31 Mart 2020 Salı

Ehlibeyt soy ağacı

Bu her iki kardeşin soyundan gelen bütün soy ağaçları yanımızda mevcuttur. Sonraları başımdan geçen olaylar paralelinde manen bitâp bir hale düştüğüm zamanlar, alemleri ve bizi yoktan var eden, bizi Habibine (sav) ümmet olma şerefine ulaştıran, kendisinden başka ilah olmayan Allah Azze ve Celleye iltica ettim, yapacak başka bir şeyim yoktu, Ya Rabbi beni bu dünyada sana en yakın veli kulun, dostun kimse ona gönder, artık gücüm kalmadı, ben. Cevap: ehlibeyt soyundan gelenler ehli beyt mensupları kimlerdir?


Rasûlullah (s.a.v) Efendimizin ailesi ve evlâtlarıdır. Mü’minlerin anneleri, Hz. Ehlibeyt kimdir Ehl-i Beyt, Hz. Hüseyin’in torunlarıdırlar.


Güzel söz ve Dualar hakkında daha fazla fikir görün. Bediüzzaman bazı sebeplerle seyyidliğini ön plana çıkarmamıştır. Yemek tarifleri, ev fikirleri, stil ilhamları ve deneyebileceğiniz başka fikirler keşfedin. Tintin, Dualar, Özlü Sözler, Din.


Alevilerin soy kökenini ayrıntılı olarak belgeleyen 15. Siz meşhur Hamidi ailesindensiniz. Mardin ve civar vilayetlerin halkına irşad ve dini öğretim bakımından hizmet etmiş ceddimiz.


Muhammed peygamberin ölümünün üzerinden daha yüzyıl geçmeden dine farklı yorumlar getiren ilk mutasavvıflar ve yandaşları ile, doğrucası heterodoks İslamiyetle (Sünni İslama aykırı olan, ortodoks olmayan İslamiyetle) olmuştur. Senin emrinle insan-ları buyruklarına itaat etmeye hidayet eden ve Senin razı olduğuna emredenlerden karar kıl. Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı. Bir kişinin, bir ailenin kökü durumunda olan en uzak atalardan başlayarak gövde ve dallar konumundaki babaları ve onların çocuklarını gösteren ağaç şeklinde şematik çizime şecere denir.


Ayrıca soy ağacı, soy kütüğü, ensab kütüğü, nesepnâme, silsilenâme kelimeleri de bu anlamda kullanılmaktadır. Peygamber Efendimizin Soy Ağacı Peygamber efendimizin ailesinden gelenlere ehlibeyt denir. Herhangi bir şahsın, bir velinin, bir hükümdarın soyunu sopunu gösterir cetvel veya Bir ailenin, bir şahsın en uzak dedelerinden başlayarak evlatlarıyla birlikte ve ağaç tarzındaki şematik resim anlamlarında kullanılmış, zamanla aynı anlam tek başına şecere kelimesi ile dile getirilmiştir. Boneuzag Sah Baba Mansur Soy Ocagi Tunceli ili Pülümür ilcesi Kirmizi Köprü Nahiyesi Tasiniye köyün Köyünde bulunan Bonouzag ocagi Seyyit Mahmut tarafindan yapilmistir Seyyit Mahmut pamuklu köyünde okuzleriyle yola cikarak Tasniye koyüne dogru yol alir ve derki benim ökuzlerim nerede cömelirseler ben yeni ocak yerimi orada insa. Fakat bu şecereyi ehlibeyt’i, tüm dünya ehlibeyt şecereleri ve nesebi vakfı başkanı Seyid Ahmet El Cuani tarafından kabul edilmemektedir.


Yani seyyide olan bir kız yabancı biri ile evlenirse doğan çocuk Seyyid olmaz. Bazı sahte Arvaslar ise şecereye kızları bile yazmaktadır. Osmanlı da böyle yapmıştır. Kültürümüzde yani Türk kültüründe Ehl-i Beyt sevgisi ile ilgili genel ve kısa bilgilerin yer aldığı yazımız.


Türk Milleti, Peygamberimizin ev halkına, akrabalarına, ashabına karşı hiçbir ayırıma gitmeden derin ve samimi sevgilerini tarih boyunca daima en ihlaslı şekilde göstermiştir. Bunların da çeşitli dinden olanları kadını erkeği bulunup bütün işlerini geceleri yaparlar, sabah ezanıyla dağılırlar, toplandıkları yerler han, hamam, değirmen, izbelik, mezarlık, ağaçlık, tekin olmayan yerler diye inanılır. Metruk yerlerde destur çekilir.


Tunceli ili Mazgirt ilçesinin doğusunda Darıkent (Muhundi) Bucağı’nda ünlü Alevi evliyalarından Baba Mansur’un yürüttüğüne inanılan bir duvar bulunur. Bölge Seyitlerinden Mucizeler. Muhundi bulunan bu ziyaretin anısı nedeniyle Dersim ve çevresinin en ünlü ziyaretgahlarındandır.


Soy bilgisi koptu gitti ya geçenlerde ve hâlâ gündemde… Ha Selanikli olmuşsun ha Yozgatlı ne fark eder, oysa? Mekke fethi sırasında, tepesinde kılıcı gördüğü ve canını kurtarmak için başka çare kalmadığı için kelime-i şehadet getirmiş olduğu halde kimi safdiller onu Müslüman bilmektedir halâ. Affan: Çirkin şeylerden kaçınan, iffetli, namuslu. Bilgili, basiretli, haberdar, uyanık.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı. Sebebi ise, Sünni dünyasının fikir babası Emevilerin dönemine kadar dayanan klasik bir nedene dayanıyor: TAHT KAVGASI! Hazreti Fatıma radıyallahu anhâ ile Hazreti Ali radıyallahu anh sohbet ediyordu: Hazret-i Fâtıma radıyallahu anhâ annemizin hayatı, kıyamete kadar gelecek İslâm hanımefendilerinin örnek alacağı ibretlerle, ahlâkî meziyyetlerle doludur.


Ehlibeyt soy ağacı

Türklerde Peygamber ve Ehli Beyt Sevgisi nasıldır? HacıBektaş Veli Dergahı dışındaki Anadolu ve Balkanlar’daki Aleviler’in dini örgütlenme biçimleri “Dede Ocakları” tarzındaki oluşumlardır. Tarihten beri bu bölgede din duyguları her zaman tüm duyguların üstünde bir seyir izlemiştir. Fakat Mezopotamya gibi dünya kültürünün şekillendiği bir bölge için pek de yadırganacak bir olay değildir. Melekler onun şahitleri ve (zuhur edip) döneceği vakit Allah onun yardımcı ve teyitçisi, melekler de.


E-Devlet’te yeni başlayan alt-üst soy bilgisi sorgulama (soyağacı sorgulama) hizmeti büyük ilgi çekti. Yoğun giriş nedeniyle sistem kilitlendi. Buna göre Ağuiçen Ocağı’nın kurucuları dört kardeşmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar