17 Ekim 2019 Perşembe

Arkadaş seçimi

Arkadaş seçimi

Yalnız yaşamak hayatın içindeki sosyal paylaşımlardan yararlanmamak artık tarih hatta artık çağdışı tercih oldu. Bir dostunuzun bir sevdiğinizin hatta bir arkadaşınızın olması yalnız kalmaktan bin kere daha evladır. Kötü arkadaş, şeytandan ve nefisten daha zararlıdır. Altı Yıl: Bilindiği gibi çocuklar temel bilgileri ve ilk eğitimlerini ailelerinin yanında alırlar. Yaşamın özellikle ilk yılı pek çok yönden çok önemlidir.


Sâdî-i Şîrâzî, Kur’ân-ı Kerîm’deki Ashâb-ı Kehf kıssasını misal gösterdikten sonra şöyle der: “Bir kelp, sâlihlere bekçilik ettiği için sâdıklaştı ve Kur’ânî bir ifâde kazandı. Hatta insan, bulunduğu arkadaş ortamı içerisindeki yerine göre değer kazanır veya kaybeder. Fakat, yanlış bir arkadaş seçimi size çok fazla zarar verebilir.


Bu nedenle arkadaş seçimi nde çok dikkatli olmak gereklidir. Peki, iyi bir arkadaş nasıl olmalıdır? Aklı ve ruhî yönlendirmede hususi arkadaşlığın büyük bir payı olduğu gibi, milletlerin ilerleme veya geri kalma ala­nında, huzur veya huzursuzluğa düşmesinde de önemli ne­ticeler vardır. Doğru arkadaş seçimi de bu becerilerden biridir. Size Ayetleri İnkar Ediyor ve Deli Diyorlar Cevabınız Nedir?


Kadir Mısıroğlu - Duration: 14:28. ARKADAŞ SEÇİMİ Herkesten arkadaş olmaz, Rastgele sırdaş bulunmaz. Başta oyun oynamak olmak üzere ders çalışmak, eğlenmek, sorunlarını paylaşmak v. Yani kısacası arkadaşlar bir insanın hayatının en önemli bir parçasıdır. Cenab-ı Allah Bize Kur’an’da nediyor, ne mesaj.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamız. Arkadaş var senin için, Dünyalarla savaşır. Bir bayan ve bir erkek arkadaş olarak tatile giderseniz, ne kadar zorlasanız da arada bazı sorunlar olabilir.


Arkadaş seçimi

Bu sebeplerden dolayı bazen ilişkilerimizde doğru erkeği bulamadığımız için kendimizi kaybediyor, yıllarımızı heba ediyoruz. Doğru kişiyi bulmanın birkaç püf noktası var. Doğru erkek arkadaş seçimi yapmak için, uygulamanız ve dikkat etmeniz gereken konulara tek tek yer vereceğiz.


Kiminle arkadaşlık yapıyorsunuz ona bakın. O yüzden arkadaş seçimi yaparken dikkatli. Ancak arkadaş seçimi hayatın olağan akışı ile olmaz.


Genellikle mahalleden, okuldan ya da iş yerinden arkadaşlar ediniriz. Bazıları ile çok samimi olurken bazıları ile az samimi oluruz. Resmiyette adı-soyadı Duran Saçmalı’dır. Akşehir Yatılı Öğretmen Okulu ve Marmara Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.


Sevgili dostlar, bildiğiniz üzre gerek arkadaşlık, gerekse dostluk, her canlı arasında olduğu gibi biz insanlar arasında da çok önemlidir. Değerli okurlar, Bu günki yazımda yine dostluk ve arkadaşlıktan bahsedeceğim! Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.


Kişi dostunun ahlakı ve dini üzere olur,insanla arkadaşlık ve dostluk edilmez,Sohbet ettiği ve arkadaş olduğu kimsenin malından ve mevkiinden istifade,Ahmak ve bilgisizle arkadaş olma. Aman kendini ondan koru. Vee arkadaş seçimi ebeveynleri en çok endişelendiren büyük sorunlardan biridir. Ebeveynler, çocuklarının yanlış arkadaşlıklar kurmasından korktukları için aşırı korumacı davranabiliyorlar.


Buraya kadar arkadaş seçiminde çocuğuna çok müdahaleci olmayan ailelerin okulla birlikte sınırlar çizmeye başladığını vurgulayan Gümüşel, ailelerin çocuğunun istenilen kişiyle, izin verdiği ölçüde birlikte olmasını istediğini de sözlerine ekledi. Aynı ortamı paylaşan insanların ahlaken de birbirlerine benzemeleri doğaldır. Kişilerin aile, kabile bağları ötesinde çok az bağı vardı. Bahçesi tarafından yazılan gönderiler. Bu bakımdan ahlak sahibi bir Müslüman kiminle arkadaş olduğuna dikkat etmelidir.


Dini ve diyaneti hususunda kendisine bir şey öğrete­bileceğin bir arkadaş. Dinin ve diyanetin hususunda kendisinden bir şey öğ­renebileceğin bir arkadaş. Kişi, Arkadışının Dini Üzeredir. Herkes, fıtratına uyan kimselerle anlaşır, kaynaşır ve hayatı paylaşır.


Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu sözü meşhurdur. Barbie buluşmak isteyen arkadaşlara ufak sınavdan geçireceksiniz. Bu konuda Barbie kendi özelliklerini sosyal medyadaki sayfada yayınlamış olacak ve arkadaşlar onlara göre hazırlıklarını yapacaksınız. Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde verilen konferansta konuşan Özmen, arkadaş seçiminin başarıda en önemli etkenlerden biri olduğunu belirterek, öğrencilerin başarı yolunda başarıya inanmış arkadaşlarla ilerlemeleri gerektiğini.


Ebeveynlerin çocuklarına ilişkin yaşadıkları kaygıların başında “çocuklarının yanlış arkadaşlıklar kurma ihtimali” gelmektedir. Ebeveyn, bu kaygısının etkisiyle çocuğunun arkadaş seçimi konusunda. Ayrıca Sivas’ta okulda 5öğrenciye “güvenli arkadaş seçimi ve zararlı alışkanlıklar” konularında seminer verildi.


Bu çalışma kapsamında 2konut ziyaret edilerek konut sahipleri hırsızlık vakaları karşısında almaları gereken tedbirler konusunda bilgilendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar