4 Ağustos 2020 Salı

Zade soyadları

Azerbaycan’da Rusça EV, EVA, OV, OVA soneki şimdi de soyadları arasındadır. Beyhan Zade mail adresi, Beyhan Zade telefon numarası, Beyhan Zade tc kimlik no, Beyhan Zade hakkında haberler. Beyda Zade web adresi, Beyda Zade mail adresi, Beyda Zade telefon numarası, Beyda Zade tc kimlik no. Zade Tesisleri tüm bitkisel yağları rafine edebilecek kapasitede ve bugün Zade markalı bitkisel yağlar Türkiye’de ve dünyada kıtada 65’ten fazla ülkede güvenle tüketiliyor. Osmanlı döneminde “oğlu” yerine “zade” kullanılmaya başlanmıştır.


Bu süreçte soyadları ya da lakaplar isimlerin önlerinde kullanılmıştır. Son döneme doğru ise Avrupa özentisi ile soyadları isimlerin sonunda kullanılmaya başlanmıştır. Genelde böyle dizilerde filan zenginlerin soyisimleri hep -oğlu, -ler, -lar, -zade gibi eklerle bitiyor. Ama siz illa ki böyle bir soyisim yazmak zorunda değilsiniz tabii isterseniz yazın sonuçta benim sizden istediğiSöylediğinde havalı, karizmatik ve zengin gösterecek soyadı bulmanız.


Zade” Değil “Oğul” “Bin Temel Eser” arasında dili, günümüzün Türkçe’sine çevrilerek tarafımdan hazırlanan “Aşıkpaşaoğlu Tarihi” için yazılan bir tenkit cidden canımı sıktı, Bir ilim ve ihtisas konusu olan böyle bir yazıyı, hiç bir şey bilmeden yazan bir insana cevap vermek mecburiyeti elbette ki can sılacı olacaktı. Buna göre Kürtoğlu, Arnavutoğlu vb. Bizdeki bir haftalık gündemle Norveç bir yıl idare eder. Sanki birileri duymuş olacak ki Norveç.


Zade soyadları

Hane olarak 300’ün üzerindedirler. Azərbaycan tam müstəqil dövlət olsa da, sovetlərin soyadlarımıza hopdurduğu -ov”, -yev” sonluqlarından heç cür xilas ola bilməmişik. A) Oğul ve zade kelimeleri Türkçe ve Farsça da aynı mânâya gelmekle beraber Türkçe de, zade kelimesi zamanla biraz değişik bir mânâ almış, zadelik de bir asalet tevehhüm edilmiştir. Nitekim zade nin çoğulu olan zadegan tamamıyla asilzadeler ve asil sınıf anlamında kullanılmıştır. Sovyetlerde yaşayan Türklerin soyadları yıllardan ve hatta asırlardan beri Rusça bir takı olan “ef, yet, of ” ile söyleniyor diye onları “oğlu” şekline sokmak nasıl bir suç veya ilmî yanlış sayılmazsa Arapça “İbn” veya Farsça “zade” ile söylenen soyadlarını Türkçeleştirmek de kusur değil, aksine millî.


Memura “benim soy ismim Vezirzâde” der. Memur “zade” gibi aidiyetin soy isim olamayacağını söyleyince, o zaman “Veziroğlu” olsun der. Memur, “Osmanlı’da önemli bir memuriyeti ifade eden, dahası lağvedilmiş devletin bir kurumuna atıfta bulunan vezir kelimesinin asla soy isim. Soyumuz-Soyadımız –Karaçayır Mahallesi.


Zade soyadları

ZADE sözünə dönərək, qeyd edim ki, bu, dəyişmiş SADƏ sözü də ola bilər. Yeni nəslin sağlamlığı naminə, hər yapon öz nəslini yeddinci qatına gədər tanımalıdır. Beğendikleri soyadları başkaları tarafından alındığı için ceberut nüfus memurlarca verilen soyadlarını kabul etmek zorunda kalanların ve seçtikleri soyadlarıyla sahip olmadıkları meziyetlere bedavadan konmak isteyenlerin komik hikâyeleri derlense bir mizah şaheserine sahip olurduk. Bu çalışmada Kırım Tatar Türkleri sosyo-kültürel bağlamında kişi adları ve soyadları üzerine yapısal ve semantik bir değerlendirme yapılmaktadır. Anahtar sözcükler: Kırım Tatar Türkleri, kişi adları, isimbilinı.


Emekli öğretmen ve yanı zamanda Araştırmazı Yazar olan rahmetli Cahit Dinçtürk tarafından Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı için hazırladığı “SOYUMUZ-SOYADIMIZ” isimli araştırmasında ad ve soyadları ile lakapları tespit edilen gerçek Boluluların isim soyadlarını yayınlıyoruz. Bolu nüfusuna kayıtlı olan Bolulu vatandaşların hangi. Aynı şekilde sonu -of ya da -ov ile biten Slavca kökenli, -is, -dis, -pulos ve -aki ile biten Yunanca kökenli, -zade ile biten Farsça kökenli ve -mahdumu, -veled ve -bin ile biten Arapça. Soyadlarımızın tarihte saklı hikayeleri Pof. Bazen çocuklara öyle isim veriyorlar ki büyüdüğünde çocuklar bu isimleri layık olmuyor.


Parlamento’nun Kültür Komitesi soyadları için ek öneriyor ama bugün, Azerbaycan vatandaşlarının yüzde 80’inin soyadı ov, ev ekiyle, yüzde 10’unun lı, li, lu, lü ve zade ekleriyle tamamlanıyor” diye belirtti. Kırımlarnıñ zemaneviy adlarında (eñ evelâ soyadlarında) halqımıznıñ ve tilimizniñ uzun-uzadiye ve mürekkep tarihı saqlanılmaqtadır. Naskali, “Soyadı kanunu ile gayrimüslim soyadlarının muhafaza edilmesine izin verilediğine dair yanlış bir algı var. Ermenilerde oğlu anlamına gelen ’yan’ ekine izin verilmediği gibi, ‘zade’ ekine de izin verilmemiş.


Bunun nedeni toplumdaki eşitliği sağlamak, ayrıcalıkları yok etmekti” bilgisini verdi. Güzel bir kapak içinde sunulmuş. Ancak, kapakta, eser adındaki “soyadları” sözcüğü “soyadlar” biçiminde verilmiş). Eserin, iki bin kişinin adları ile ilgili tanıtıcı, ansiklopedik bilgi vermesi, ona araştırmacılar için kılavuzluk niteliği de kazandırmaktadır.


Zade soyadları

Abstract This essay deals with personal names and surnames in the socio-cultural. Kişi adları ve soyadları büyük harfle başlar. Hane, name, zade kelimeleriyle oluşturulan birleşik kelimeler bitişik yazılır. Sayıların ve Bileşik Sözcüklerin Yazılışı (5.


Sınıf) ve daha fazla ders ve çalışma notu, konu özeti. Bazıları ise aile büyüklerinden birinin adına “oğlu” veya “zade” sözcüklerini ekleyerek kendilerine bir aile adı, asalet unvanı oluşturmaya çalışıyorlardı. Ancak çağın gereklerine uymayan bu ad alma yöntemleri kişileri birbirinden ayırt etmeye.


Kuşaktan kuşağa geçen soyadı genellikle babadan oğula geçer. Tersinin olduğu kültürler de mevcuttur. Eskiden soyadı kullanmak zaruri değildi.


Aile adı oğul anlamına gelen zade sözcüğü ile birlikte söylenirdi (Recaizade vb).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar