28 Nisan 2020 Salı

Kırşehir akpınar alevi köyleri

Sevgili silici Alevi köylerini paylaşmamızda ki amacımızı siz de biliyorsunuz ama ben yine de belirtmek isterim. Hacıbektaş ve Avanos ise Nevşehir’e dahil edilmiştir. Yorumu gönderen: turhan göktas( turhan_goktas_hotmail.com ), 09. Dedesli Aşireti üyeleri tarafından kurulmuş köylerden “Karakeçili, Kertme, Tutpınar, Hasandeğen, Hacıbey, Babaoğlu köyleri “Alevi” inanç kültüründe iken, “Aşlıarmut, Çeltek, Hacıahmet, Saz, Boztepe ve Kızağılı Köylerinin “Sünni” inanç kültürnde “İnalözü Köyü” nde yaşayan taifeleri ise bir.


Kırşehir ili Akpınar İlçesi. Bir araştırmaya göre Alevi köyleri en fazla olan ilin Sivas olduğu belirlenmiştir. Veli” ünvanı altında etrafında topladığı alevi.


Boztepe ‘ye yerleşen Ailelerin bir kısmı Çiçekdağ’ın Köçekli dedikleri köyleri ile Akçakent İlçesinin Çubuktarla, Korkorlu,Yetikli,. Alevi forum olarak gerçek aleviliğin toplum tarafından tüm yönleriyle bilinmesi için çaba gösterecek bir forum sitesiyiz. Licensed to by The Orchard Music (on behalf of Kervan Plakçilik Kasetçilik), and Music Rights Societies.


Kargalık, Karaelli köyleri asilere katılıyor ve sonuçta. Bir şey diyeyim mi mesela Kahramanmaraş merkez yazacak biri büyükşehir olacak o il mesela hizmet yılı düşük olacak bunu göze almalı,doğu görevide sayılmıyor Maraş merkez. Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Ovabaşı-Çitlibağlıca-Eymir-Köseler-Akpınar-Güllüce-Keçiköy grup köyleri ve Kağnıcı köyü yolunda toplam 1kilometre, Hamamözü ilçesine bağlı Damladere, Göçeri ve Dereköy köy yolunda kilometre, il merkezine bağlı Oluz köyünde kilometre ve İpekköy-Sazköy yolundaki 2. Alevi Köyleri sitemiz üzerinden, Alevi Köyleri ve Alevi Köyleriyle ilgili her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm Alevi Köylerine sitemiz üzerinden ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz. Ayrıca, sadece Alevi-Türkmen unsurlara mahsus birtakım sıkıntılar da tarih içerisinde ortaya çıkmıştır.


Makalenin amacı, bölgedeki Alevi-Türkmenlerin Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki durumunu, karşılaştıkları sıkıntıları, bölgedeki diğer unsurlarla ve Orta Anadolu’daki Alevi-Türkmenlerle ilişkilerini ve dönemin yöneticilerinin sınırdaki Alevi-Türkmenlere. KONULAR hakkında Alevikutuphanesi tarafından yazılan gönderiler. KIRŞEHİR gezentürkiye kırşehir. Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. ANADOLU´DA HATTİ-HİTİT VE HURRİ DÖNEMİ ALEVİ YERLEŞMELERİ (1).


ADLARI SÜMERCE VE HİTİTÇE OLAN ANADOLU KENTLERİ. Mimar (Telif Hakları Kemal SOYERé ait olup izinsiz alıntı yapılamaz,kopyalanamaz, çoğaltılarak kullanılamaz)Anadolu Alevi Halk kültürü ve inançlarının kadim kaynakları, kökleri Göbeklitepe, Nevali Çori ve Çatalhöyük gibi Anadolu. Evet demiş, Ama Kayseri’ye bağlı Alevi köyleri yüzde Hayır demiş!


Mesela, Sarız’a bağlı Tavla köyünde 1Hayır, Evet çıkmış. Kırıkkale’ye bağlı Koçubaba köyünde 1Hayır, Evet. Urfa’lı Aleviler de ‘Hayır’ dedi.


Kısas, Sırrın ve Akpınar köylerinde Hayır oranı 95. Türkiye haritası ile şehirleri, ilçeleri, mahalleler haritada görebilir, illere göre listeleyebilir, uydu görüntüleri ve yol haritalarını inceleyebilirsiniz. Sarıcalar, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. DEKİ SÖYLENCELERE GÖRE HACI BEKTAŞ VELİ: Hacı Bektaş Veli? Ambarcık ve Geçit köyleri de birleştirilip Söğütlü (ki bu ismin verilmesinde benim de katkım vardır) kasabası oluşturulunca her iki köy, isimlerinin yanı sıra o isimlerle birlikte oluşmuş bilgi ve kültürü kaybetmekle karşı karşıya kalmıştır.


Büyükşehir olunca köylerin mahalle durumuna değişmesi yeniden ayrı iki. Türkmenliğinden söz eden bir kişi, Tahtacı olabileceği gibi Çepni, Nalçı, Sıraç, Avşar, Barak vb. Türkmen kavramı her ne kadar Aleviliği çağrıştırıyorsa da Alevi olmayan Türkmenlerin (ve Zazalar gibi çoğunluğu, Kırmançlar gibi bir kısmı Alevi olan diğer etnik grupların) varlığı yadsınmamalıdır. Bir not: Reşi aşiretinin izlerini taşıyan bir takım kültürel unsurlara da bu bölgede rastlanmaktadır.


Yaz aylarındada İstanbul, Mersinden gelenlerle gelenlerle yaz festivalleri yapmaktadırlar. Oğuzlar Oğuz’ların sırası ile boyuna ve manaları ile inançlarından dolayı ongunlarına değindikten sonra, sayısı Oğuz Türk’lerinde yine inançlarına bağlı olarak oldukca sık kullanılan bir sayı olduğunu belirtmektede yarar vardır. Alevi Çalıştayı hükümeti de Alevileri de memnun etti. Akpınar 2-Halep 3-İskenderun 4-Yeniköy 5-Akkuyu 6-Baldıran 7-Kaletepe 8-(keferkale) 9-Samanlı, 10-Murat Paşa 11-Kızılkaya yerlerine yerleşmişlerdir. Türkmen oymakları Türkmen alevi köylerinde birbiriyle akraba olarak, Türk soyundandırlar, geçim yaşam, bir bölüm baskı nedeniyle birbirlerinden uzaklaşmışlardır.


Bölgede şuan da Alevi-Bektaşi kültürüne sahip olan hanelerin yaşadığı yerler genelde Kesmetepe ve Şambayat kasabası, Köseceli, Tetirli, Akkuyu, Akpınar, Beşkoz, Burunçayır, Gümüşlü, Karalar, Konuklu, Çakallı (Çamlıca), Yukarısögütlü gibi köy- lerdir. Narmikan isminin ne zaman ve ne anlamda kullanıldığı bilinmemektedir. Narmikan Kıcık Hacilu nahiyesi Çermik Kariyesi(köyüne)bağlı Dolukuyu. Osmanlı tapu tahrir defterleri sayesinde mümkün olmuştur.


Rişvan Aşireti hakkındaki en eski bilgiler 16.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar