30 Aralık 2019 Pazartesi

Izmir kadifekale muhtarı kimdir

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçedeki mahallenin muhtarları ile iftarda bir araya geldi. Başkan Soyer, Muhtarlar Masasını güçlendirerek her muhtarın belediyeye rahatça ulaşıp. Konak Belediyesi Resmi Web Sitesi. KADİFEKALE’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ.


CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Acarbay, Ata Albayrak’ın dostları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, belediye bürokratları, sporcular ve spor adamlarının katılımıyla gerçekleşti. Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati. Muhtarın Sesi sayfamızda bugün sizler için Buca nın Barış Mahallesi ndeyiz.


Mahallemizin muhtarı bu görevi altı dönemdir sürdüren Gürcan Bucalılar. Barış Mahallesi, konum ve yerleşim açısından Buca nın güzel mahallelerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Sadece askerlerin anıları vardır, cephede savaşanların. Okulun Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Okul Müdürü Mustafa Şahin, Kadifekale Muhtarı Güven Akan, Okul Müdürleri, Öğrenci Velileri ve yakınları katıldı. CHP’den aday adayı olan GÖK “İZMİR DEMEK BARIŞ, HUZUR, REFAH, DEMEK ” sloganı ile “Bayraklıya hizmet için varım” dedi.


CHP de aktif siyaset yapan GÖK “Bilgi birikimim ve siyasi deneyimimle CHP’den Bayraklı Belediye Başkanlığı için adayım” dedi. Urla yarımadasının başlangıç noktasında kurulan İlçe Merkezi İzmir’e km uzaklıktadır. Hasan Baykal (Türkiye Muhtarlar Derneği İzmir Şube Başkanı ve Mithatpaşa Mahalle Muhtarı):Saat Kulesi ve Kadifekale İzmir’in simgeleri. Ama Kadifekale yüzyıllardır ayakta duruyor ve kentin gerçek bir simgesi.


STANBUL, (DHA)- Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Doç. Işın Çelebi’nin ‘Soruda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ adlı yeni kitabı raflardaki yerini aldı. Altınbaş Üniversitesi Yayınları, ‘Soruda’ başlıklı yayınlar serisine yeni bir kitap daha ekledi. Hasan Köktaş: Büyümek için 2milyar dolarlık enerji yatırımı lazım! Bu dönemde de 1köyümüze tek tek ulaşarak acil ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.


Epeyce de yol aldık” dedi. Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. MİLLET İTTİFAKI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNÇ SOYER’İN BASIN BÜLTENİ. Teker Mahallesi Muhtarı olan amcası Veysi Toprak, teröristlere lanet yağdırarak, Halit peygamber mertebesine ulaştı.


Buca katliamı unutmadı: demokrasi şehitlerinin anısına… yıl önce Sivas’ta katledilen demokrasi şehitleri anısına yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal parkı adına yakışır hale getirilerek içerisinde yeni muhtarlık ofisi ile birlikte hizmete açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yıl boyunca kente birlikte hizmet edeceği muhtarlar ile kahvaltıda bir araya geldi. Dünyada eşi bulunmaz güzel yurdumun gezip gördüğüm yerlerini göresim geldi. Tekirdağ’da kadim dost Hasan Akarsu’yu, Kırklareli merkezinde akşamları serana çıkılan ana caddeyi göresim geldi.


Arkeolojik ve Kentsel Sit alanı içinde yer alan Kadifekale’deki kamulaştırma bölgesinin, Kurul tarafından onaylı planda “Kültürel Tesis Alanı” olarak yer aldığından, konut ya da ticari yapılanmanın söz konusu olmayacağını açıkladı. Yargı süreci devam eden bazı evlerin yıkımı için karar beklenirken, arkeologlardan önce. Osmanlıyı Türkleştiren Batı bugün neden tekrar Osmanlılaştırmaktadır? Köye zamanında karakol komutanı gelmiş, o gelecek diye de halk meydanda sofra kurmuş. Köyün imamı, muhtarı, köylüler hep beraber sofraya geçmişler ama yemeğe başlamadan önce komutan, onu zehirleyeceklerinden endişe ederek imama dönüp “Bu yemeği önce sen ye” demiş.


Birden ilkilerek gözleri fal taşı gibi açıldı pür dikkat sordu “Basmane, Karamanlar, Alsancak, Eski İzmir. Kadifekale, Asansör, Pasaport, Balıkhane, Telgırafhane, Agora, Kadifekale gibi muhitlerin harebe halleri imar edildi mi, yapılmış mı? Ankara Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, İzmir Doğa Tarihi Müzesi, Paris İnsanlık Tarihi Enstitüsü, Fransa’dan CNRS ve Türkiye’den TÜBİTAK ve Pernod-Ricard şirketinin işbirliğiyle Anadolu’daki insan yaşamının izlerinin sürüldüğü çalışmalar Anadolu’nun tarih öncesiyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşması.


Acısu köyü muhtarı Mustafa Sürücü ise ortaya çıkarılan tarihi eserlerin kendilerini memnun ettiğini bildirerek, Tümülüsler şimdiden yoğun ilgi var dedi. Eşim Nuran da kızından ayrı olmanın acısını beş yıl boyunca içinde taşıdı hep. Ezgim de… Onlar için kızım Eylem’le kavuşma zamanı gelmişti nihayet.


En yakın tarihe İzmir’e uçak biletlerini almıştım bile. Onları havaalanından İzmir’e yolcu ederken, Nuran’ın eline bir zarf tutuşturdum. Olağan Büyük Kurultayı gergin başladı.


Ahmet Reis Yılmaz taraftarları salona girerken kısa süreli bir arbede çıktı. Savaşarak, Alsancak istikametinden İzmir’e girerler. Konak’ta Hükümet Konağının balkonunda asılı olan Yunan bayrağını Yüzbaşı Şerafettin Bey bizzat indirir.


Sarıkışla ve Kadifekale’ye de bayrak çekilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar