2 Haziran 2020 Salı

Kimsesiz kalmamak için dua

Kimsesiz kaldığını,yalnızlıktan sıkıldığını söyleyen birine Peygamber Efendimiz (sav) şöyle demesini tavsiye etmiştir : Sübhane’l meliki’l kuddüs ;rabbi’l melaiketi ve’r-ruh ,cellelte’s-semavati ve’l arda bi’l izzeti ve’l ceberüt. Meleklerin ve ruh’un Rabbi,Melik ve. Yanlızlıktan Kurtulmak İçin Dua. Etiket: yanlız kalmamak için dua.


Her şey gibi, kendine ait bir yaz da bitmek üzere. Evde oturmalar, kar yağsın diye dua etmeler, renkli battaniyelere sarınıp kadeh tokuşturmalar ha başladı ha başlayacak. Yaz için stoklanan kitapların da sonu gelmek üzere.


Tagged en etkili yanlızlık duası etkili yanlıztan kurtulma duası tek kalan için okunacak dua yanlız kalmamak için dua yanlız olanlar için dua yanlız olmaktan kurtulmak için yanlızlık duas. Sessizce karanlık mezarda sonsuz karanlıkta dirilme anında, uykuda karanlıkta kalmamak için kalk, diril ölürken dirilmenin anında bin defa dirilmek, bin defa nura bürünmek için kalk, kalbinin kısılmış duymayan sesini aç, kalbin nur deryasında yüzsün, kalbinin ebedi mutluluğa koşsun, alnın secdeye değsin, binlerce kez diril, ölüm yanında yok olsun varlığını. Avrupa’ya kaçak yollardan giriş yaparken Ege Denizi’nde boğularak yaşamını yitiren kimsesiz mülteciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğançay Mezarlığı’nda oluşturulan 4numaralı adada toprağa veriliyor.


Meselenin önemini vurgulamak gibi önemli bir amaç güdülmektedir. Genel gayeyi nazara almak, vasıtaya takılıp kalmamak gerek. Bu çalışmayı yaparken bazı hadîsler rehberim oldu.


Kısa Kısa Hadis-i Şerifler. Besmele ile başlanmayan işte hayır yoktur. Her namaz, kendinden önceki hataları siler. Dua, ibadetin ta kendisidir.


Kur-an’dan bir şey bilmeyen kimse, harap olmuş ev gibidir. Sözlerin en güzeli Allah’ın kitabı, yolların en güzeli Muhammed’in yoludur. Sorma bende evde kaldım Dengimşz yok nasip olmayınca cıkmıyor Üzme tatlı Canını Dünyalar Güzeli Güzel kızsın başkası icin Değmez üzme tatlı canını. Hayber’de ganîmet olarak sâhip olduğu arazisini Rasûl-i Ekrem’in, “Asl‎ını‎ alıkoy, gelirini tasadduk et” yolundaki tavsiyesine uyup sat‎ılmamak, hîbe edilmemek ve miras kalmamak ‏şart‎ıyla ihtiyaç sâhipleri için tasadduk etmiştir.


Kadir Gecesi, umûmî kanaate göre Ramazanın 27’nci gecesidir. Suriyeli kimsesiz bebek hastanede büyüdü. Zira “Umur-u hayriyenin muzır manileri çok olur” İşte bizler bu manileri aşmak yolda kalmamak için Allaha dua edelim ve Rabbim. Hazreti Ebû Hüreyre (radiyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Fahr-i Kainat Efendimiz (aleyhi ekmelüttehâyâ ve etemmütteslîmât) şöyle buyurmuşlardır: Bir kulun yapacağı en faziletli dua, “Allah’ım, Sen’den dünyada ve ahirette afv u afiyet diliyorum.


Kadın-Erkek ilişkileri hakkında merak ettiklerini sor, hem kızlardan hem de erkeklerden anında, samimi ve dürüst cevaplar al. Osmanlı Devleti’nde mali imkan bakımından toplumun en alt kademesinde bulunanlar ile en üst seviyesinde bulunanlar arasında anlayış bakımından bir fark göze çarpmaz. Onun için iki veya üç odalı evi bulunan yaşlı ve kimsesiz bir kadın bile, evinin bir veya iki odasını vakfetmek suretiyle bu anlayışa iştirak etmiştir. ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe’nin Büyük Felaket 70’inci yılını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde 1’i bebek Filistinlinin şehit olması nedeniyle Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan’da salalar okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı.


Fakat başka zamanlara da denk gelebildiği için, bütün Ramazan gecelerine ayrı bir îtinâ göstermek gerekir. Onlardan biri de Antalya. Cuma namazı için artık çok kısa bir süre kaldı. Sevgiliye, arkadaşa, eşe, dosta, arkadaşa söylemek için can alıcı sözler mi arıyorsunuz?


Düşünceleriniz ve sorularınız. Merhabalar, Yaklaşık yıl önce eşimle yurtdışında evlendik. SSS bölümümüzü ziyaret edin. Gerçekten çok severek ve çok zor durumlarda evlendik.


Ailesi beni istememişti çünkü ikinci. Geceler, o tertemiz siyah örtüsüyle bütün bir varlığı sarınca, bir kısım karanlık ruhlar kendilerini her şeyden kopmuş, yalnız ve garip hissederler. Oysaki, en karanlık anlarda, en tenha yerlerde, en kimsesiz çöllerde dahi O, hep bizimle beraberdir.


O, gariplerin enîsi, kimsesizlerin kimsesi ve çaresizlerin çaresidir. Siz çok dua edin yeter o hep size yardım eder,Allah kulunu darda koymaz,ben buna kalpten inanıyorum çünkü ben de hiç yürüyemiyorum,ve hep en dar anlarımda Rabbim imdadıma yetişiyor,bu dünyada ben de kimsesiz sayılırım,Ama hep Rabbime sığınıyorum. Bu günler de geçecek inşallah çocuğunuz büyüyecek size yardımcı olacak. Bu nedenle Rabbimiz, kimsesiz insanlarla ilgilenip dertlerine derman olanlara yaptıklarının karşılığını kendi şanına yakışır bir şekilde verecektir. Ebedî alemde kimse-siz kalmamak için bu dünyada kimsesizlerin kimsesi olmak şüphesiz en güzel yoldur.


Bazen o kadar güzellikler yaşar ve mutlu oluruz ki tarifi imkânsızdır, bazen de kendimizden iğrenecek kadar alçalırız ki “ölsem de kurtulsam” deriz, bazen de bunun farkında bile olmadan tekdüze bir hayat. Enes bin Mâlik anlatıyor: Bir gün adamın biri Peygamber Efendimiz’in huzuruna geldi ve kendisinden bir binek hayvanı istedi. Allah’ın insanları çok sevdiğini, merhametinin bol olduğunu, tövbeleri kabul eden olduğunu bildirip insanın Allah’a nasıl dua ve tövbe edeceği konusunda yol gösterir.


Kullarım sana beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Peygamberimiz ona, Peki, sana bir dişi deve yavrusu vereyim mi? Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar