21 Kasım 2019 Perşembe

Bir insanın ermeni olduğunu nasıl anlarız

Ben olanı biteni ortaya koyayım, bağlantı var mı yok mu siz karar verin. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek nerede mikrofon görse Kılıçdaroğlu’nun Alevi, annesinin. Ayak izinin kime ait olduğunu nasıl anlarız NEDEN DAĞLARDA Dağlarda genellikle keçiler ve define avcılarının dışında kimse dolaşmaz yani insanların pek sıklıkla dolaşmadıkları bu yerlere eskilerin birşeyler gömmüş olmaları ihtimali ve gömülenin çıkarılmamış olma ihtimali kuvvetlidir. Bir insanın ışığı doğarken ne kadarsa ölünceye kadar o kadar olur!


Bir insanın ermeni olduğunu nasıl anlarız

Bilindiği gibi büyü, insanın bedensel ve ruhsal enerjisi ile oynama ve bu enerji yoğunluğunu değiştirme şeklinde karşımıza çıkan bir olaydır ve bu bağlamda kişinin enerji değişikliğini anlayabilmek için psikolojik duygu durumuna bakmak şarttır. Bazı zamanlar o mezardan bir ateşin çıktığını, ağlama seslerinin geldiğini söylemişlerdi. Birgün arkadaşlarımla o mezarı görmek için gitmiştik. Bu bölümde mutlu bir insanın en genel ve belirli özelliğinden, yani keyifli oluşundan söz edeceğim. Birisinin keyifli olup olmadığını anlamanın belki de en iyi yolu, sofra başındaki davranışlarını incelemektir.


Birbirlerine bakan iki güvercinin anlamı ise, bulundukları yerde gömünün olduğunu ifade etmektedir. Uçan bir güvercin ise, farklı bir işarete yön vermekte olup, gömünün uçtuğu istikamette olduğunu ifade eder. Bir güvercinin Aşk, lütuf, özveri, kutsallık, anne, yükselme, haberci gibi bir çok anlamı vardır.


Bir insanın ermeni olduğunu nasıl anlarız

Cinler, genellikle tek başına kalan ve bünyesi uygun olan, vücudunda açık menfez bulunan insanları korkuturlar. Asr-ı saadette cinler maddi olarak da saldırı yapabiliyordu. Dil ağız bağlama duasından önce, bir insanın üzerinde büyü olduğu nasıl anlarız sorusuna verilecek birçok cevap vardır.


Bazı durumlarda kişi kendisinde bir büyü olduğuna inanmaz ve yasadığı her şeyin bir hayat akışı olduğunu düşünür. Ekranın başında izlerken gözlerime yığılan yaşlara engel olamadım. Yani adam nerden baksan çılgın. Dünya, Amerikan vatandaşı olmak, olamadı, yeşil kart almak için.


Bir insanın ermeni olduğunu nasıl anlarız

Tonynbee’nin editörlüğünü yaptığı Mavi Kitap’a dayandırırlar. Bütün bir Viyana seyahati boyunca kendisinden uzakta duran Madam de Hanska’dan belki bir öpücük koparmış ya da koparamamıştır, yine de içi içine sığmaz. Paris’e böyle bir coşkuyla döner.


Günde fincana varan kahve tüketimi, yorucu seyahatleri ve uzun süredir üretmiyor olmak heyecanı ile elleri titreyip bitkinlikten. Meselâ, yine Güneşi ele alacak olursak, onun G2V şeklinde sınıflandırıldığını, yani G sınıfından bir sarı cüce olduğunu anlarız. O, B, A ve büyük ölçüde F sınıfı) yakıtlarını çok hızlı tüketip bitirerek öldükleri için, çok az bulunurlar ve kısa ömürleri ve kararsız. Yezidilerin de bir çok kıymetli değerleri olduğunu anlarız.


Başka bir görüş: Dirgen bir tarım aletidir. Harman gibi düz bir alan yerde araştırma yapmalısınız. Düz bir kaya varsa tam o noktaya yönelmeli ayrıca diğer farklılıkları da gözden kaçırmamalısınız.


Alkol Probleminiz Olduğunu Nasıl Anlarsınız nedir? Açık bir şekilde dememin nedeni, yazmaya bu süreçte başlamış olmam. Böylece Zebercet’in nasıl bir sürecin içinden çıkarak olduğu noktaya geldiğini anlarız. Demek oluyor ki dil payandalı. Zaten Duman anlatılarının tamamı, öncelikle bu minvalde yükseliyor.


Yazar bunu, bir karakterine “dile Çehov’u katmışız” (s.247) dedirterek, sorunun yalnızca dil olmadığını, ona katılan zenginliğin de önemli olduğunu vurguluyor. Hikâyelerinse dilden sonra geldiğinin altını çiziyor. Bu zaman dilimi bize çok uzun gelse de aslında çok az bir süredir.


Ermeni Soykırımı hakkında devletin resmi. Bu yüzyılın ortalama yılı zaten uykuda geçiyor. Bu örnekten yola çıkarsak zamanın algıya bağlı olduğunu anlarız.


Ama büyük bir ihtimalle yoksulluk ya da Kafkasya’daki savaşlar yüzünden başkent İstanbul’a sığınmıştı. ABD böyle bir yer, Washingtonda senatörlere para yedireceksiniz. Seçim zamanı geldiği zaman, seçim kampanyalarına destek.


Lakin yüzeysel olarak aynı mantığı ifade eder. Benzer işaretleri bire bir aynı yön ve mesafe üzerinde çalışmak doğru olmayacaktır. O zaman anlarız acılarımızın ne kadar aynı olduğunu. Ortak demiyorum bakın, ortak değil çünkü aynı bizim acılarımız. Bir de baktım ki uzaktan iki adam geliyor: birisi ermeni bir kadın, diğeri Dacik bir adam.


Oldukça güçlü karakterler yaratır, romanlar bittikten sonra da uzun bir süre o karakterle yaşar okur. Neyi, niçin yaptığını biliriz, anlarız karakterin. O nedenledir ki le Carré romanları edebi romanlardır aynı zamanda. Son Casus’ ise le Carré romanları içinde bu özellikleri en yoğun şekilde yansıtan bir romandır.


Bunların dışında, küçük ebatta yapılmış koç,boğa veya boynuzlarının işlendiği işaretler kesinlikle gömüyü ifade etmektedir. Aslan ve kartal işaretlerinde olduğu gibi güç,kuvvet anlamındadır. Bu anlamdan yine liderlik vasfı taşıyan üst düzey bir insanın gömüsü olduğunu çıkarabiliriz.


Dersin ki şu dinde şu var bunu anlamak istiyorum ne demek istenmiştir dersin anlarız. Bildiğimiz bir şeyse anlatırız. Amma yok dediğiniz bir şeyi ikide bir öne çıkarıp kendi içsel korkularınızı bastırmaya çalışmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar