15 Mayıs 2019 Çarşamba

Peygamber efendimizin ehlibeyti isimleri

Onu öpmüyorsun da asayı öpmek istiyorsun! Hüseyin’in zürriyetinin Hz. Ev halkı anlamına gelen bu terim İslâm tarihinde Hz. DOĞUMU - AİLESİ - ÇOCUKLUĞU - GENÇLİĞİ.


Peygamber Efendimizin Hz. Annesinin adı Amine,babasının adı ise Abdullah’tır. Bu beş kimseler, Al-i Aba, Penç-i Ali ve Beşler gibi isimlerle de anılırlar. Bunlara sünnette denilmektedir.


Bu hadisler kitap olarak, ilk kez imam Zuhri tarafından düzenlenmiştir. Resûlullah Efendimizin (AS) Mübârek İsimleri ve Mânâları Mevâhib-i Ledünniye isimli kitaptan adedi alınmıştır. Ehl-i Beyti sevmek her mümine farzdır.


Aynı zamanda Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ayşe isimleri bir şahsa veya kabileye has isimler değildi. O zamanda toplumda revaçta olan isimlerdi, imamlar da bu isimleri mana açısından münasip buldukları için çocuklarına koydular. Nitekim Şeyheyn’den (Ebu Bekir ve Ömer) ve Osman’dan önce birçok insan çocuklarına bu isimleri. Kureyş büyükleri, Ebu Talib’in koruması altındaki Hz.


Her biri güzel ahlak numunesi olup, yurdumuzda da sayıları pek çoktur. Ashaptan bir grup, eşsiz rehberlerini yakından görmek, ziyaret etmek istiyorlardı. Ancak durumu, yattığı odaya ehlibeyti dışında kimsenin girip-çıkmasına müsaade etmiyordu. Ulu’l- Azm peygamberlerin isimleri, Ahzab suresinin yedinci ve Şura suresinin on üçüncü.


Resulullah efendimizin isimleri. Manalarıyla beraber yazarsanız memnun olurum. Linkleri Görebilmek için Üye olmanız Gerekmektedir.


Aşağıda yer vereceğim postanın mevzusu birçok sevgili okur arkadaşlarımın da gönderdiği mesajlarla ilgili olduğu için cevabı da İnşaallah onlara da hitap edecektir. Kitabın bir babı Efendimizin (s.a.a) sözlerine ayrılmıştır. Seyyid Razi’nin yazdığı, El-Mecazatü’n- Nebeviyye kitabı. Sınıf Türk Edebiyatı Kitabı Cevapları Tırt Nedir Tırt Ne Demek Tırt Çıkmak Ne Demek Tırt Çıktı Ne Dmek Doğal Yaşam Ortamı Deniz Olan Bir Alg Türünün Diğer Canlılarla Olan Ortak Özellikleri Nelerdir İnce Bağırsak Yapısı ve Görevleri İnce Bağırsağın Yapısı ve Görevleri Kalın Bağırsağın Yapısı ve Görevleri Mayoz Bölünmede Kromozom Sayısı Neden. Her konunun fıkıh, kelam ve tasavvufu ilgilendiren bir boyutu da vardır.


Müslümanlarının gönlünde dini hayat için önem arzeden bir hale gelmiştir. Bir hadisi şerifte Rasûl-i Ekrem Efendimiz: “Ben devirden devire, (nesilden nesile, âileden âileye) seçilerek intikal eden Âdemoğulları soylarının en temizinden naklolundum, sonunda içinde bulunduğum ‘Hâşimoğulları’ âilesinden neş’et. Kul Hakkını ve Telif Yasasını İhlal Edici İçerik Eklenmesi Yasaktır. O hikmetle, etkili nasihatlerle davette bulunmak, ılımlı hareket etmek hususunda en güzel örnekti.


Hamza, peygamberimizin evlatlığı zeyd bin harise, Sa Ebu Ubeyde, peygamberimiz damadı Osman, Talha bin Ubeydullah ilk. Bu dönemde nice mücahi mümin ve kabiliyetli insanlar yetiştirdi. Muhammed (s.a.a) peygamberlik döneminde, sözüyle ve ameliyle bütün insanlığa kurtuluş yolunu gösterdi. Davete ilk icabet edip müslüman olanların isimleri şunlardır. Programda konuşan Kapaklı Cem Vakfı Başkanı İrfan Duman, 21.


Muhammed Bagır (as)’ın Hayatı İmam Muhammed Bagır (as) Hicri kameri 57. Ehlibeyt İmamlarının Beşincisi olan ve Hz. Medine kentinde dünyaya geldi. Bazi Aleviler ,Bektasilarin namaz kilmadigini oruc tutmadigini söylüyor neden diye sordugumda Bektasilerin peygamber efendimizin ve Hz Alininde namaz kilmadigina inaniyorlarmis Hz Ali namaz kilarken öldü biliyorum Bektasiler onada inanmiyormus ne derecede dogru bilmiyorum yardimci olusaniz sevinirim.


Bismillahir-Rahmanir-Rahim. Bu yazimizda rafizi sitelerinin bu konuyla ilgili getirdikleri iddialara cevap vereceğiz. Sıradaki cevabımız ingilizce yayın yapan shiapen isimli rafizi sitesinin: Imam Alinin(a.s) oğullarının isimleri başlıklı yazıya cevaptır Bu makalede Shiapen isimli rafizi sitesi Alinin(r.a) kendi evlatlarina Ebubekr,Ömer,Osman ismini verdiği gerçeğini. Asırlar önce yaşayan peygamberimizin bize Kuranı, İslam ahlakını dosdoğru anlatmak için yaşadıkları ve çektikleri fazlasıyla onu sevmemize, ehli beytini sevmemize yeter de artar bile.


Allah’ı zikretmesi, dua ve Kur’ân okuması müstehaptır. Duayı Arapça okumak şart değildir. Ebu süfyanın karısı hint ebu süfyan oğlu muavi ve muaviyenin oğlu yezid ,işte bu iki aile islam tarihinde birbiriyleriyle savaş yapmıştır. Fatıma’ya (s.a) öğrettiği ve “Hz. Hint denilen kadın peygamberimizin amcası HZ.


HAMZA yı bi kole ile anlaşarak ozellikle Hz. Hasan’ın muhtelif annelerden Hasan, Zey Ömer, Ebü Bekir, Abdurrahman, Talha ve Ubeydullah adında erkek çocuğu olduğuna dair rivayetler vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar