3 Temmuz 2018 Salı

Önemli buluşlar yapmış türk bilginleri

Aynı şekilde İslam’ın yayılmasında da İslam Bilginleri önemli rol oynamıştır. Türk-İslam Bilginleri dünyadaki pek çok gelişimin temelini atmıştır. Harezmî döneminde yaşayan Abdülhamit İbn Türk’ün özellikle ikinci dereceden denklemler üzerindeki çalışmaları çok önemlidir. Biruni: 9yılında Özbekistan’da doğmuştur. Matematik bilimleriyle uğraşan bir alimin ailesinde evlatlık olarak yetişmiştir.


Bu bilginlerden bazıları şu şekildedir: Abdülhamid İbn Türk: İslam dünyasında ilk cebir kitapla­rından birinin. HayyaMatematik, astronomi, edebiyat alanında eserler ortaya koymuştur. Celali takvimini hazırlamıştır. Eğitim ve öğretimi bu ailenin yanında sürdürmüştür.


Cevap: Cabir bin Hayyam. Tıp, astronomi, fizik, coğrafya, kimya eserleri bulunmaktadır. Arapa bilim adamı olup, frekans dediğimiz analizini bulan kişidir. Altının eritilmesinde kullanılan Kral Suyu’nu bulmuştur. Simyacılığın babası olarak bilinir.


Farabi : ( 8- 9) Ses olayını ilk defa fiziki yönden ele alıp açıklayıp izah getiren ilk bilgindir. Sponsorlu Bağlantılar 6. Son zamanlarda bilim alanındaki gelişmelerden dikkatinizi çeken birini arkadaşlarınıza anlatınız. NEMLİ BULUŞLAR YAPMIŞ TÜRK-İSLAM BİLGİNLERİ.


Felsefenin yanı sıra pek çok alanda eserler yazmıştır. Zeno, varlığın birliğini kabul ettirmek için, haklı olarak ün yapmış kanıtlarıyla, hareketin olanaksızlığını göstermeye çalıştı. Zeno’nun paradoksları üzerine her çağın en büyük bilginleri kafa yormuşlardır.


Olmayan ergi yöntemi çok erken bir tarihte bu paradokslara parlak bir biçimde uygulanmıştır. Fermi, indüklenen radyoaktiflikte önemli buluşlar yaptı. Nükleer reaktörün mucidi olarak kabul edilir. Atom bombasını icat etti. Oppenheimer, Japonya’ya atılan ilk atom bombasını yapan Manhattan projesinden sorumluydu.


Havanın Varlığını Gösteren İki Örnek. Asıl adı Mehmet Tongay dır. Tarih, coğrafya, bibliyografya ile ilgili çalışmalar yapmış Türk-Osmanlı bilim adamı ve aydını. Ayrıca matematik ve tarih konularında kitaplar da yazmış çok yönlü bir bilgindir.


Piri Reis yapmış olduğu seferlerdeki gözlemlerinden ve deneyimlerinden yola çıkarak tarihteki İlk Dünya Haritasını çizmiştir. Türk ve İslam Matematikçileri. YORUM YOK, GÖRMEK GEREKİYOR. TÜRK BİLİM ADAMLARININ HAYATLARI, ÇALIŞMALARI, BULUŞLARI VE DALLARI.


HAZIRLIK ÇALIŞ MALARI 1. Euler, kalkülüs, topoloji, sayılar teorisi, analiz ve graf teorisi konularında çok sayıda çalışma yapmış ve günümüz matematiğine uzanan yolların en önemli köşe taşlarını döşemiştir. Günümüzde insanlar yaşantısını etkileyen en önemli etkenlerden biriside içimizde yaşamış insanlardan bazılarını farklı düşünerek hayata farklı bir açıdan bakmalarıdır. Nöroloji ve psikoloji alanlarında da çalışmalar yapmış olan Ali Bin Abbas, Kitab el-Maliki adlı eserinde beynin nöroanatomisi,nörobiyolojisi,nöropsikolojisini tanımlamış ve çeşitli akli bozuklukları,uyku hastalıklarını,amnezi(hafıza kaybı)yi,hipokondriyayı,koma hali,sıcak ve soğuk menenjitleri,aşk hastalıklarını.


Türk İslam bilginleri hakkında yaptığınız araştırma sonucu elde ettiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız. CEVAP: Cezeri, Artuklular döneminde yaşamış bilim adamlarından biridir. Sibernetik biliminin kurucusudur.


Bu bilim denge kurma, haberleşme ve ayarlama konularını içerir. Listede bilim dalları olarak Formal bilimler, Fiziksel bilimler, Yaşam bilimleri, Sosyal bilimler, Uygulamalı bilimler ve Disiplinler arası bilimler esas alınmıştır. Müslüman bilim insanlarını kapsamaktadır. Batılıların yaptığı her şey iyi ve doğrudur” mantığı toplumda genel kabul görmüş.


Halbuki çok sayıda Türk İslâm bilgini, bugün modern dünyada var olan ve çoğumuzun kullandığı teknolojik yeniliklerin ata babasıdır. Endülüs İslâm medeniyeti sona erdiğinde İslâm bilginlerine ait yüzbinlerce yazma kitap. A DAN Z YE BÜTÜN ÜNLÜ BİLİM ADAMLARI VE DALLARI:.


Tarih boyunca bilim ve teknolojiye katkısı olan Türk bilim adamları, astronomi, tıp, matematik ve mantık alanında sayısız eser kazandırdılar. NLÜ TÜRK MATEMATİKÇİLERİ ve BİLİM ADAMLARI KİMLERDİR - Matematik Alanında Yapılan Önemli Buluşlar Hakkinda. Boş zamanını kitap okumak ve bilginlerle ilmi konular üzerinde konuşmakla geçirirdi.


Tüm bilginleri yöresinde toplamıştı. Uluğ Bey, dikkatlice okuduğu kitabı kelimesi kelimesine hatırında tutacak kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar