15 Ocak 2020 Çarşamba

2 Dakikalık konuşma metni ingilizce

Aşağıda konularına göre ayrılmış başlıklar için bağlantılar yer almaktadır. Yeni başlıklar her gün eklenmektedir. Aklımda şu anda haftalık bir kurs planı var. Her hafta ders olacak. Tüm blinki (1-dakikalık parçayı) tamamen anlar şekilde 2-defa dinle ve yeni blinke geç.


Yeni kitaba geç ve yukarıdaki adımları tekrarla. Bu alıştırmayı yaptığın zaman duyduğunu anlama bencerin gittikçe ilerleyecek. Duyduklarını anlayabilme kısmı İngilizce öğrenirken yavaş gelişen bir kısım. Sevgili dinleyiciler, Ben size bugün bu ülkeyi kuran bu ülkenin bugünlere gelmesinde büyük payı olan Mustafa Kemal’den bahsetmek istiyorum.


Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yaklaşık bir asır önce canları ve her şeyleri pahasına kurdukları bu güzel ülke onlara çok şey borçludur. Bu sayfa şimdilik genel ve sınırlı sayıda çalışma içermektedir. Bu nedenle Metni karışık oku seçeneğini kullanın. Bu şekilde aynı metni farklı kelime sıralamalarıyla okutarak farklı metinlerle çalışmış olursunuz.


Bu sayfada çalışırken amacınız her zaman hızlanmak olmalıdır. Yabancı ve Türk Öğretmenlerden Online İngilizce Dersleri. Daha önce belirlenmiş saatlerde saat boyunca,yabancı ve Türk İngilizce öğretmenleriyle İngilizce konuşma,okuma ve pratik yapma fırsatı. KONUŞMA METNİ HAZIRLANMASI ve ETKİLİ SUNUM Bir dinleyici topluluğu karşısında hazırlıklı olarak yapılacak konuşma için bir metin hazırlarken ve konuşma yaparken dikkat edilecek noktalar.


Simone Kaslowski - E-Ticaretin Gelişimi,. Okuma Metni (DEAD MAN’S ISLAND) How to Get out of Jury Duty (Seviye 60) The Man Who Loved Women (Seviye 59). Aday Veli ve Öğrenci Aydınlatma Metni İngilizce Dersi Tema Sunumları. Alınan notlar, yararlanılacak kaynaklar, konuşma planına göre sıralanmalıdır.


Hatip, konuşma metni ayrıntılı ve ciddi biçimde hazırlanırken dinleyenlerin beklentilerini göz ardı etmez. Metni uzunluğunu minimumda tutun – asla sadece görsel araçlar üzerindeki metni okumayın. Topluluk önünde (İngilizce) konuşma yapmak bir çok insanın en büyük korkuları arasındadır.


Pek çok insan, sadece İngilizce bir sunum yapacaklarını. Sizinle aynı İngilizce seviyesine sahip başka bir katılımcı ile oluşan sınıfta aldığınız eğitimdir. Belirlenecek ortan gün ve saatte Birebir İngilizce şubelerine gelir, partnerinizle birlikte eğitimlere katılırsınız. Eğitim programı her iki kişinin müsaitliğine göre düzenlenir.


Ipod ya da MPçalar kullanın. Alttaki metni sesli okuyun ve kendi agzinizdan cikani bir dinleyin! Ancak konuşma dili olarak İngilizceye geldiğimizde işin rengi biraz değişir. SUNUCU şimdi siz kıymetli misafirlerimizi hep birlikte Atatürk ve Türk büyükleri için bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından istiklal marşımızı okumaya davet ediyorum.


NGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ. Bayrakla ilgili konuşma metni. Daha sonra katılımcıya aynı konuya ilişkin farklı açıları barındıran ve ek bilgi veren dakikalık bir konuşma dinletilir. Eğer YDS,IELTS,TOEFL,ESL,Proficiency gibi İngilizce sınavlarına hazırlanıyorsanız lütfen bu uyarıyı okuyun.


Buradaki ders içerikleri sınavlar için tamamen uygun değildir. Ancak destekleyici,yardımcı bir kaynak olarak kullanılabilir. Gasabamız Hal Müdürünün gızı.


Konuşma Konuları sayfasıdır. Biçki dikiş gursu mezunu, yaşında Göfteci Ali’nin gızı. Muncurukların Sarı Naciye’nin gızı. Listening (Dinleme) Bölümünde ise sınava girenlere – tane konuşma metni dinletildikten sonra her metin için soru sorularak cevaplanması istenmektedir.


Metni tamamladıktan sonra içeriğinizi yüksek sesle sunun ve bunu yaparken metni revize edin. Sunum metni dışında kendiniz için madde madde ayırdığınız (bullet points) bir liste. Kasım Atatürk Haftası İçin Dakikalık Siren Sesi ve İstiklal Marşı İndir.


Dakikalık siren ve ardından İstiklal Marşı başlıyor ) Eklenme Tarihi : 12. Sınav Konuları: Çeşitli görsel ve işitsel materyallerden yararlanarak konuşma yapma. Birikimlerden, anılardan yararlanarak konuşma yapma.


Okuduğu bir kitabı, izlediği bir tiyatro eserini ya da filmi değerlendiren konuşma yapma. CPE hazırlık programlarında genel İngilizce eğitimlerinden farklı olarak, sadece o sınava yönelik eğitimlere odaklanılmaktadır. Sınav gözetmeniyle günlük konuşma (diyalog), ortalama dakika. BölüAkademik bir konu ile ilgili dakika konuşma (monolog), ortalama dakika. Ayna karşısında taslağınızı veya metninizi önünüze alarak gün içinde 2-kere 30’ar dakikalık pratikler yapmaya başlayın.


Bunun için İngilizce bilen birisinden destek almanız elbette iyi olur, ancak şart değil. Benim başvurduğum iki yöntem var. Birincisi elbette herkesin bildiği yöntem olan sesli okuma yapmak, İngilizce kitap olur veya elinizin altında internet varken BBC, CNN tarzı bir haber sitesi olur, açın 1-sayfalık bir İngilizce metni sesli okuyun.


Bir sunum gerçekleştiriyorsanız, dinleyicileri sadece bilgilendirmek dışında bir amacınız var demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar