27 Kasım 2019 Çarşamba

Urlada ne yenir

Manzara izlemeyi seviyorsanız Çeşmealtı’nda Güvendik tepesine doğru çıkın, sessiz ve huzur veriyor. Deniz ürünlerinden Ege otlarına her türlü malzemenin müthiş. Enfes yemeklerinin de bunda payı büyük tabii. Otlu, kıymalı ve patatesli harçlarla hazırlanan ve tül gibi bir hamurun kat kat açılması ile hazırlanan katmeri, İskele Caddesi girişindeki Ünal Kardeşler’de yemenizi tavsiye ediyoruz. Bir zamanlar, yine burada bulunan bir kamptaki eğitim çalışmaları nedeniyle, sıkça gitmek durumunda olduğum bu şirin yörede: ilk aklıma gelenler: Tanju Okan, muhteşem ve tertemiz bir deniz ve yemyeşil ama bir o kadar da konutlarla dolu bir yöre.


Ama yine de biraz öte de ki, Çeşme’den daha sakin ve daha bakir. Peki bu şirin ilçede neler yenir? Fakat bu mahalleler arasında otellerin, pansiyonların ve diğer konaklama birimlerinin olduğu mahalle genel olarak Denizli ve İçmeler mahallesi oluyor. Ata Balık Pişiricisi ise “Denizin esintisini yüzünüzde, yemeklerin tadını. Katmer burada tuzlu bir hamurişinin adı.


Mehmet Yaşin hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. Urla’da nerede, ne yenir? Tag Archives: urlada ne yenir.


Yaşanmışlığın sokaklarda hissedildiği, M. Kısa süre sonra sizlerle. Biz de İzmir’in hangi yemeği meşhur? Enginar tanrıçasının şaşırtan efsanesi ne?


Festivalin enginarlısı mı olurmuş? Fransız Şarabı – “Benim Babam Senin Babanı Döver” #128539; Şarabın dünya çapında başkenti sayılan Fransa’ya bile şarapçılık buradan ithal edilmiş! Her yanı bir cennettir İzmir’in. Tatilimizin üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına rağmen aklımızdan çıkmayan Lezzet Durakları ‘ndan biri olan Dost Pide Ilıca ‘yı anlatacağız bu yazımızda sizlere.


Urlada ne yenir

Ilıca tatilimizde konakladığımız Ilıca Otel ile ilgili paylaşımımızı, hemen hemen her gün gittiğimiz Reyhan Pastanesi ‘ni ve sıcak yaz günlerinde serinlemek için yolunu tuttuğumuz. Bu yıl tatil için Datça’ya gitmeyi planlarken çok ani bir kararla rotayı Çeşme’ye çevirdik son anda. Uzun süredir gezi yazısı yazmıyordum, bu tatil için de yazmayı planlamıyordum aslında. Ne var ki tatil boyunca internette Çeşmeyle ilgili yeterli bilgi olmadığını gördüm üzülerek.


Foça bu ülkede mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Alaçatı son bir kaç yılın popular ötesi tatil mekanı. Türkiye’nin en iyi dondurmacıları arasında ilk 10’da yer alıyor ve aynı zamanda Çeşme’nin en iyi dondurmacısı Rumeli Pastanesi‘nin dondurmalarından yemeden dönmeyin.


Urlada ne yenir

Caddesindeki Çeşme’nin ünlü pidecisi Dost Pide‘nin incecik ve çıtır pidelerini mutlaka denemelisiniz. Odalarda televizyon ve merkezi uydu sistemi, buzdolabı ve saat sıcak su bulunmaktadır. Sahilde balık ve kahvaltı olarak yanyana iki mekan una kardeşler.


Hayranı Çok Benzeri Yok. Muhteşem Serpme Kahvaltı. Ege Bölgesi’nin sıcak iklimi nedeniyle kayak sezonun geç başlayıp erken bittiği Bozdağ’a gitmek için en uygun dönem, kar seviyesinin yoğun olduğu aralık ve mart ayları arası olarak belirtiliyor. Mordoğan ve çevresinin balıkçı kasabası olması nedeniyle hemen her mevsim, her çeşit balığın bulunduğu restoranlarda balık keyfini yaşayabilirsiniz. Ege mutfağından zeytinyağlıların tadına bakabilir, mevsiminde gittiğinizde sadece Mordoğan’da yetişen hurma zeytini dalından koparıldığı gibi yiyebilirsiniz.


Alaçatı’nın bazı sokaklarını parsellediğini söyleyebileceğimiz İmren, tatlıları, kurabiyeleri, damla sakızlı ürünleri ve en önemlisi dondurmasıyla uzun kuyruklar oluşturuyor. Limonlu Mereng Cheesecake yemeden ve damla sakızlı Türk kahvesi içmeden dönmemenizi öneririm. Dilerseniz o yazımıza da göz atabilirsiniz. Ormanlardan ağaç kesip, tahta biçip odun satıyorlarmış. Bademler köyünün Tahtacı Alevi olan halkı 19.


Ankara da şirketinden emekli olan, yada biraz paraya kavuşan herkesin, gidip normal değerinin katını ödeyip ev alıp yaşadığı bir yer haline geldi. Tartölet UN-YAĞ-TOZ ŞEKER VE TUZU RONDONUN BIÇAĞINI TAKARAK KARIŞTIRI. Suyuna Portakal Küçük bir tencerede toz şeker, elma suyu ve 2ml suyu kayn.


Pişmeyen Kurabiye Kremayı bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelince bitt. Bergama, Türkiye’nin sahip olduğu en önemli kültür hazinelerinden biri. Ion, Helen, Roma ve Bizans uygarlıklarına ev sahipliği yapan Bergama, yüzyıllar boyu sağlık, kültür ve sanat merkezi olmuştu. Görkemli Pergamon Krallığı’nın da başkentiydi. Antik dönemin önemli sağlık merkezlerinden.


Artık mazeret yok, o İzmir gezilecek, o gevrek ve boyozla güne merhaba denecek! Bilet Sorgula, Otobüs Saatlerini Görüntüle, Bilet Alımını Güvenle Yap. Zeytinlikuyu Plajı: Muğla’nın Milas ilçesine bağlı olan Kıyıkışlacık mevkiinde bulunan Zeytinlikuyu Plajı, en çok ilgi gören plajlar arasındadır. Genel nüfusu az olsa da yaz aylarında nüfus oranı 20.


Urlada ne yenir

Tertemiz bir denizde gün boyu serinlemek bolca dinlenip güneşin tadını çıkartmak Zeytinlikuyu Plajı’nda daha keyifli hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar