5 Şubat 2019 Salı

Deveci armudu bahçesi

Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konusunda düşündürür, fakat tat olarak armut çeşitleri arasında en lezzetli ve şekerli olandır. Armut bahçesi kurulurken,. Haber Listemize Kaydolun. E-posta adresinizi kaydedin ve en güncel haberler size gelsin!


Deveci armudu bahçesi

DEVECİ ARMUDU BAHÇESİ - Terzialan Bld. Satılık Arsa Fiyatları ve Satılık Emlak İlanları sahibinden. Meyve yüzeyi hafif girintili çıkıntılı olup kabuğu ince, zemin rengi sarı-yeşil, passız, bazen güneş gören yüzü pembe- kırmızıdır.


Meyve eti beyaz, gevrek, sulu, tatlı ve kalitesi yüksektir. Türkiye’nin ‘armut bahçesi’: Gürsu. Tarım alanlarının yüzde 40’ını armut bahçelerinin oluşturduğu Gürsu’da yaklaşık bin 3çiftçi aile, yıllık bin ton civarında üretim yapıyor.


Galeriler Videolar Yazarlar Anketler. Olur mu olmaz mı derken bahçenin yarısını deveci armut bahçesi, yarısını da kivi bahçesi yapmaya karar verdik. Azman, Azmaneveci armudu bölgemiz iklimini sevmiştir.


Bu bağlamda bodur meyvecilikte ilk olarak elma üzerine yoğunlaşma olmuş ve bunun sonrasında bodur armut yetişticliği,bodur erik yetiştiriciliği,bodur kiraz yetişticiliği gibi alanlarda uzmanlaşmaya başlamıştır. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve beraberindekiler Çaycuma ilçesinde deveci armudunun hasadına katıldı. Vali Ahmet Çınar, bir ile on iki dekar arasında deveci armudu bahçesi olan üreticinin bulunduğu Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar köyünde. Acaba santa maria mı yoksa deveci armudu mu dikmeliyim? Bu arada memleket ısparta.


Ceviz, Ceviz Fidanı, Kaman cevizi, Ceviz bahçesi oluşturma, ceviz sulama, ceviz tohumu ekimi, ceviz fidanı dikme, ceviz aşısı, cevizin iklim istekleri ve ceviz budama hakkında aradığınız herşey bu sitede. Ortalama yıl sonra Botanik Market arazilerinin bir kısmı çiçek bahçesi olacaktır. Firmamız Bin Metrekare Alanda Bitki Yetiştiriciliği, Üretimi, Perakende ve Toptan Satışını Yapmaktadır. Kültür armudu, bütün dünya üzerinde elma kültürünün yayıldığıhemen her yerde yetiştirilmektedir. Lezzeti, dayanıklılığı ve boyutuyla ünü dünyaya yayılan deveci ve santa maria cinsi armutta ülkedeki toplam üretimin yarısını tek.


Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belediye Meclis Üyesi Ömer Atik, deveci armudu bahçesi sahibi Eski Belediye Başkanı Yılmaz Erel’e ait olan bahçede deveci armudu hasadına katıldı. Küçükdoğanca Köyü’nde Gül Kardeşler, Kg. Bunun için zayıf toprakları çiftlik gübresiyle.


Deveci armudu bahçesi

AK Fidancılık, yıllık tecrübesiyle en iyi ve verimli meyve fidanlarını üretirken, Zengin ve kaliteli ürün çeşitleriyle sektördeki rakiplerinin daima ilerisinde yer almaktadır. Edinilen bilgiye göre, Çınar, toplamda yaklaşık iki dekar alanda deveci armudu bahçesi olan üreticinin bulunduğu ilçenin Kayıkçılar Köyü’nde, üretici Hasan Girgin’e ait olan bahçede deveci armudu hasadına katıldı. Orta kuvvette, yarı yayvan bir ağaç yapısına sahiptir. KAYMAKAM DINKIRCI’DAN MEYVE BAHÇESİ’NE ZİYARET.


Erwinia(ateş yanıklığı)hastalığına duyarlıdır. Meyveleri çok iri, boyunsuz ve çiçek çukuru derindir. Meyve kabuk rengi sarı-yeşil zemin üzerine al yanaklıdır. Ekim ayının ilk haftasında hasat edilmektedir.


Ankara armudu, yüksek verim oranı ve kalitesi ile dikkat çeken ve en dayanıklı armut çeşitlerindendir. Sert kış aylarında dahi ağaç kendisini rahatlıkla muhafaza edebilmekte ve yaz aylarında meyveye dönüşmektedir. Gövdesi iri, üstten basık ve son derece iri bir armut cinsidir. Bir dönüm araziye deveci armudu dikilebiliyor. Yetişkin bir bahçeden ağaç başına 1– 2kilodan – ton armut alınabiliyor.


Ancak deveci armudu her yerde yetişmiyor. Bu meyvelerin hem iç piyasada hem de ihracatta müşterisi bol ve pazar sıkıntısı yok. SERTİFİKALI,BİTKİ PASAPORTLU ELMA-ARMUT FİDANLARI. Ayrıca Çaycuma Geriş Köyünde fide tesislerinde incelemelerde bulundu.


Deveci armudu bahçesi

Bartlett armudu standardının yaklaşık yarısı büyüklüğünde ağaçlar oluşturur. BA 29: Provence ayvasının bir seleksiyonudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar