Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. VPN, bağlantınızı güvenli hale getirir ve herhangi bir ağa bağlanırken sizin bağlantınızı şifreler ve kimliğinizin bulunamamasını sağlar. Aynı zamanda ülkenizdeki yasaklı sitelere. Vpn ingilizce bir kısaltmadır ve sanal özel ağ anlamına gelen virtual private network kelime öbeğinin baş harflerinden oluşmaktadır.
En genel haliyle hayatımıza yeni giren bu kavram sizleri olmadığınız bir bölgenin ağına uzaktan bağlama anlamına gelmektedir. Basit bir çalışma yöntemi vardır. Bu şekilde sunucu, çeşitli web sitelerine erişmek için güvenli.
Ben bu yazıda anlatım için Amerika’daki bir server üzerinde deneme yaptım. Yazılımın Server (Sunucu) ve Client (İstemci) tarafı bulunmaktadır. VPN’ler daha sık kullanılmaya başlamıştır. Domain Controller (DC) olan makinaya gidip Active Directory Users and Computers panelinden bağlanacak olan kullanıcıyı seçip,. DNS (Domain Name System) Çoğu kullanıcı DNS kullandığında verilerinin gizli yada engelleri aştığını zanneder fakat bu doğru bir düşünce değildir.
Bilgisayarlar kendi aralarında internet ağı ile birbirine bağlıdır ve ip adresleri ile. No olarak ayarlanmalıdır: Should client Internet traffic be routed through the VPN? Yes olarak ayarlanmalıdır.
Herhangi bir DNS sızıntısını önlemek için DNS çözümleyici ayarlarını değiştirin. Web barındırma söz konusu olduğunda karşımıza birçok farklı seçenek çıkabilir. Her bir seçeneğin kendine has faydaları, özellikleri ve zorlukları vardır. Bu yazımızda, web sitenize ait tüm dosyaları ve verileri paylaşımsız (dedicated) bir sunucu gibi görünecek ve hissedilecek şekilde yapılandırılmış web alanında saklamanıza olanak tanıyan sanal özel sunucuya. Windows bilgisayarınız ile bir sanal özel ağa (VPN) bağlanabilirsiniz.
Sizlerin önerileri nedir, şimdiden tavsiyem için teşekkür ederim. Proxy sunucuları, web tarayıcıları gibi vekil araçlarla gerçek sunucu arasındaki iletişim gerçekleştiği sunucudur. Ziyaretçi ulaşmak istediği site için öncelikle Proxy sunucusuna başvurur, ardından Proxy sunucusu üzerinden asıl sunucuya ulaşır. Bu sayede engelli tüm sitelere erişim. VPN, Sanal Özel Ağ’ın kısaltmasıdır.
Bir VPN’i web’in iki kısmı arasında güvenli bir tünel olarak düşünmek en kolay yoldur. Mantık olarak bilgisayar çıkış ip adresiniz, genellikle yurt dışı bir bilgisayar üzerinden internete çıkış yaparak o bilgisayarın ip adresi üzerinden ineternet erişimi sağlaması işlemidir. Daha hızlı bağlantı için gerçek zamanlı sunucu yükü belirteçlerini kontrol edin.
Etiketler: Virtual Private Server, vpn avantajları, vpn nedir, vpn server nedir , vpn sunucu nedir. Diğer Açıklayıcı ve Yasal Hakları İletişim Kısmından Bulabilirsiniz. VPN Nedir, Nasıl Çalışır? Ne işe yarar gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. En basit ve anlaşılır haliyle internet üzerinde kurulu bilgisayarlardan oluşturulan sanal bir bağlantıdır.
Ancak burada bir server’a bağlanmanız gerekir. Bazı firmalar bu hizmeti ücretsiz verirler. Yani siz bir siteye girmeden önce, bu firmanın bilgisayarına bağlanırsınız, buradan da internete girersiniz. Dışarıdan bakan bir göz, bağlandığınız.
Bilgisayarınız üzerinde sanal ağ oluşturarak, internete dış ülkeler üzerinden girmenizi sağlar. Vpn Programları siz ve karşı taraftaki sunucu ile aranızda bir köprü oluştururlar. Halbuki bu yanlış bir değerlendirme. Birincisi kullanıcı tarafı, ikincisi sunucu tarafı.
Fastest Server (En hızlı server) seçebilirsiniz. Ardından Connect butonuna tıklayın ve programın sunucuya bağlanmasını bekleyin. Remote Access Service nedir, nasıl çalışır?
Oluşturduğunuz bu sanal ağ sayesinde hem daha güvenli bir internet bağlantısına sahip olacaksınız hemde bütün yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz. Adettendir, konuya vari bir şekilde giriş yapalım. Türkçe karşılığını ise Kişiye Özel Sanal Ağ şeklinde ifade edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.