29 Mayıs 2019 Çarşamba

Gelenek göreneklerimiz örf ve adetlerimiz

RF Örf, içinde yaşadığımız toplum tarafından bizden beklenen diğer insanlara örnek olabilecek tutum ve davranışlar olarak tanımlanabilir. Bu davranışlar bazen çok katı olabilir. Bir milleti oluşturan en önemli değer kültürdür. Peki bu kültürün içinde neleri sayabiliriz?


Yani örf ve adetlerimiz. Bu değerler sistemi,toplumsal yapının durumuna göre giderek özel bir hukuk. RF Örfler, çoğu zaman toplumun katı beklentileri olarak nitelenen birtakım örnek tutum ve davranışlardır.


Dar anlamda ise, kuşaklar boyunca bir toplumun örneğin kutsal yada. Yakınları tarafından kefen hazırlanır. Kara kazanda su ısıtılır.


Gelenek göreneklerimiz örf ve adetlerimiz

RF-ADET-GELENEK-GÖRENEK, NEDİR ? Türklerin de gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Bu yapılar bize o günün, aile ve akrabalık bağlarını, komşuluk ilişkilerini, o günün insanının dünyaya bakış açısını, hayatı algılayış biçimlerini, gelenek görenek örf ve adetlerini anlatır.


Dün okuyunca bir kez daha hatırladım… Aklımda kalanlar vardı ama yine de birçoklarını unutmuşum! Bir toplulukta benimsenmiş ortak alışkanlık ve usullerin tamamına örf denir. Adet ise topluluklar da yerleşmis usul, kaide ve göreneklerdir. Adetlerimiz ile ilgili bilgiler.


Tarih boyunca yıllar yılı nesilden nesle aktarılarak devam eden değerlerimiz ahlaki davranışlar olarak da günlük hayatımızda yaşanmaktadır. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Sizde Kocacık Köyü sitemizin sayesinde örf ve adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz bilgilerini paylaşarak, Kocacık Köyü.


KAYBOLAN ÖRF ADETLERİMİZ. Yaşadığımız hayatın karmaşıklığı içerisinde,önümüzdeki zorlukları aşamamanın verdiği mutsuzluk ve umutsuzluk,insanlarımızı strese sokuyor ,çaresiz kalmak,işsiz kalmak,stresli bir yaşam ile yaşamak! Kesintisiz Bilgi Kaynağınız.


Gelenek göreneklerimiz örf ve adetlerimiz

Yazı öncesi dönemde var olan, ulusların hayal gücüyle yaratılmış, sözlü edebiyat dönemlerinde kuşaktan kuşağa aktarılarak yaygınlaşan ve varlığını günümüzde de sürdüren anonim halk edebiyatı ürünlerinin en yaygınlarındandır. Bizler millet olarak,gelenek ve göreneklerimiz,adetlerimiz,saygı ve sevgi,hoş görü,aldığımız terbiye,inaç,güzel ahlaklı olma,vesaire gibi,yaşamımız boyunca hayatımızda,çok önemli yer tutan,hatta olmazsa olmaz,olarak gördüğümüz,bu değerler,hayat yaşantımızın zorluklarından olsa gerek,her gün biraz daha azalarak,yok. Toplum olarak gelenek ve göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz, milli bayramlarımız ve dini bayramlarımız millet olarak ortak değerlerimizdir. Ancak dünya genelinde tüm milletlerin kabul ettiği ortak günlerde vardır. Ahlaki ve hukuki olarak insanların ortak değerleri vardır.


Gerek sahil gerekse ilçe ve beldelerimizim büyük bir kesiminde görücü usulü ile evlenme unutulmaya yüz tutan adetlerimiz arasındadır. Erkek evinde veya şehir merkezinde salonlarda yapılan düğünlerden bir gece önde kız evinde yapılan kına gecesi gelenekselliğini sürdürmektedir. Parfüm nasıl kullanılmalı ? Yazar Hülya Konu Makyaj. Gelenek ve Göreneklerimiz. Biz genelde burun zevkine göre parfüm seçiyoruz.


Aşağıda halk oyunları ile ilgili kompozisyon yazı kısaca olarak ele alacağız. Selendi nişan ve düğünlerini, sünnetlerini, asker eğlencelerini örf ve adetlerimizi, yaşam felsefemizi sizlerden gelen veya bizlerin çekimini yaptıkları eğlencelerden görüntüler ve videoları bu sayfamızda sizlere sunacağız. ORDU ÖRF ADET GELENEK GÖRENEKLE. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. OSMANİYE ÖRF, ADET, GELENEK VE GÖRENEKLERi Düğün İlk olarak kız evine düğür gidilir.


Cevap olarak durup düşünelim denir. Görenekler Örfteki yapılma zorunluğu, adet ve gelenekteki yapılması gerekli olma özelliği görenekte yapılabşlme özelgş alır. En yalın tanımıyla birşeyi görüle geldiği gibi gerekli ve uygun yöntemleri kapsar.


Ama bunların mutlaka yerine getirilmesini istemez. Ahlaki, milli ve kültürel bir çok değerimizden söz ettikten sonra dünyaya kazandırdığımız değerlere de değindik. Bunlar süreklilik kazandığı. Yararlı olması dileğiyle. Giyeceklerimiz, yiyeceklerimiz, türkülerimiz, düğün törenlerimiz, örf ve adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz, halk oyunlarımız.


Kozköy gelenek ve göreneklerimiz. Hiç bir yerde bulunmayan bir köy sitesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar