Otoban üzerinden Ankara istikametine doğru ilerlerken yol Kemalpaşa istikametinde sağa dönüyor. Yeşillikler içinde muhteşem bir yer burası. Kemalpaşa – Torbalı yolunun hemen üzerinde konumlanan söz konusu kamp alanı Kayalıkları yoğun bir şekilde görebileceğiniz bir bölgedir.
Hitit kabartması kamp alanı dır. Doğa severler tarafından sık sık ziyaret edilen bu tarihi bölgede kamp alanı bulmanız biraz zordur. Ege kıyılarının en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de kamp yapılacak yerlerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.
Kemalpaşa- Torbalı yolu üzerinde yer alan bu kamp alanı, tamamen bir orman kampıdır. Kemalpaşa, şehirdeki kamp alanlarının birçoğuna ev sahipliği yapıyor. Doğayla iç içe huzurlu bir kamp yapmak isteyenler için vazgeçilmez uğrak noktalarından biridir.
Sadece yılın belli zamanlarında dağ tırmanışı için sporcuların uğrak noktasıdır. Onun dışında köy merkezine yakınlığı ve kamp alanının. Gölpınar ve Boğazkale göletlerinin kıyıları konuklarına dört mevsim kamp imkânı sağlıyor. Nadir bulunan canlı türlerinin yaşam alanı olan göletler, bitki ve kuş gözlemi yönünden zengin bir potansiyele sahip. HİTİT YOLU: GÜNEŞ KURSUNUN İZİNDE.
Altın sarısı başakların rüzgarda dans ettiği tarlaların arasında ilerliyor aracımız. Boz tepelerin eteğindeki tarlalar, geometrik desenler oluşturarak ardı ardına sıralanıyor. Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ömer Bey ‘Çok değil, daha iki ay öncesinde bel hizasına kadar gelen yemyeşil otlarla bezeliydi buralar’ diyor.
Nif Dağı`nda ayrıca su ürünleri yetiştirme tesisi de mevcuttur. Nereleri Gezmek Gerekiyor? Aydos dağı kampına doğru gidiyoruz.
Kemalpaşa - Torbalı karayolu üzerinde hektarlık çam ormanı içindedir. Doğal sit alanı olan Şarlak şelalesi Kadirli – Sumbas ilçeleri sınırında Kadirliye km. Kesiksuyu çayı üzerinde bulunan şelale, Manavgat şelalesinin minyatürü gibidir. Koruma altına alınmış bulunan şellale görüntü güzelliği olan ve piknik yapmaya elverişli alandır.
Uzuncaburç Milli Park alanı içinde Kızkalesinin kuzeyinde Adamkayaların üzerinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı (paftada nolu alan). Ayvacık Köyü, Spil Dağı Milli Parkı’nın içerisinde kalan tek köydür. Diğer yerleşim yerlerinden olan Manisa Merkez, Turgutalp, Kemalpaşa Beşpınar Köyü, Manisa Merkez Karakoca Köyü, Yukarıçobanisa, Sancaklı Çeşmabaşı, Sancaklı Kayadibi, Sancaklı Uzunçınar Beldeleri kısmen miilpark alanı sınırları içine girmektedir.
Hatay Şehri Kamp Alanları Turizm Aktiviteleri, Hatay Şehri Kamp Alanları ile ilgili bilgiler, Hatay Şehri Kamp Alanları aktiviteleri, Hatay Şehri Kamp Alanları hakkında bilmeniz gereken her şey, gezilebilir, görülebilir yerler, Kamp Alanları aktiviteleri fotoğraf, yorumları. Seferihisar, Kuşadası turistik karayolunun 66. Sığacık Limanı mevkiinde bulunan deniz manzaralı dinlenme yeri, tarihi Teos harabelerine de yakındır. Kamp yeri ile günübirlik kullanım için kır gazinosu, piknik masaları, ocaklar, çeşme, WC bulunan Teos-Ekmeksiz Ormaniçi Dinlenme Yeri hektarlık alanda kuruludur. Iste Adana’da bunlardan biri ve sırasıyla Adana’yı tanıyalım.
Kybele kabartması, Anadolu’da Hellenistik Çağa tarihlenen Kybele kabartmalarının en büyüğüdür. Bölgeye has bitki ve hayvan türleri mevcuttur. Kabartması, geçmişte buranın medeniyet kuracak kadar verimli olduğunun bir göstergesiydi.
Vardığımızda hiçbir alanı tercih etmezken iki kamp alanı arasında boşluğa aracımızı çektik. Akşama epey vakit olduğu için havanın da iyi olması vesilesi ile çadır kurma gereği duymadık. Hattuşaş örenyerinin km.
Yakında Sirkeli Höyüğü bulunur. Bunun yanı sıra idari, ticari ve dini yapıların da mevcut olduğu kanıtlanmıştır. Osmaniye’ye km mesafededir. Gölü Kuş Alanı, Mogan Gölü Kuş Alanı,Kızılcahamam Ormanları Kuş Alanı,Kavaklı Dağı Kuş Alanı,İnözü Vadisi Kuş Alanı ve Sarıyar Barajı Kuş Alanı Ankara ili sınırları içinde bulunmaktadır. Ayrıca Beynam Ormanı Kuş Alanı ve Tuz gölü Kuş Alanı da Ankara’da bulunmaktadır.
Bu dağ geçitleri nelerdir diye aklından geçiren meraklıları için sıralayabiliriz Kemalpaşa-Bayındır geçişlerini. Kuzeyden güneye Bozdağlar’ı aşan bu dağ geçitlerinin ilki, en batıda Karabel Geçidi’dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.