7 Nisan 2020 Salı

Veri bütünlüğünü sağlamak

Veri bütünlüğünü sağlamak

Bunu sağlamak için önceden bir takım kurallar tanımlamak durumundayız. Bunu aşağıdaki gibi bir örnekle kısaca açıklayalı“emp” tablosunda çalışan bilgileri , “dept” tablosunda da. Uygulamalarımızda veri bütünlüğümüzü sağlamak, bozuk tutarsız verilerin girişini ya da mevcut bilgilerin üzerinde değişiklik yaparken bozulmasını engellemek isteriz.


Bu modülle, ağ veritabanı için veri bütünlüğünü sağlamayı ve kısıtlamalar oluşturmayı, oluşturulan bu kısıtlamaları yönetmeyi, saklı prosedür tanımlamayı ve bunları. Bir tabloda yapılan değişikliğin, diğer bir tabloyu etkilemesini sağlamak amacıyla kullanılan yapılara tetikleyici (trigger) denir. VERI BUTUNLUGU(DATA INTEGRITY).


Bir veritabanında belirli kurallar ve kısıtlar altında veri ekleme,veri silme ve veri güncelleme işlemlerinin yapılmasının ardından,o veritabanının fiziksel ve. Tanımlanan bu anahtar alan primary key olarak tanımlanır ve NULL değer kabul etmeyen tekil bir. Veri Bütünlüğünü Sağlamak : Eğer bir sütun için gereksiz veri tekrarı var ise, bu sütun gereksiz bir şekilde veri tekrarı içermeye başlayacaktır. Veri bütünlüğü, bir tabloda veri güncelleme, silme veya ekleme gibi işlemler yapılırken diğer tablo ya da tablolardaki verilerin birbirleriyle uyum içinde olması, dolayısıyla veri tutarlılığının kaybolmamasının garanti altına alınması demektir.


Veri bütünlüğünü sağlamak

Veri bütünlüğünü sağlamak iki yöntemle olabilir: Tanımlanabilir veri bütünlüğü: Tanımlanan nesnelerin kendi. Ayrıca üst katmanlara çıkıldıkça veritabanının üzerine daha fazla yük binmektedir. Yani veriyi modelimiz içinde parçalara böldüğümüzü ve her parçayı başarılı bir şekilde tuttuğumuz düşünelim. Bu bütünün bir parçasını müstakil olarak silersek veri bütünlüğünu tehdit ederiz.


Bağımsız veri izleme komitesi aktivitelerindeki kritik nokta devam etmekte olan araştırmanın bütünlüğünü ve güvenilirliğini sağlamaktır. Bu nedenle, araştırmanın bütünlüğünü sağlamak üzere uygun politikaların yer alması bağımsız veri izleme komitesi ve destekleyicinin sorumlulukları arasındadır. SU65 optimize edilmiş veri performansı ve bütünlüğünü sağlamak için SLC önbelleğe alma ve gelişmiş hata düzeltme teknolojilerine sahiptir.


Net bir PC yükseltmesi yaşamak isteyenler için, SU6mükemmel bir fiyat-performans oranı ile mükemmel bir seçimdir. Bir veritabanı içerisine eklenen,düzenlenen ve yönetilen verileri tutarlı bir durumda saklamak önemlidir. Sql Server bu konuda kullanıcılarına çok önemli destek sağlamaktadır.


Geleneksel iletişim ağları, bilgisayarlar, bilgisayarlar ve çevre birimleri ve diğer cihazlar arasında veri iletişimini sağlamak için kullanılır. Ayrıca, endüstriyel haberleşme protokolleri, zorlu ortamlarda büyük kurulumlarda gerçek zamanlı kontrol ve veri bütünlüğünü ele almak için yapılmış özel bir ağ türüdür. Yalnızca veri ambarı Havuzu verilerin bütünlüğünü sağlamak için yabancı anahtarları zorlar. Only the data warehouse Repository enforces foreign keys to ensure the integrity of the data. Performansla ilgili nedenlerle veri reyonunun yabancı anahtarları yoktur.


The data mart does not have any foreign keys for performance considerations. Geliştirilmiş Veri Bütünlüğü. Hata düzelten kod teknolojisine sahip olan LDPC (Düşük Yoğunluklu Parite Kontrolü) desteği ile SU63 veri bütünlüğünü sağlamak için hataları algılayabilir ve düzeltebilir ve böylece daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olur. ECC (hata düzeltme kodu) teknolojisini destekleyen SU65 veri bütünlüğünü sağlamak ve katı hâl diski ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için hataları algılayıp düzeltebilir.


MTBF (arızalar arası ortalama süre) değeri milyon saattir veya 2D NAND katı hâl disklerinden daha fazladır. MySQL veritabanları arası yabancı anahtarlar oluşturmanıza izin verir - ancak veri bütünlüğünü sağlamak için iyi bir yöntem midir? Genel bir cevap vermek mümkün mü yoksa projeye mi bağlı? Avantajları nelerdir ve ne gibi tehditler ortaya çıkarmaktadır?


Veri, bütünlüğü bozulmamış bir şekilde kalır, çünkü her çeşit bilgi, sadece bir kere tek bir yerde saklanır. Yani, bir veri çeşidinin kopyasının veri tabanının değişik çizelgeleri üzerinde saklanması gerekmez. Increased doğruluğu Form şablonunun veri bütünlüğünü sağlamak için tasarlanmıştır, daha az geçersiz girdiler oluşur. Default nesnesine destek verilmesinin nedeni geriye dönük uyumluluğu sağlamak içindir.


VERİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMA YÖNTEMLERİ Veri bütünlüğü ne kadar alt katmanda çözülürse o kadar iyi olur Veri Bütünlüğü sağlama yöntemleri Kısıtlar (constraint) Default ve rule Trigger Stored procedure veSQL server dışından. Hizmet sunumu ve veri paylaşımında anlam bütünlüğünü sağlamak ve veri içeriğine, veri tanımına ilişkin yapılacak olan farklı yorumları engellemek üzere uluslararası standartlar ve kamuda kullanımına karar verilen ortak yapılar, uygulama ve çözümler kullanılmalıdır. Sonraki nesil dosya sistemi Btrfs, esnek, etkili veri koruma ve kurtarma araçlarından yararlanırken yüksek seviyede veri bütünlüğünü sağlamak için kritik metaverilerin iki kopyasını bir disk bölümü üzerinde saklar. Bu programda temel veritabanı işlemleri,T-SQL sorguları,. NET ile veritabanı nesneleri geliştirme, veritabanı tasarımı ve genel kurallar, MS SQL Server geliştirme ortamı,Index tanımlama ve JSON gibi bir çok konu detaylı bir şekilde ele alınmaktadır.


Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar