adet çiğ badem ve adet ceviz tüketmek kalp damar hastalıklarını önlemek için yeterli.


DİYET TATLILAR Diyet yaparken canımız sık sık tatlı çeker, tatlı krizlerine girmemek elde değildir. Arada sırada ara öğünlerde normal yemeği az tutmak şartıyla çikolata soslu armut tatlısı gibi diyet meyve tatlılarından tüketebilirsiniz. Böylece hem tatlı krizinden kurtulmuş olur, hem de lezzet dolu bir diyet tatlıdan geri.


Türkiye’de oldukça bol bir yetişme alanı vardır. Son yıllarda yapılan araştırmalar, armut kabuğunun etli bölümlerine nazaran 3-kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiğini ortaya koymuştur. Ankara armudu verimli bir çeşittir. DEVECİ Orijini : Samsun Ağaç Özellikleri.


Burada gıdalar sizin daha fazla kalori yakmanız için bir listedir. Negatif kalorili gıdalar olarak adlandırılan,tane meyve listesi aşağıda sıralanmıştır. Ağaçlarıkuvvetli büyür ve yarıdik gelişir. Meyvesi küçük, kısa boyunlu, alt kısmına doğru geniştir. Armudu gibi isimler alır.


Kabuğu yeşil, yeme olumunda yeşilimsi sarırenkte ve incedir. Hasat temmuz ayında yapılır. BURSA Elma Granny Smith Kg FİYATI. Bursa Elma Granny Smith,Fiyatı lezzetli, taze ve suludur.


Hafif ekşi, ferahlatıcı lezzeti ile kendine has bir lezzete sahiptir. Kullanım alanı da çok geniştir. Sadece meyve olarak tüketebileceğiniz gibi tatlılarınızda, meyve salatalarınızda, süslemelerinizde ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Düşük kalorili yaz meyveleri sofralarımızın vazgeçilmezi.


Hem sağlık hem de diyet açısından mevsimi geldiğinde taze taze tüketmek gerek. Ekşi ya da tatlı meyvenin içerdiği karbonhidrat miktarı farklı değildir. Meyve olgunlaştıkça içindeki kalori miktarı artar.


Yağ Eriten Bal Kabağı Çorbası Tarifi. Bal Kabağı Çorbası ile diyet yapmak isterseniz günün bir öğünü fazla Diyet Çorbadan aldığınız zengin kalori, vitamin, mineraller sizi gün boyunca. Deveci armudu, akça, june beauty, etruska, Santa maria bunlardan bir kaç tanesidir. Hemen yalancı Kurulamadan hazırladığımız yalancı tavuk göğsünü tabağa ya da borcama dökün. Kalp Pasta Tarifi Pratik Pasta Tarifleri Kek için, yumurtalari çukur cam bir kasede çırpın.


Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı şeker hastalarının uzak durması gereken besinler hakkında bilgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar