28 Ağustos 2014 Perşembe

Kuruçay höyük

Kuruçay höyük

Bu tespitlere göre Erken Neolitikle başlayan kültür devri İlk Tunç Çağı ikinci döneme kadar sürmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmış tescilli arkeolojik sit alanları listesinde yer almaktadır. Burdur’dan batıya, Tefenni’ye, oradan Denizli’ye giden devlet karayolunun 15.


Km’sinde, Burdur Gölü sahilinin – km. Yılı Köşk Höyük Kazısı Raporu (Resim ile birlikte), Uğur SİLİSTRELİ. Yılı Kültepe-Kaniş Kazıları (Resim ile birlikte), Tahsin ÖZGÜÇ. Yerleşme doğal bir tepenin üzerine konulmuştur. Adını bu- lunduğu köyden almıştır.


Hacılar ‘a km uzaklıktadır. Temmuz 15:Yağız Fatih Nazlıer Moğol-Batı Avrupa İlişkileri ve İslam Dünyasına Etkileri adlı eseri ekledi. Temmuz 15:Yağız Fatih Nazlıer Osmanlı Maliyesi ve Baltazziler adlı eseri ekledi. Asmalımescit Mahallesi, Sofyalı Sk.


Lütfen e-mail gönderiniz. Ancient mound in Turkey dating from the 7th millennium BCE. Kuruçay Höyük - odakitap. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikas ı sayfamızdan erişebilirsiniz.


Eğer bir Vikipedi bağlantısından bu sayfaya eriştiyseniz, lütfen kullandığınız bağlantıyı ilgili maddeye yönlendirin. Temmuz 15:Yağız Fatih Nazlıer Diyanet İşleri Başkanlığı: Türkiye. MALATYA İLİNİ TANIYALIM, İL TRAFİK KODU: YÜZÖLÇÜMÜ: 12. Sıkça Sorulanlar Kargo ve Teslimat Gizlilik ve Güvenlik Hakkımızda Satış Sözleşmesi Anasayfa Bizden Haberler.


TL ile kapıda ödeme imkanı. Refik Duru Anadolu Araştırmaları Ek Yayın. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Edebiyat Fakültesi’ndeki meslektaşı akademisyenlerle tanıştı.


Buzluk: Ansır Köyü sınırları içerisinde bulunan yerleşim birimi mağaralarından. Ayrıca, yörede mezarlık alanları da mevcut. Tahminen paleolitik yerleşime sahne olmuş. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ Arkeoloji Bölümü.


Kuruçay höyük

A total of building levels were unearthed. The dating of the upper (lower) building levels is as follows. Ankara: Türk Tarih Kurumu Yayınları. Müzelerde Bilgi Yönetimi. Gizlilik, Kullanım Sözleşmesi, Teslimat Şartlar ı, İade Şartları ve.


Bu durum, höyük lokalizasyonu konusundaki düşüncelerin tümüyle aksine bir durum olarak görülmektedir. Bu mesafe her üç yerleşmenin birbirini kültürel olarak etkilemesi yönünden oldukça kısa bir mesafedir. Bademağacı ve Dağbeli, km uzaklıktaki Konyaaltı Üçoluk Mahallesi de yine toplu taşıma güzergahında yer alıyor. Get this from a library! Günümüzde mesire yeri, kırsal eğlence, dinlence yeri ve turizm bölgesi olarak kullanılan, tarih öncesinde yaşamış uygarlıklar tarafından bırakılarak günümüze kadar gelmiş kendine has özellikleri olan aynı zamanda tarihi, sanatsal özelliklere sahip kısmen yada tamamen inşaa edilmiş taş yapıların bulunduğu alanları anlatan bir kavramdır.


Surları, Bozdoğan Su Kemerleri, Topkapı Sarayı Harem Dairesi, Eyüp Mihrişah Sultan Türbe ve kompleksidir. Bibliographic information. Herhangi bir ilmi kazı yapılamamış ve çok iyi korunmuştur.


Ayrıca Uğurlu Höyük,Kızılkaya Höyük,Karamanlı Çamur Höyük,Tefenni Beyköy Höyükte bu çağı destekleyen malzemeler elde edilmiştir. Mimarlar Odası Malatya Temsilciğinde yapılan toplantıda Mimarlar Odası temsilcisi Abdurrahman Yavuz ile Malatya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan ortak açıklama yaparak, İlimiz tarihi geçmişi itibarıyla 7-bin yıllık bir tarihe sahip olup, bu süreçte çeşitli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar