9 Nisan 2020 Perşembe

Siber güvenlik önlemleri

Siber Güvenlik Önlemleri. Bilgisayar teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte bir tehlike daha ortaya çıktı ki bu da siber saldırılardır. Peki, nedir bu siber saldırı ve ne için yapılır?


Siber güvenlik önlemleri

Güvenlik sistemlerine yapılan yoğun saldırılar göz ardı edilemeyecek zararlar vermeye başladı. Bu kapsamda alınması gereken temel önlemler daha güvenli bir sisteme sahip olmanız için gerekli ilk adım olmalıdır. IP video gözetimi de, siber risklerden etkilenir, ancak ağları ve ağa. Bu sistemleri daha kurarken açıkları iyi saptamalı ve siber tehditlere karşı en yüksek güvenlik önlemlerini almak gerekiyor.


Devletlerin birbirlerini siber saldırı ile tehdit ettiği bir dönemde bu alanda yatırımda bulunmamak pek akıl karı gibi görünmüyor. Daha düne kadar sadece birkaç bilgisayar, yazıcı ve sunucudan oluşan ağlar yerine, Nesnelerin İnternet’i (IoT) kavramı ile birlikte kombiden kahve makinesine, arabadan ayakkabıya kadar her nesnenin, her şeyin ağa bağlandığı ağ yapıları ile karşılaşmaya başladık. SİBER GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI. Konuya girmeden evvel, biraz etrafında dolaşmakta fayda var. Yanan Tarihi Otel Küllerinden Doğacak.


Siber güvenlik önlemleri

Buca Belediye Meclisi “Ablasını” unutmadı. Söz konusu siber saldırılar, hemen hemen tüm ülkelerde suç kapsamına alınmıştır. Bu suçlara karşı devletler etkin mücadele yürütmek adına uzun yıllardır farklı alanlarda çalışmalar yürütmektedir. Peki siber güvenlik önlemleri kullanıcıları ve sistemleri nasıl korur?


Bu yalnızca aktarılan bilgileri korumakla kalmaz aynı zamanda kayıplara veya hırsızlığa karşı koruma sağlar. Teknolojiyi lehine kullanmayı bilen insanoğlu teknolojiyi aleyhine de kullanmayı biliyor. BGA Bilgi Güvenliği, stratejik siber güvenlik danışmanlığı ve siber güvenlik eğitimleri ile kurumlara hizmet vermektedir. Son yıl içerisinde ikinci kez hacklenen AMB’nin yeterli güvenlik önlemleri alıp almadığına dair tartışmalar başladı.


Bu sebeple, şirketlerin hangi varlıkları koruyacaklarına, hangi tehditlere karşı savunma geliştireceklerine ve siber güvenlik önlemleri konusunda nereye harcama ve yatırım yapacaklarına ilişkin önceliklerini belirlemesi gerekiyor. Yani her geliştirilmiş güvenlik stratejisine karşı yeni bir güvenlik tehdidiyle karşılaşmak olağandır. Bu yüzden güvenlik önlemleri sürekli güncellenmeli ve denetlenmelidir. Günümüz dünyasında siber tehdit ortamı sürekli olarak değişiyor.


Dolayısıyla alınması gereken siber güvenlik önlemleri nin de eşzamanlı olarak değişmesi gerekiyor. Bu makale kral-ff blog’tan alınmıştır. Yapılan bu araştırmada şirketlerin siber güvenlik önlemlerini fazlalık olarak gördüğü ortaya çıktı. Zaten siber güvenlik önlemlerinin alındığı programların büyük bir bölümü eski.


Ayrıca iş insanlarının 70’i daha çok muhtemel sorunlar için güvenlik. KVKK yayınlandığından beri kurumlar kanunla uyumlu hale gelebilmek için birçok çalışma yapıyor. Lostar’a göre bu çalışma farklı yollardan geçerek mümkün ve bu yollardan bir tanesi içeride tutulan verileri daha güvenli hale getirmek.


Uzamanlar siber tehditlere karşı önlemleri açıkladı. SL, istemci ile sunucu arasındaki trafiği şifreleyerek güvenli haberleşmeyi sağlayan bir güvenlik protokolüdür. Ancak HTTP üzerinden hizmet veren ve HTTPS sayfasına yönlendiren web sitelerinde SSL ile araya girilebilmektedir. Bu yazıda, HTTP üzerinden HTTPS sayfaya yönlendirme yapan web uygulamalarında SSL bağlantısında araya girilme saldırılarından korunma. VPN yani Sanal Özel Ağ teknolojisi kullanılan cihaz ve ağ arasında şifreli bir bağlantı oluşturur.


Bu da sadece özel bir anahtara sahip olan bilgisayar ve. NETSEC Topluluğu yeni etkinliği “Windows Sistemlere Yönelik Saldırılar ve Güvenlik Önlemleri” ana konusu üzerine Nisan tarihinde Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirilecektir. NetSec Ağ ve Bilgi Güvenliği Topluluğu “Windows Sistemlere Yönelik Saldırılar ve Güvenlik Önlemleri”etkinliği için katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.


Kurumlarına doğrudan ya da dolaylı olarak yapılan veya yapılması muhtemel siber saldırılara karşı gerekli önlemleri alma veya aldırma, bu tür olaylara karşı müdahale edebilecek mekanizmayı ve olay kayıt sistemlerini kurma veya kurdurma ve kurumlarının bilgi güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaları yapmak veya. Endüstriyel internet uygulamaları geliştikçe siber güvenlik çözümleri daha çok gündeme geliyor. GE bu alanda yeni güvenlik modelleri ile bu uygulamaların etkin kullanımına destek oluyor.


Cep Telefonlarında Güvenlik Önlemleri. EKS sistemlerindeki güvenlik açıkları, bu kişilere sisteme sızma ve altyapılarla oynama riski oluşturuyor. Akıllı telefonlar, kişisel verilerinizi dışarıya ileten güçlü. Arizon Bilişim Olarak bilgi güvenliği konusunda yaptığımız testlerle siber güvenlik stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur, size karşı karşıya olduğunuz riskleri uygulamalı olarak gösterir ve ihtiyacınız olan güvenlik önlemleri konusunda size yol haritası oluştururuz. Gizli servisler, hackerlar ve suç örgütleri arasındaki işbirliğinin hem devlet sırlarını hem de özel sektörün fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu bilgiyi hedeflediği varsayımıyla siber güvenlik önlemleri arttırılıyor.


Bütün bu siber savaş, siber saldırı söylemi, bu söylemi destekleyen siber kıyamet senaryoları tamamen gerçeklikten kopuk değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar